Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Οι Ηθικοί Αυτουργοί



Γίναμε μάρτυρες μιας τραγωδίας. Ένα 16χρονο παιδί έπεσε. Κτυπήθηκε από την σφαίρα ενός ανθρώπου που πάτησε την σκανδάλη του όπλου του στην ώρα της υπηρεσίας που του είχαν αναθέσει. Ξεσηκώθηκε ο συρφετός και άρχισε να ουρλιάζει πάρτε του το κεφάλι. Το θύμα και ο φερόμενος ως θύτης δεν είναι παρά τα άβουλα πιόνια στην σκακιέρα ενός άνοστου, ανίερου και βάρβαρου πολιτικού παιχνιδιού που παίζεται χρόνια τώρα εις βάρος και πάνω στο σώμα της πατρίδας μας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας και ο αρμόδιος υπουργός του, παράλυτοι άνθρωποι, υποσχέθηκαν, κατά παράβαση κάθε κανόνος δικαίου που θέλει τον κάθε πολίτη αθώο μέχρις ότου αποδειχθεί η ενοχή του, την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών. Το πλατωνικό "μην κρίνεις αν πρώτα δεν ακούσεις και τις δύο πλευρές" οι καρεκλοκένταυροι, μισοί καρέκλες μισοί άνθρωποι, της πολιτικής το έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια. Φοβισμένα ανθρωπάκια πήραν το σπαθί από τα χέρια της δικαιοσύνης και της άφησαν την ζυγαριά όπως οι μπακάληδες.

Ο ειδικός φρουρός μπορεί να πάτησε την σκανδάλη, το όπλο όμως το είχαν γεμίσει η μωρία, η αγυρτεία, η διανοητική αναπηρία της Ελληνικής άρχουσας τάξης. Άρχουσα τάξη που επί 35 χρόνια αφήνει την "προοδευτική" τρομοκρατία να λυμαίνεται τα πανεπιστήμια,την εκπαίδευση, τον τύπο, να παραποιεί ή και να αντιστρέφει έννοιες, αλλά δεν παραλείπει να κάνει δώρα στον εαυτό της και να φροντίζει το μέλλον των παιδιών της.

Α
υτή η άρχουσα τάξη και οι διάφοροι παρατρεχάμενοι της είναι οι ηθικοί αυτουργοί.

ΝΔ: Έχει στερήσει από τον εαυτό της την δυνατότητα να κυβερνήσει την χώρα. Παίζει ρόλο διακοσμητικό του πολιτικού σκηνικού, άκρως παθητικό. Κυριαρχείται από ανθρώπους με αποξεραμένους τους γεννητικούς αδένες της δράσης χωρίς ιδεολογία και πιστεύω. Όσα χρόνια κυβερνάει δεν έχει κατορθώσει να ψελλίσει ούτε απόπειρα κριτικού λόγου και έγκυρης αντίστασης στην ιδεολογική τρομοκρατία της Νεοταξίτικης αριστεράς. Κυριαρχούμενη από βαθιά συμπλέγματα μειονεξίας περιφέρεται στην πολιτική σκηνή σαν ηττοπαθής Λευκορώσος χωρίς πολιτικό αντίλογο, κριτική αντιπρόταση, διαφορετική εκδοχή, άλλη οπτική. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι πολιτικά και κοινωνικά ανύπαρκτη, γιατί έχει κυριολεκτικά απορροφηθεί από την κυρίαρχη μόδα του αριστερισμού. Πανικοβάλλεται, κυριολεκτικά τρέμει και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να χαρακτηριστεί "ελληνοκεντρική", "εθνικιστική", "αντιδραστική". Τα στελέχη της τρέχουν να υιοθετήσουν τη γλώσσα, τα κριτήρια, τις αξιολογήσεις της νεοταξίτικης αριστεράς. Όλο αυτό το συνονθύλευμα που ακούει στο όνομα ΝΔ δεν έχει τίποτα δικό της να αντιτάξει στον ιδεολογικό μονόδρομο της κατεστημένης "προοδευτικής" ασυδοσίας γιατί δεν πιστεύει σε τίποτα, το πνευματικό της κενό είναι ολοφάνερο.

ΠΑΣΟΚ Από την στιγμή που ανέβηκε στην εξουσία το 1981 ισοπέδωσε την ελληνική κοινωνία "προς τα κάτω" στο χαμηλότερο επίπεδο λειτουργίας ποιοτικών κριτηρίων, επιβάλλοντας έναν βάναυσο αμοραλίστικο, μονοκομματικό καθεστώς. Ένα καθεστώς που τυράννησε την Ελλάδα και την ξεκούρδισε. Σήμερα ονειρευται την επιστροφή του και ελπίζει ότι θα το περιμένει ο "μόσχος ο σιτευτός" και μέχρις τότε ο πολιτικός του λόγος έχει εκπέσει σε προσβλητική και της μέσης νοημοσύνης κενολογία, σε ατεκμηρίωτη υποσχεσιολογία, σε παιδαριώδεις κομπασμούς, κυριαρχόυμενος από μία εξουσιαστική λογική στην υπηρεσία της Νέας Τάξης.

ΣΥΡΙΖΑ Έχει καλουπωθεί μέσα σε ιδεολογήματα και νεκρές πολιτικές οριοθετήσεις, αναμασώντας δογματικές θέσεις και επαναστατικές φράσεις όπως τα "συγκεκριμένα ποσά βίας" του Παπαδάτου-Αναγνωστοπουλου ή την "κινηματική βία" του Βέλτσου. Είναι ένα γρανάζι του συστήματος, ή ουρά της παγκοσμιοποίησης που λόγο αδράνειας το ονομάζουμε Αριστερά. Πρακτορεύει ασύστολα τον υπερεθνικό πλανητικό Μολώχ της Νέας Τάξης. Ανίκανο να δημιουργήσει, να εκφράσει την λαϊκή οργή, καλλιεργεί την καταστροφική μανία των μαζών οδηγεί τις πλάνες τους και ακολουθεί την αλήθεια της ιστορίας.

ΚΚΕ Έχει φορέσει τα "ενάντια και κόντρα" που λειτουργούν σαν το πολιτικό του Viagra. Κλεισμένο μέσα στο κάστρο του Περισσού κινείται από δωμάτιο σε δωμάτιο σαν έμπειρο αυτιστικό μη έχοντας ξεπεράσει το παρελθόν του. Δεν μπορεί να διακρίνει τον Οργουελικό εφιάλτη της εποχής της Νέας Τάξης και περιμένει τραγικά γεγονότα, όπως ο θάνατος του 16χρονου, για να ξαναμπεί στον πολιτικό χάρτη, να ξεφύγει από το άχρωμο περιθώριο του.

Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί του τραγικού θανάτου του παιδιού και της τραγικής ζωής που περιμένει τον αστυνομικό και την ακόμη πιο τραγική ζωή των 3 ανήλικων παιδιών του για τα οποία κανένας από τους αλήτες-κερατάδες
που λυμαίνονται τα ΜΜΣ(κοταδισμού), ούτε αυτό το φαιδρό ανθρωπάκι που ακούει στο όνομα Παυλόπουλος δεν βρήκαν να πουν έστω και μία λέξη συμπαθείας.

Αλλά πάνω από όλα ηθικοί αυτουργοί είμαστε εμείς οι ίδιοι. Εμείς τους παραδώσαμε την εξουσία..... για ένα "κουστούμ"......




9 σχόλια:

  1. ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΒΑΣΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΤΩΝ ΕΜΜΙΣΘΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ = ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ

    ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥΣ ΜΑΡΚΑΣ "NOKIA."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΙΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΔΕΧΘΗ Η ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΘΕΡΟΣ ΤΟΥ 2007.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΑΤΙ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΟΤΡΟΤΣΚΙΚΟΥ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Π.Α.Κ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΤΟ 1985, ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΣΚΟΤΩΘΕΙ Ο 15ΧΡΟΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΤΕΖΑΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΠΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΟΥ ΕΚΤΑΣΕΩΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 7-12-2008 14:10 - ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΥΛΟΥ "MEGA": ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΟ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΔΙΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΞΕΣΠΑΣΑΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ.

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ. ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ανωνυμε
    ξεχασες και τα δυο αυγα Τουρκιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φίλε, σε αναδημοσίευσα και στη γωνιά μου.
    Πολύ ωραίο το κείμενό σου.

    είναι όλα οργανωμένα, και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν υπάρχει αντίδραση.

    Κανένας δεν πρέπει να αγοράσει εφημερίδα την κυριακή. θα είναι μια ένδειξη διαμαρτυρίας προς τους προβοκάτορες - πεμπτοφαλαγγίτες δημοσιο - κάφρους.

    Η Κύπρος είναι μακρυά (όπως έλεγε κι ο... Μησοτάκης!) αλλά με αγωνία παρακολουθούμε τα γεγονότα.

    Η βρωμιά πρέπει να καθαρίσει.

    Απόστολος
    Κύπρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμπρος στον δρομο που ανοιξαν οι Πατρινοι ! ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ 3000 ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΛΩΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ !!

    Αφου δεν μπορει η αστυνομια καθαρισαν οι κατοικοι και τα ακροαριστερα τσογλανια τρεχουν ακομη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φωνές
    Ιδανικές φωνές κι αγαπημένες
    εκείνων που πέθαναν, ή εκείνων που είναι
    για μας χαμένοι σαν τους πεθαμένους.

    Κάποτε μες στα όνειρα μας ομιλούνε·
    κάποτε μες στην σκέψι τες ακούει το μυαλό.

    Και με τον ήχο των για μια στιγμή επιστρέφουν
    ήχοι από την πρώτη ποίησι της ζωής μας --
    σα μουσική, την νύχτα, μακρυνή, που σβύνει.

    Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1904)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ανωνυμε Γιωργο (ετσι λεω ενα ονομα),μιας και το εχεις κανει αντιγραφη επικολληση και αλλου με ονομα..
    τα αυγα και Τουρκμενισταν μπορει να ειναι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή