Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ποιος φοβάται τον Φαήλο Κρανιδιώτη;



Στην RealNews της 26/3/2011 διαβάσαμε για την γαλάζια επανασταση των βουλευτών της ΝΔ. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης έχει δημιουργήσει πρόβλημα στα ήσυχα στελέχη του κόμματος που θέλουν να τα έχουν καλά με όλους και να μη δυσαρεστήσουν κανέναν. Ο λόγος του δυνατός και μεστός ταράζει το τέλμα της ΝΔ. Η ΝΔ για 35+1 χρόνια έχει αποδειχθεί ανίκανη να ψελλίσει κριτικό λόγο ενάντια στον αριστερίστικο “φωταδισμό” και την “προοδευτική” απολυταρχία που λυμαίνεται την χώρα και την κατέβασε στο τελευταίο σκαλί στου κακού τη σκάλα και σήμερα χτίζει και άλλα για να την κατεβάσει ακόμα πιο κάτω.

Τρόμαξαν τα παιδιά της ΝΔ με την παρατήρηση του Φαήλου ότι “ κόμμα και κυβέρνηση χωρίς ιδεολογία είναι σώμα χωρίς ψυχή” (Δημοκρατία, 16/3/2011). Τα διάφορα παραδείσια πτηνά της ΝΔ φοβήθηκαν ότι μπορεί να βρεθούν στην ανάγκη να αποκτήσουν λόγο, πιστεύω και ιδεολογία. Οι απεργοί της ενεργού δράσεως, σφραγίζουν τα χείλη και απέχουν σαν “πράοι ειρηνιστές από τον αγώνα κατά του Πασοκικού αμοραλισμού. Ιστανται με το όπλο παρά πόδα ελπίζοντας ότι η εξουσία θα πέσει στα χέρια τους σαν σάπιο φρούτο. Ξεσπάθωσαν κατά της “ομάδας του προέδρου” οι γαλάζιοι βουλευτές όμοιοι με θρησκόληπτους της παλαιάς Ρωσίας που αχρήστευσαν τις γενετήσιες ικανότητες τους, οι στερούμενοι σθένους, αποφασιστικότητας, πυγμής.

Σήμερα οι Έλληνες στενάζουν. Ζητάνε την υιοθέτηση από την ΝΔ μίας θαρραλέας εθνικής πολιτικής που να δίνει απαντήσεις στα πάντα. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης έχει το θάρρος να προτείνει, να σηκώσει την σημαία του αγώνα και όμως τα γαλάζια στελέχη ξεσηκώθηκαν. Αντι για την ιδεολογία του αγώνα προτιμούν την φακιρική ανυπαρξία του ευδαιμονισμού και της ησυχίας. Τους βολεύει το ιδεολόγημα του “κοινωνικού νεοφιλευθερισμού”. Είναι ώραίο. Ακούγεται μυστηριακό άσχετα αν είναι σκέτη αντίφαση. Κοινωνικός και νεοφιλευθερισμός; Σε ποίο οικονομολογικό σύγγραμμα το βρήκαν οι εγκέφαλοι της ΝΔ. Είναι ένας δημιουργικός συνδυασμός λέξεων που διευκολύνει τους ηττοπαθείς, δήθεν λεπτεπίλεπτους λευκορώσους της ΝΔ και τους απαλλάσσει από την ανάγκη να μιλήσουν στους Έλληνες την γλώσσα της Αλήθειας, Να ξεσκεπάσουν την κενότητα του αριστερού λόγου που ταλάνισε τους Έλληνες για 35+1 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου