Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Καρκαγιάννης αναρωτιέται.....

Αναρωτιέμαι τι σχέση μπορεί να έχουν με όλα αυτά ο κ. Εφραίμ και η παρέα του. Τι σχέση έχουν με το παραμύθι, τον θρύλο και το θαύμα. Τον θρύλο του μοναστηριού τους τον έκαναν εμπορική φίρμα, το μοναστήρι τους από ταπεινό χώρο προσευχής και μετάνοιας, χώρο υψηλών συναντήσεων και το θαύμα, εμπορική επιχείρηση. Το μυστήριο της εξομολόγησης, του οποίου φέρεται ειδήμων ο «άγιος» ηγούμενος, κατάντησε σατανική μέθοδος δημοσίων σχέσεων.
Αναρωτιέται ο κύριος Καρκαγιάννης της Καθημερινής(κλικ). Πως κατάντησε η Καθημερινή του Βλάχου!
Εμείς οι Ελληνες αναρωτιόμαστε που βρίσκεται η Δημοκρατία την οποία μας ξεροκοπανάνε. Ο ηγούμενος "κατάντησε σατανική μέθοδος δημοσίων σχέσεων" κραυγάζει ο κάλπικος δημοκράτης ρέκτης με μικροδημοσιογραφικό επαγγελματισμό, εξουσιαστική φίμωση, μικρονοϊκή αμβλυωπία και πολυπολιτισμική παιδαριωδία.

Ο εθνοφοβικός μπερντές έχει μία νέα παράσταση. Ο ερωμένος του Χάντινγκτον με γλώσσα ξύλινη αποκομμένη από την πραγματική ζωή αλυχτά τον πανικόβλητο μηδενισμό του εκκρίνοντας μίσος για τον πολιτισμό του τόπου μας τον ζυμωμένο με αίμα και αρθρωμένο στο άθλημα της πίστης. Με κραυγαλέες διαστρεβλώσεις της ιστορίας δημοσιευμένες με μαχητικές απαιτήσεις υψίστης εγκυρότητας ο κύριος αυτός έχει παραιτηθεί από κάθε εχέγγυο σοβαρότητας και έχει οπισθοδρομήσει σε ένα τέλειο ανορθολογισμό.

Πάνε ξεχάστηκαν τα δώρα στον εαυτό μας ή το μέλλον των παιδιών μας. Το Βατοπέδι υποκατέστησε την λαμόγια και τις μίζες των πολικατζήδων. Το θέμα των Σκοπίων πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Μας επιβλήθηκε από τα ΜΜΣ(κοταδισμού) σαν κεφαλαιώδες και πρωταρχικό οι business των καλόγερων. Το επίκεντρο της προσοχής μας μετατοπίσθηκε απο την βαρβαρότητα και την χυδαιότητα των Πανεπιστημίων, την βία που υπάρχει και καταστρέφει την ικμάδα του Έθνους, τις απειλές που εκτοξεύονται από Δύση και Ανατολή σε μερικές χιλιάδες στρέμματα, όταν πέρυσι ολόκληρη η Ελλάδα είχε παραδοθεί στις φλόγες των πυροτρομοκρατών Ο Καρκαγίαννης και η συμμορία των νεοταξίτων λακέδων με πολύ λογισμό, λίγη διανόηση, αλλά καθόλου αυτοπεποίθηση προσπαθούν να αμβλύνουν την αίσθηση και την διάκριση του σημαντικού από το ασήμαντο εξομοιώνοντας τις διαβαθμίσεις της σπουδαιότητας. Προσπερνάνε αδιάφοροι απωθώντας στο περιθώριο γεγονότα και θέματα με καίριες για την ζωή μας επιπτώσεις ώστε η κρίση μας να υπολειτουργεί και να συμβιβάζεται με τον εύκολο εντυπωσιασμό.

Εμείς οι Έλληνες αναρωτιόμαστε τι έγιναν τα γεγονότα που μόλις πριν λίγους μήνες είχαν προκαλέσει ομοβροντίες πρωτοσέλιδων τίτλων και καταιγισμούς τηλεοπτικών συζητήσεων. Δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή αναφορά στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Ζίμενς ή τις Business Βουλγαράκη και λοιπών.
Αναρωτιέται ο Καρκαγιάννης με το κολλητήρι του τον Μπουκάλα αν είναι Βατοπέδι ή Βατοπαίδι. Δεν ξέρουμε, άλλωστε είμαστε βοσκοί.

Ξέρουμε όμως τι είναι Βουλή: "...το μπορντέλο όπου τριακόσιοι μασκαράδες γαμούν τις πολιτικές ελευθερίες του ελληνικού λαού!" Μ. Καραγάτση, Τα Στερνά του Μίχαλου, σελ. 225

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου