Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Οχι κύριε Χ"Νικολάου...Δεν είμαι λαμόγιο...


Δεν το πιστεύω Ο κύριος Χ"Νικολάου σήμερα το πρωί (1/6/10) στο RealFm είπε το απίστευτο, ότι δήθεν ενώ οι Ισραηλινοί έχουν θράσος, εμείς οι Έλληνες έχουμε στο DNA μας την λαμογιά και την κλεψιά. Όχι αγαπητέ μου κύριε. Ο Έλληνας άνθρωπος υπήρξε πάντα πιστός και συνειδητός και ολοζώντανος. Ο Έλληνας άνθρωπος είναι δυνατός συνεπής και εμπνευσμένος Ο "Έλληνας άνθρωπος είναι άξιος, αγωνιστής, και δουλευτής. Ο Έλληνας άνθρωπος είναι αρμονικός στην Τέχνη, φωτεινός στο Λόγο, υπέροχος στην σύλληψη και ήρωας στην πράξη

Όλα αυτά άλλαξαν το 1981 όταν ο "αείμνηστος" και το κίνημα του στο όνομα του λαού ανέβηκε στην εξουσία. Από την στιγμή που ανέβηκε στην εξουσία το 1981 ισοπέδωσε την ελληνική κοινωνία "προς τα κάτω" στο χαμηλότερο επίπεδο λειτουργίας ποιοτικών κριτηρίων, επιβάλλοντας έναν βάναυσο αμοραλίστικο, μονοκομματικό καθεστώς. Ένα καθεστώς που τυράννησε την Ελλάδα και την ξεκούρδισε. Δεν σεβάστηκε τίποτα. Στο όνομα του λαού, αυτού του αφηρημένου πλάσματος, καταρράκωσε τους θεσμούς γιατί πάνω από θεσμούς υπάρχει ο λαός . Από το να λες "Ελληνικέ λαέ" ώς το "Ein volk, ein Furher" δεν είναι μακρύς ο δρόμος. Επέβαλε στην Ελλάδα μίαν ατμόσφαιρα αγοράς, όχι μίαν ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης Νομιμοποίησε τα δώρα στο εαυτό μας και το δώστα όλα. Κολάκεψε ό,τι πιο εγωκεντρικό και ευτελές έχει ο Nεοέλληνας μέσα του, εκμεταλλεύτηκε την ανασφάλεια, την απαιδευσιά, την ιταμότητα, να καταξιώσει την ηδονοθηρία, την καταναλωτική βουλιμία και την λαμογιά. Τα πάντα επιτρεποντουσαν στο όνομα του "Κινήματος".

Που ήταν ο κύριος Χ"Νικολάου τόσα χρόνια; Δεν είδε, δεν έμαθε ότι για 35 χρόνια συρρικνώνεται συνεχώς η επίγνωση του "ανήκειν", ο αυτοπροσδιορισμός μέσω των κοινών "αξιών", "παραδόσεων", "ιστορικών καταβολών". Δεν βλέπει ή δεν θέλει να δει ότι από το 1981 το κόμμα του Yorgo με το σύνθημα ο λαός στην εξουσία επέβαλε στην ελληνική κοινωνία πραγματική "λοβοτομή". Γεμάτο "ηχηρό πάθος" κατάργησε κάθε θεσμό και διάκριση αριστείας, κάθε έλεγχο και κάθε αξιολόγηση της ανθρώπινης ικανότητας, ευσυνειδησίας, εργατικότητας, ευφυΐας, φαντασίας, δημιουργικότητας. Αρκούσε μία κλαδική για να φθάσεις ψηλά, να μπουκώσεις το απύλωτο στόμα σου με το βιός των Ελλήνων και η Ελλάδα να φθάσει στο κατώτερο σκαλί του "κακού τη σκάλα"

4 σχόλια:

  1. 2/6 20010 ΟΙ ΠΟΛΥΓΛΩΣΟΙ
    Ντροπή και πάλι ντροπή ντροπή σε όλους αυτούς , υπουργούς, δημοσιογράφους τηλεόρασης και ραδιοφώνου, πολιτικούς δηκιγορους,που σε κάθε φράση , αντί για Ελληνικά <> με . ΠΑΝΕΛ, ΡΟΣΤΕΡ, ΤΙΜ,ΝΤΙΛ,ΜΠΡΕ’Ι’Κ,ΚΟΟΥΤΣ,ΡΙΑΛΙΤΙ ΣoΟΥ, και ξανάμματα ΣΟΟΥ και δεν συμμαζεύεται! Μήπως έχουμε ‘’συνωστισμό’’ τύπου Ρέμπούσα ,Δραγωνα , Διαμαντοπούλου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχει πολλους καθρέφτες γύρω του και νομίζει ότι βλέπει τον κόσμο. Τι να του κάνουμε εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ο Έλληνας άνθρωπος υπήρξε πάντα πιστός και συνειδητός και ολοζώντανος. Ο Έλληνας άνθρωπος είναι δυνατός συνεπής και εμπνευσμένος Ο "Έλληνας άνθρωπος είναι άξιος, αγωνιστής, και δουλευτής. Ο Έλληνας άνθρωπος είναι αρμονικός στην Τέχνη, φωτεινός στο Λόγο, υπέροχος στην σύλληψη και ήρωας στην πράξη"

    Κόψε τα σκληρά όμως και συ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Έλληνες απέδειξαν και το αποδείχνουν τί είναι, όταν φεύγουν απο τα στενά όρια του ελλαδισμού. Εκεί στις χώρες που η αξιοκρατία βασιλεύει, το ταλέντο το σέβονται και η σκληρή δουλειά αμοίβεται ανοίγουν τα φτερά τους και "shoot for the stars". Στην χώρα του "dancing with the stars" το ταλέντο είναι ύποπτο, η σκληρή δουλειά χλευάζεται και η μόνη αξία που μετράει είναι η κομματική ταυτότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή