Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Η πρόταση και το παραμύθι...



Πρόταση νόμου για την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Φ. Κουβέλης, ο μικρός αυτός άνθρωπος της μεγάλης «δημοκρατικής παράταξης»(κλικ):

«για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι απαράδεκτο, άδικο και αντιδημοκρατικό οι πολίτες να δέχονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη και από την άλλη, η πολιτεία να απέχει από οφειλόμενες ενέργειες, όπως είναι η φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και της περιουσίας των Μονών».


Πολύ ωραία και "δημοκρατικά" τα λόγια του Κουβέλη. Θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο "δημοκρατικά" 'εάν εκ παραλλήλου κατέθετε και μία πρόταση νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων και των υποψηφίων τους. Να μάθουμε, επί τέλους. Ποιος πληρώνει τις προεκλογικές και μετεκλογικές φιέστες, ώστε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός να μπορεί, αβίαστα και ανεπηρέαστα, να εκδηλώνει την πολιτική του θέληση μέσα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος. Ποιος ρίχνει χαρτούρα στα όργανα για να παίζουν και εμείς να χορεύουμε στον ρυθμό που θέλει ο κάθε αρχικλαριτζής.


Ο κ. Κουβέλης διευκρίνισε ότι η πρόταση νόμου, την οποία κατέθεσε στη Βουλή η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:
«είναι μία λιτή, σαφής και μικρή πρόταση, αλλά μεγάλη ως προς το περιεχόμενό της και το οικονομικό της αποτέλεσμα, γιατί πολλά εκατομμύρια ευρώ θα εισέλθουν στα ταμεία του κράτους αν γίνει αποδεκτή».


Εμείς οι Έλληνες πολίτες θέλουμε επίσης μία "λιτή, σαφή και μικρή πρόταση" που να ελέγχει τα οικονομικά των διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που κανείς δεν εξέλεξε και κανείς δεν ελέγχει, αλλά έχουν ξεφυτρώσει σαν τις τσουκνίδες και πνίγουν την ικμάδα της χώρας. Υπηρετούν ξένα συμφέροντα και απαλλοτριώνουν την θέληση μας να υπάρχουμε σαν πολιτεία.

Αυτές τις προτάσεις νόμου περιμένουμε. Επειδή δεν θα τις δούμε ποτέ! Κουβέλη και λοιποί Φαρισαίοι Αϊ σιχτίρ! Αρκετά! Φθάνει πια!

Που είναι ο Δήμου να μάς πει τι γίνεται στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο και την Ευρώπη. Εδώ κάνει την πάπια. Μονό ο πολιτικός γάμος και η καύση των νεκρών τον κόβει. Τα οικονομικά των κομμάτων. Τι είναι αυτό;

Ο δε άλλος σοφός ο Βερέμης, που θέλει να γίνουμε η Αμερική των Βαλκανίων(sic), μήπως έμαθε πώς ελέγχονται τα οικονομικά των κομμάτων στην Αμερική, μέχρι το τελευταίο δολάριο.
Στην Αμερική θα μπορούσε το ΕΛΙΑΜΕΠ του να χρηματοδοτείται από εκτός Αμερικής κέντρα; Ας γελάσω! Ένα δολάριο να έπαιρνε από έξω θα 'ήτανε υποχρεωμένο να δηλωθεί στο Αμερικανικό Υπουργείο δικαιοσύνης σαν πρακτορείο ξένης προπαγάνδας (foreign agent)(κλικ)

Η εκκλησιαστική περιουσία τους ενοχλεί. Οι περιούσιες των ξεβράκωτων, των σανκουλότων του κομματικού αριβισμού είναι από άλλο ανέκδοτο, και μάλιστα σόκιν. Τα σιγγίλα και τα χρυσόβουλα είναι το πρόβλημα. Οι χρυσές βίλες των διαγουμιστάδων του εθνικού πλούτου δεν είναι πρόβλημα. Τα μυστικά κονδύλια που ταΐζουν τον συρφετό των ΜΚΟ δεν τα συζητεί κανένας. Ποιος χρηματοδοτεί το νεοταξίτικο παρακράτος; Αχνα. Ολοι οι σαλτιμπάγκοι σιωπούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου