Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Οι Αγχόνες


Το δέντρο με τις αγχόνες υπάρχει για να μας θυμίζει αυτό που ζει η πατρίδα μας τις τελευταίες ημέρες. Από τις πολλές αγχόνες που κρέμονται από το δένδρο η κάθε μία είναι αφιερωμένη και σε έναν από τους πρωταγωνιστές αυτής της βαρβαρότητας. Είναι αφιερωμένες στο ανίκανο κράτος, στα πολιτικά κόμματα εξουσίας, στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, (ειδικά μία ανήκει στο ΕΛΙΑΜΕΠ είναι όλη δικιά του και να την χαίρεται), στα ΜΜΣ(κοταδισμού), στους πανεπιστημιακούς που ξαφνικά θυμήθηκαν την παθογένεια της Ελληνικής κοινωνίας, στους δημόσιους διανοούμενους των βορείων προαστίων που κυκλοφορούν από κανάλι σε κανάλι συμπεριφέρονται, ενίοτε κραυγάζουν, με την αντίστοιχη ελαφρότητα του είναι, στους πράκτορες και τα πρακτορίδια της Νέας Τάξης, στην μεταπρατική Αριστερά που ξαφνικά από διωκόμενη έγινε εξουσία επιβάλλοντας έναν αναχρονιστικό Μαρξισμό και μία αδυσώπητη τρομοκρατία των μετριοτήτων υποταγμένων στην κομματική νομενκλατούρα.

Όλοι αυτοί παράδωσαν την χώρα στο έλεος της μανίας καλά οργανωμένων εγκάθετων.

Πόσο σωστός είναι ο Αμερικανός διπλωμάτης Τζ. Χόρτον, Η Κατάρα της Ασίας, όταν σε απόρρητη έκθεσή του, είχε γράψει: «Είναι απίστευτον, ότι ο Έλλην πολιτικός είναι ικανός να προχωρήση ακόμη και εις θυσίαν της χώρας του και πολλών ανθρωπίνων ζωών, αρκεί να διατηρήσει το κόμμα του εις την εξουσίαν έστω και δι' ολίγας ημέρας».


Ας κάνουν ότι θέλουν με τις αγχόνες. Κάτι θα βρούν να κάνουν. Αρκεί να αφήσουν ήσυχο το δέντρο Ελλάδα.

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΟΠΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ "ΚΟΛΩΝΟΥΝ" ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣΠΙΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ "ΗΓΕΤΕΣ".
    ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΠΙΑ. ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή