Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Το Ζουμί..Το Γέλιο...και ο Γελοίος


Έκκληση

Δεκέμβριος 2008

Τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών - αναμενόμενη αντίδραση στον άδικο φόνο ενός έφηβου από την αστυνομία - αναδεικνύουν με τον πιο επώδυνο τρόπο βασικές παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας:

  • Την αναποτελεσματικότητα του Κράτους και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στην πρωταρχική του υποχρέωση να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών που το συντηρούν.
  • Την ατιμωρησία έκνομων δραστηριοτήτων, που υπονομεύει την ισχύ των θεσμών.
  • Την εμμονή των μέσων ενημέρωσης σε μια λαϊκίστικη, συγκινησιακή προσέγγιση αντί για νηφάλια έκθεση των γεγονότων.
  • Τη στειρότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης που εξακολουθεί να διεξάγεται με τους συνήθεις όρους κομματικής αντιπαλότητας και με το βλέμμα στραμμένο στις δημοσκοπήσεις.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν πλήξει καίρια την εμπιστοσύνη των πολιτών στη λειτουργία της δημοκρατίας, των θεσμών και των οργάνων της, γεγονός που προοιωνίζεται μεγαλύτερα δεινά για τον τόπο.

Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης που έχει τρωθεί είναι σήμερα ο μόνος δρόμος διαφυγής από τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί. Κι επειδή η εμπιστοσύνη δεν αποκαθίσταται με λόγια αλλά με απτές πράξεις που πείθουν, το κύριο βάρος επωμίζονται η κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις τις οποίες καλούμε να προχωρήσουν άμεσα και από κοινού σε έμπρακτα μέτρα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης, όπως:

  • Η εκ βάθρων αναδιάρθρωση και εκπαίδευση της ελληνικής αστυνομίας με βάση πρότυπα ευνομούμενων κρατών - ειδικότερα ως προς την οπλοφορία - και με την αποφασιστική συνδρομή ειδικών από αυτά τα κράτη.
  • Η ανάθεση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε εξωκοινοβουλευτική προσωπικότητα αναγνωρισμένου κύρους και κοινής εμπιστοσύνης.
  • Η προστασία του δικαιώματος του συνέρχεσθαι με την ποινική δίωξη της χρήσης μεταμφιέσεων που επιτρέπουν τη διείσδυση ξένων στοιχείων στις συγκεντρώσεις και πορείες.
  • Η επίσπευση κατά προτεραιότητα της απονομής δικαιοσύνης σε όλες τις υποθέσεις που σχετίζονται με αδικήματα των τελευταίων ημερών και γενικότερα με αδικήματα κατά της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.
  • Η ενίσχυση των δήμων που έχουν πληγεί, με πόρους που θα κατευθυνθούν αποκλειστικά στην μετατροπή των εστιών παρανομίας σε χώρους που θα ανήκουν σε όλους τους πολίτες.
  • Η εφαρμογή του νόμου για την προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου με την απομάκρυνση από τα ΑΕΙ όλων των διευκολύνσεων που σιωπηρώς έχουν παραχωρηθεί σε εξωπανεπιστημιακές ομάδες.

Υπογράφουμε την παραπάνω έκκληση κινούμενοι από την κοινή εκτίμηση ότι αν δεν ανακοπεί ο κατήφορος σήμερα, αύριο θα είναι ίσως πολύ αργά.

Top of Form

Υπογραφή Έκκλησης

Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα στοιχεία:

Bottom of Form

Αλιβιζάτος Νίκος Βερέμης Θάνος Γερουλάνος Στέφανος Δημόπουλος Χαράλαμπος Εμπέογλου Νίκος Θεοδωρόπουλος Βύρων Ιωακειμίδης Παναγιώτης Καζάκος Πάνος Κανελλόπουλος Λάμπρος Κουλουμπής Θεόδωρος Μακρυδημήτρης Αντώνης Στέφανος Ματθίας Νίκος Μουζέλης Χαράλαμπος Μουτσόπουλος Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος Δημήτρης Παπούλιας Ίων Σιώτης Φωτεινή Σκοπούλη Λουκάς Τσούκαλης Νίκος Φραγκάκης



Την ανωτέρω "έκκληση" υπέγραψαν οι διάφοροι κύριοι και κυρίες με επικεφαλείς τους ρέκτες του ΕΛΙΑΜΕΠ Βερέμη, Τσούκαλη, Κουλουμπή και διάφορους άλλους ομοτράπεζους της Bilderberg.

Κράνος θα πρέπει να φοράει όποιος επιχειρήσει να διαβάσει την "έκκληση".
Κράνος διότι σίγουρα θα πάθει συμφόρηση, θα πέσει χάμω από τις ανοησίες που θα διαβάσει και θα πρέπει να προστατέψει το κεφάλι του. Δεν φθάνουν οι πέτρες και οι μολότοφ της αντιεξουCIAστικής μαφίας. Έρχονται τώρα και τα ενεργούμενα της Νέας Τάξης για να μπαρμπερίσουν στο χιλιοτραυματισμένο κεφάλι του κασίδη.

Ξεκινάν με διάφορες αοριστολογίες περί προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, την εμμονή των ΜΜΣ(κοταδισμού) στον λαϊκισμό και στην συγκινησιακή προσέγγιση των γεγονότων και διάφορες άλλες παρλαπίπες. Τους έπιασε ξαφνικά πόνος για τους θεσμούς, ξέχασαν το πασοκικό: "υπάρχουν θεσμοί αλλά πάνω από όλα ο λαός".
Αλήθεια σε ποιο δέντρο ήτανε ανεβασμένη η νεοταξίτικη καμαρίλα που υπογράφει την "έκκληση"; Επί 35 χρόνια τα Πανεπιστήμια της χώρας έχουν παραδοθεί στις ορέξεις των μικρονοηκών μειονοτήτων της νεοταξίτικης αριστεράς και του παρακράτους της, που ελεύθερες και με πλέρια πολιτική κάλυψη τα έχουν μετατρέψει σε χωματερές η κερχανάδες. Δεν συγκινήθηκαν όταν το 7ο Παγκρατίου διαγουμίστηκε. Ο πρύτανης του ΑΠΘ πήγε στο νοσοκομείο αφού δοκίμασε στο πετσί του τα "συγκεκριμένα ποσά βίας", καθηγητές δάρθηκαν μέσα στις αίθουσες των Πανεπιστημίων και όμως η καμαρίλα σιωπούσε.

Το Ζουμί

Οι ανοησίες τους έχουν ένα σκοπό να προλειάνουν το έδαφος για να μας πουν την φράση ζουμί:

Η εκ βάθρων αναδιάρθρωση και εκπαίδευση της ελληνικής αστυνομίας με βάση πρότυπα ευνομούμενων κρατών - ειδικότερα ως προς την οπλοφορία - και με την αποφασιστική συνδρομή ειδικών από αυτά τα κράτη
Οι νεοταξίτες λακέδες, με αφορμή ένα τραγικό συμβάν, έμμεσα ενοχοποιούν σύσσωμη την Ελληνική Αστυνομία. Με την ίδια λογική και εμείς μπορούμε να πούμε ότι:
Επειδή ο βουλευτής του ΖΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός μπορεί και κλάνει στα έδρανα της Βουλής όλοι οι βουλευτές κλάνουν.
Επειδή ο κύριος Kiesling έγραψε στο βιβλίο του, ότι η αμερικάνικη πρεσβεία πρέπει να έχει στο στάβλο της δημοσιογράφους και να τους υποστηρίζει, για να περνάνε τις γραμμές του αμερικανισμού. όλοι οι δημοσιογράφοι ανήκουν στο στάβλο της.
Επειδή δεκάδες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις(ΜΚΟ) είναι παρακλάδια της CIA, ένα είδος ιδιωτικοποίησης της κατασκοπείας, όλες οι ΜΚΟ είναι παρακλάδια της CIA και εργάζονται για την δόξα των ΗΠΑ.

Από το 1985 μέχρι το 2003 14 άνθρωποι έχασαν τι ζωή τους λόγο αστυνομικής βίας και τα παιδιά του ΕΛΙΑΜΕΠ έκαναν την πάπια. Τότε στα πράγματα ήταν τα δικά μας τα παιδιά. Ευχαριστούσαν τους Αμερικάνους. Παράδωσαν τον Οτσαλαν. Υπέγραψαν ενδιάμεσες συμφωνίες. Δεν μιλούσαν για αγωγούς πετρελαίου.



- Τον Αύγουστο του 1985 ο αστυνομικός Νίκος Σταθόπουλος πυροβολεί και σκοτώνει την Αμερικανίδα Κάθριν Τζον Μπουλ, 22 χρόνων, μετά την άρνηση της τελευταίας να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητό της.
- Toν Νοέμβριο του 1985 λίγες ώρες μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου πέφτει νεκρός στη Στουρνάρη από σφαίρα του αστυνομικού Αθ. Μελίστα ο 15χρονος Μιχάλης Καλτεζάς.
- Τον Φεβρουάριο του 1986 ο 17χρονος Μανώλης Κανδανολέων, που επέβαινε σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τρεις αστυνομικούς.
- Τον Ιανουάριο του 1994 ο αστυνομικός Ευάγγελος Λαγογιάννης σκοτώνει με 4 σφαίρες τον 28χρονο μουσικό Θοδωρή Γιάκα, επειδή αρνήθηκε να σταματήσει σε εξακρίβωση στοιχείων.
- Τον Ιανουάριο του 1996 σε αστυνομική επιχείρηση-σκούπα κατά Αλβανών στη Σκάλα Ωρωπού ο αστυνομικός Διονύσης Καρακάιδος σκοτώνει έναν Αλβανό.
- Τον Ιούνιο του 1996 ο αγροφύλακας Αθ. Μάτος σκοτώνει τον 20χρονο Φαντίλ Ναμπούζι για δύο καρπούζια που πήγε ο τελευταίος να κλέψει.
- Τον Νοέμβριο του 1996 σε «επιχείρηση» της Αστυνομίας έξω από τη Λιβαδειά για τον εντοπισμό φυγόδικου ο αστυφύλακας Δημήτρης Τρίμης πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής και σκότωσε τον 45χρονο Τσιγγάνο Τάσο Μουράτη μπροστά στα μάτια ενός από τα τρία παιδιά του.
- Τον Αύγουστο του 1998 στον Πειραιά ο ανθυπαστυνόμος Δημήτρης Τσαγκράκος πυροβόλησε και σκότωσε τον 26χρονο Ηλία Μέξη έξω από το τμήμα Μεταγωγών επειδή δεν σταμάτησε σε σήμα του για έλεγχο.
- Τον Οκτώβριο του 1998 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βαντούλης σκότωσε τον 17χρονο Γιουγκοσλάβο μαθητή Μάρκο Μπουλάτοβιτς, ο οποίος επισκεπτόταν με συμμαθητές του την Ελλάδα.
- Τον Φεβρουάριο του 2000 στη Λούτσα ο υπαστυνόμος Θοδωρής Χαλουλάκος πυροβολεί αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις νέοι, επειδή όπως είπε «τους θεώρησε ύποπτους για διακίνηση ναρκωτικών». Η σφαίρα καρφώθηκε στη σπονδυλική στήλη του 18χρονου μαθητή Σωτήρη Κατσιώτη και τον άφησε παράλυτο.
- Τον Μάρτιο του 2000 στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης ο 18χρονος ομογενής από την πρώην ΕΣΣΔ Νικόλαος Λεωνίδης έπεσε νεκρός από τα πυρά του αστυνομικού Γιώργου Ατματζίδη, γιατί δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο.
- Τον Οκτώβριο του 2001 στο Ζεφύρι ο αστυφύλακας της Αμεσης Δράσης Γ. Τυλιανάκης πυροβόλησε στο κεφάλι τον αθίγγανο Μαρίνο Χριστόπουλο, 21 ετών, επειδή δεν σταμάτησε σε μπλόκο.
- Τον Νοέμβριο του 2001 στην πλατεία Αμερικής ο αστυφύλακας Γιάννης Ριζόπουλος πυροβόλησε στο κεφάλι τον 20χρονο Αλβανό Σεντγκάκ Σελνίκου μέσα σε καφετέρια, όταν απείλησε με μαχαίρι τον ίδιον και άλλους τέσσερις συναδέλφους του που είχαν ήδη προτεταμένα τα όπλα τους.
- Τον Δεκέμβριο του 2003 ο 22χρονος Ηρακλής Μαραγκάκης πυροβολείται στο κεφάλι από άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, γιατί το αυτοκίνητο που επέβαινε μαζί με δυο άλλους νεαρούς δεν σταμάτησε για έλεγχο.

Ο θάνατος του Αλέξη τους συγκλόνισε. Συγκλονίστηκε ο Αμερικάνος Κουλουμπής που μόνον στην πατρίδα του θάβουν κάθε χρόνο πάνω από δεκα χιλιάδες νεκρούς από χρήση πυροβόλων όπλων. Όπου η αστυνομική βία σκοτώνει και μετά μιλάει για "αποκλίνουσα συμπεριφορά" ή "τάσεις αυτοκτονίας" του θύματος. Όπου στην Νέα Υόρκη ΄΄ένας φουκαράς βγαίνοντας από το προ γαμήλιο πάρτι του γαζώθηκε κυριολεκτικά από τις σφαίρες των αστυνομικών και δεν έγινε τίποτα και πάει ξεχάστηκε.

Συγκλονίστηκε και ο τρόφιμος της Bilderberg Βερέμης που ακόμη δεν μαράθηκαν τα λουλούδια στον τάφο του βραζιλιάνου μετανάστη που δολοφόνησε εν ψυχρώ η Εγγλέζικη αστυνομία στο μετρό του Λονδίνου.
Αφού συγκλονίστηκαν όσο έπρεπε έρχονται τώρα να μας προτείνουν την "αποφασιστική συνδρομή ειδικών" για την επανεκπαίδευση και αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Ταλαιπωρημένοι ουραγοί άκουσαν με προσοχή τα όσα είπε ο επίγονος των αποικιοκρατών Χαμαρμπεργκ και σαν υπάκουα σκυλάκια υπέγραψαν.

Το γέλιο:

"Η προστασία του δικαιώματος του συνέρχεσθαι με την ποινική δίωξη της χρήσης μεταμφιέσεων που επιτρέπουν τη διείσδυση ξένων στοιχείων στις συγκεντρώσεις και πορείες."
Ας γελάσουμε όλοι μαζί! Από εδώ και πέρα τέρμα τα καρναβάλια και οι αποκριές απαγορεύονται οι μεταμφιέσεις. Τα ανθρωπάκια δεν τολμάνε να χρησιμοποιήσουν την λέξη "κουκουλοφόροι" Με άλλα λόγια αν τα clowns της Ελλάδας αποφασίσουν διαδήλωση θα πάνε φυλακή.
Αλλά φαίνεται ότι τα παιδιά μάλωσαν μεταξύ τους και το άλλαξαν αργότερα
σε
"Προστασία των συγκεντρώσεων από κουκουλοφόρους."
Με άλλα λόγια νομιμοποιούν την χρήση της κουκούλας και αφήνουν το κράτος να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Θα ζητήσουμε και πάλι τα φώτα του κυρίου Κουλουμπή, καθότι Αμερικάνος, θα ξέρει. Πώς αντιμετωπίζει ο αμερικανικός νόμος την χρήση κουκούλας σε δημόσιες συγκεντρώσεις;
Μάλλον θα το έχει ξεχάσει. Θα του θυμίσουμε λοιπόν, ότι στην πατρίδα του η χρήσης κουκούλας σε συγκεντρώσεις είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με φυλάκιση.

Ο Γελοίος

Ο πραγματικά γελοίος στο γελοίο και κατάπτυστο κείμενο της υποταγής είναι ο Αρεοπαγίτης Ματθίας. Όλους τους άλλους τους καταλαβαίνουμε. Κάποια θέση επισκέπτη καθηγητή, κάτι λεφτουδάκια από εδώ, κάποια επιχορήγηση από εκεί τους αναγκάζουν να υποτάσσουν την συνείδηση και την κάποια επιστήμη τους στις ανάγκες της ζωής. Ο Αρεοπαγίτης βάζοντας την υπογραφή επήρε διαζύγιο από την επιστήμη του δικαίου και μάλλον ελπίζει σε κάποια θεσούλα σε κανένα ψηφοδέλτιο. Κάποιος πρέπει να του θυμίσει ότι η δικαιοσύνη κρατάει ξίφος και παλάντζα, αν της πάρεις το ξίφος της μένει η παλάντζα και αυτήν την έχουν οι μπακάληδες.
Ο κύριος Ματθίας πριν υπογράψει θα έκανα καλά να διαβάσει τα κατωτέρω άρθρα του Ποινικού Κώδικα:

Άρθρο 170 Ποινικού Κώδικα. Στάση:

1. Όποιος με πρόθεση συμμετέχει σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που διαπράττει με ενωμένες δυνάμεις κάποια από τις πράξεις του άρθρου 167 (Αντίσταση) τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.

2. Οι υποκινητές της στάσης, καθώς κι εκείνοι που μεταχειρίστηκαν σωματική βία ή απειλές σωματικής βίας ή βιαιοπράγησαν, τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών, αν άλλη διάταξη νόμου δεν τιμωρεί την πράξη με βαρύτερη ποινή.

Άρθρο 183 Ποινικού Κώδικα: Διέγερση. - Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει δημόσια σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.
Άρθρο 184 Ποινικού Κώδικα:
- Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.
Άρθρο 185 Ποινικού Κώδικα:
- Όποιος εγκωμιάζει δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο έγκλημα που διαπράχθηκε και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».


Αφού τα διαβάσει και τα θυμηθεί να μας πει, αν του έχει μείνει ακόμη δικανικό φιλότιμο,ή μόνο η παλάντζα του μπακάλη, πόσα από αυτά τα άρθρα έχουν παραβεί ο Λαζόπουλος, ο Τσίπρας και όλη αυτή η αλητεία που έβγαινε στα κανάλια και ούρλιαζε "σπάστε τα όλα".

Μήπως και οι καναλαρχες υπόκεινται στα ίδια άρθρα του ΠΚ και επί πλέον
, βάσει της έννοιας του δικαίου περί "ευθύνης του προστήσαντος",
σαν αφεντικά των διαφόρων αλητών που ρίχνανε λάδι στην φωτιά από τα κανάλια τους, μήπως θα πρέπει να πληρώσουν τα καμμένα περίπτερα, τα αυτοκίνητα και τα λεηλατημένα μαγαζιά.
Αυτό περιμέναμε από τον Αρεοπαγίτη Ματθία και όχι υπογραφή σε κούφια κείμενα γραμμένα καθ' υπαγόρευση.

Αλλά μιας και οι ρέκτες επιμένουν και θέλουν την εισαγωγή ειδικών από ευνομούμενα κράτη για την εκπαίδευση της Ελληνικής Αστυνομίας, θα συμφωνήσουμε μαζί τους. Υπό τον όρον να έλθουν και ειδικοί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να μας πουν πως θα χαρακτηριζόταν και καταγραφόταν στη χώρα τους το ΕΛΙΑΜΕΠ ή οποιαδήποτε άλλη χρηματοδοτούμενη από το εξωτερικό ΜΚΟ.

Μα αυτό είναι άλλη ιστορία.....




2 σχόλια:

  1. χρόνια πολλά φίλε μου!

    τέτοια εμπεριστατωμένη ανάλυση, δε διάβασα σε κανένα μπλογκ.

    έθεσες το θέμα στις σωστές βάσεις και με επιχειρήματα!

    σε ευχαριστώ και ζητώ άδεια να το αναρτησω το βράδυ στο feedwatcher λέγοντας βέβαια ότι το πήρα από εσένα...

    να χαίρεσαι όλους όσους αγαπάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙΣ

    http://taxalia.blogspot.com/2008/12/blog-post_7199.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή