Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Σώσμα κρασί σερβιρισμένο σε νέο ποτήρι....



Ο πρώην υπουργός και στέλεχος της μεγάλης “δημοκρατικής παράταξης” σύντροφος Αλέκος Παπαδόπουλος έδωσε μία βαρυσήμαντη συνέντευξη στον κύριο Παπαχελά στην εκπομπή “νέοι Φάκελλοι (28/3/2011). Τα είπε όλα! Έξω από τα δόντια! Αμέσως κινητοποιήθηκαν τα ΜΜΕ(ξαπάτησης) να μας παρουσιάσουν τα λεγόμενα του σαν την απόλυτη σοφία.

Αχ! Αλέκο! Δεν μας είπες τίποτα καινούργιο. Το κόμμα σου έφερε την χώρα στην σημερινή κατάντια. Από την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ (ΠΑνελληνια Οργάνωση Καθαρμάτων) άρπαξε την κυβέρνηση με το κούφιο σύνθημα “Αλλαγή” και ο λαός την εξουσία άρχισε η κατρακύλα στου κακού την σκάλα. Το κόμμα του ή η “μεγάλη δημοκρατική” έκανε δώρα στο εαυτό της, τα έδωσε όλα στην ανάγκη να γραπωθεί στην εξουσία. Ο Ανδρέας Παπανδρέου καλλιέργησε την ιταμότητα, την λαμογιά την απαξίωση των θεσμών. Επέβαλε στην ελληνική κοινωνία την χυδαιότητα των πρασινοφρουρών. Αρκούσε να ανήκεις στην Οργάνωση Καθαρμάτων του Ανδρέα για να μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Το φαυλοκρατικό σύστημα στην παπαδνρεϊκή του ολοκληρωση. Κάντε ό,τι θέλετε, αρκεί να με ψηφίζεται. Καταπατάτε τους νόμους. Διαγουμίζετε τα λεφτά του ελληνικού λαού. Μετατρέψτε τα διαλεκτικά σε βίλες και κότερα, σε BMW και σε πρώτο τραπέζι πίστας στα σκυλάδικα πολυτελείας. Αρκεί να με ψηφίζετε. Τα πακέτα στήριξης, δισεκατομμύρια Ευρώ τόσα Ευρώ που δεν είχε δει η Ελλάδα στα 150 χρόνια ανεξαρτησίας, κατασπαταλήθηκαν ασύστολα και χωρίς αιδώ και ντροπή στην ικανοποίηση των απωθημένων της κοινωνικής στέρησης του λαού. Να γίνω κάποιος.

Έρχεται ο Αλέκος σαν τον εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσώντα άνδρα να μα πει τί; Αργησε! Μπορεί να τον ετοιμάζουν σαν την εφεδρεία των αρίστων που θα βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο, θα φέρει εις πέρας την δυσάρεστη δουλειά του ξεπουλήματος. Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Οι Έλληνες ρωτάνε. Που ήσουν όταν ο πλούτος της χώρας ληστευόταν. Που ήσουν όταν τα Πανεπιστήμια οι ανίκανοι, αλλά ανήκοντες στην “μεγάλη δημοκρατική παράταξη” τα μετέτρεπαν σε χωματερές των ελπίδων των νέων. Που ήσουν όταν τα σχολεία κατασκεύαζαν όχι Έλληνες πολίτες, αλλά αφισοκολλητές Που ήσουν όταν οι ανίκανοι για κάθε δραστηριότητα καταλάμβαναν θέσεις και αξιώματα με μόνο προσόν το πάχος των αφισών που είχαν κολλήσει. Μπορεί να έπεισε την μάζα, την αδιαφοροποίητη, την ουδέτερη, τα υποζύγια των ψήφων. Δεν έπεισε τους Έλληνες που για 35+1 χρόνια σιωπηλά δουλεύουν, καλλιεργούν, παράγουν χωρίς εκλεκτικές κομματικές συγγένειες. Δεν έπεισε τον αγρότη που δουλεύει την γή με αγάπη και μεράκι χωρίς να ζυγίζει το μπαμπάκι 10 φορές. Δεν έπεισε την δημόσια υπάλληλο που την είδα, με ευχάριστη έκπληξη, να ξεπερνά τον εαυτό της για να με εξυπηρέτηση. Υπάρχουν και αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Τα ΜΜΕ(ξαπατησης) θα βαφτίσουν τον Αλέκο στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, θα τον ραντίσουν με ύσσωπο και θα καθαρισθεί από τις αμαρτίες του παρελθόντος και έτσι αναβαπισμένο και καθαρό θα μας τον σερβίρουν σαν την εφεδρεία των αρίστων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου