Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Δεν είναι μόνο το μνημόνιο



Ο κύριος Σαμαράς στην συνέντευξή του στο περιοδικό του Τράγκα Crash (τεύχος 5, Μάιος 2011) περιορίστηκε στην κριτική του μνημονίου έριξε και μία κορόνα: Η παράταξη μου προσπαθεί να σηκωθεί η χώρα στα πόδια της και να “πάρει ο λαός τη μοίρα του στα χέρια του”. Όλα καλά και όλα ωραία Αντώνη μου, αλλά δεν αρκεί η “αντιμνημονιακή” πολιτική.

Αυτή την στιγμή το Έθνος υφίσταται μία γενική επίθεση στην ύπαρξη του, στην ιστορία του, στην πίστη του. Πέραν του μνημονίου που όλοι ξέρουμε υπάρχει και ένα μνημόνιο άτυπο, υπόγειο, σκοτεινό που έχει σκοπό και στόχο την εθνική υπόσταση των Ελλήνων, την παραχάραξη της ιστορίας τους και την αλλοίωση της μνήμης του λαού. Αυθαίρετοι αναθεωρητές της ιστορίας μας -υπο την διεύθυνση επιστήμονος του οποίου το επώνυμο στην τουρκική σημαίνει “τον πάσχοντα απο φυματίωση” ( Βασ. Κόκκινος, Επιτ. Πρόεδρος Αρείου Πάγου, Αξια, 2/4/2011) επιδοτούμενοι από ξένα κέντρα με θράσος και άφθονη οίηση σαναδιατυπώνουν την ιστορία μας υπακούωντας στις εντολές ξένων κέντρων “Έτσι να διδάσκεται το παρελθόν σας (Παρασκευή+13, 15/4/2011).

Καλή είναι η αντιμηνονιακή ρητορική αλλά δεν είναι πολιτική, δεν είναι ιδεολογία, δεν είναι πιστεύω. Ο κύριος Σαμαράς απαντάει στο πρόβλημα της φτώχειας και της ένδειας, αλλά περιορίζει την αντίδραση των Ελλήνων σε καθαρά κοινωνικοοικονομικό επίπεδο. Δεν αρκεί! “Ουκ επ’άρτω μόνο ζήσεται άνθρωπος”. Καλά είναι τα ψωμιά και τα φαγιά αλλά χωρίς την αίσθηση του ανοίκειν χάνεις την αξία σου σαν άνθρωπος, σαν Έλληνας άνθρωπος και μεταβάλλεσαι σε αδιαφοροποίητο πληθυσμό υποτακτικό της Νέας Τάξης καταναλωτικό αντικείμενο, πολίτης του κόσμου. Εκείνο που περιμένουμε από τον κύριο Σαμαρά είναι. Να αφήσει κατά μέρος τις εσωτερικές ισορροπίες της ΝΔ μεταξύ των ομοτράπεζων της κυριάς Διαμαντόπουλου στην Bilderberg, τους διάφορους υποταγμένους στην αριστερόστροφη προοδευτικάντζα, τους ευδαιμονιστές της φακιρικής ανυπαρξίας, τους συμπλεγματικούς για την εθνική μας ταυτότητα και να σηκώσει την σημαία του αγώνα.
Έφθασε η ώρα, κύριε Σαμαρά η ΝΔ να εγκαταλείψει τα του νηπίου και να αγκαλιάσει τις καλύτερες παραδόσεις των Ελλήνων, όχι αυτό που είναι πίσω μας αλλά αυτό που είναι μέσα μας. Περιμένουμε την μεγάλη κραυγή, τον παιάνα νίκης κατά εκείνων των επιδοτούμενων, καλοταϊσμένων, καλοδιασυνδεδεμένων που ακολουθώντας την πολιτική στα τέσσερα επιβουλεύονται την ύπαρξη του Εθνους.

Σήμερα παρά ποτέ η Ελλάδα έχει ανάγκη τον ηγέτη εκείνο που θα θυμίσει στους εθνικούς μειοδότες, στους χατζηαβάτηδες, στους βερεμλήδες του Soros την απάντηση που έδωσε ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος εξ ονόματος της Βασιλεύουσας στον Πορθητή που ζητούσε παράδοση.
«Το δε την πόλιν σοι δούναι ούτ’ εμόν εστίν, ούτ’ άλλου των κατοικούντων εν ταύτη. Κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών».

Ο νομοθέτης μπορεί να πέθανε, Ο νόμος είναι ισχυρός και περιμένει. Η Ελλάδα “... πικραμένη, εντροπαλή κι’ ένα στόμα εκαρτερούσες έλα πάλι, να σου πή...”.

Κύριε Σαμαρά γίνε το στόμα που θα φωνάξει στους Έλληνες, στις Ελληνίδες, τα ελληνόπουλα “έλα πάλι...” Ο κόσμος της ΝΔ και όχι μόνο, ο απλός κόσμος ο ταλαιπωρημένος από τον αμοραλισμό του παπανδρεϊσμού και τους πρασινοφρουρούς ξενύχτησε, έτρέξε, στήθηκε όρθιος και κόντρα στις μηχανορραφίες των διευθυντηρίων σε ψήφισε αρχηγό. Ο κόσμος αυτό έχει την θέληση της δύναμης. Τώρα ο κόσμος αυτός περιμένει Λόγο δυνατό.

2 σχόλια:

  1. Καλά. 1,5 χρόνο τώρα έχεις ακούσει να λέει τίποτε σχετικό; Μόνο κάτι κορώνες ότι λέει απαρνηθήκαμε τον εαυτό μας και την ιδεολογία μας κλπ. Ναι, ωραία, ποιος είναι λοιπόν ο εαυτός σας κι η ιδεολογία σας; Το αντιμνημόνιο; Αυτά τα λέει και το ΚΚΕ, γιατί κάποιος να προτιμήσει την απομίμηση από το ορίτζιναλ; Φάνηκε στις περιφερειακές, όπου κατάφερε κι ο ίδιος να πέσει και την αριστερά να ανεβάσει.
    Ή λέει τελείωσε ο κύκλος της μεταπολίτευσης. Χαίρω πολύ, ακόμα κι οι αριστεροί το ίδιο λένε. Μόνο που αυτοί εννοούν ότι πρέπει να ξεκινήσει μια "νέα μεταπολίτευση" όπου βέβαια θα συνεχίσουν να έχουν την ιδεολογική κυριαρχία. Αυτός τι εννοεί ως μεταπολίτευση και ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα με αυτήν;

    Όπως τον βλέπω, ακόμα και να βγει πρωθυπουργός, θα είναι χειρότερος κι από τον Καραμανλή. Γιατί εκείνος, παρότι τεμπέλης κι ακαμάτης, λόγω ονόματος και μόνο είχε μια επιρροή και τον φοβούνταν λίγο. Αυτός με τους καραμανλικούς είναι σε κόντρες, τους μητσοτακικούς θέλει να τους εξοντώσει, στο τέλος θα μείνει μόνος με τον Χρύσανθο και τον Φαήλο να ψάχνουν τον τρίτο δρόμο για το σοσιαλισμό (σε "πατριωτικά" πλαίσια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχεδόν ενάμισι χρόνο από την βαριά της ήττα και την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος η ΝΔ καρκινοβατεί Είναι ακόμη ανίκανη να εκφράσει καίριο πολιτικό λόγο. Περιορίζεται σε αποφθέγματα και δηλώσεις κοινωνικού προνοιακού χαρακτήρα. Έχει υιοθετήσει την ξεπερασμένη λογική και το λεξιλόγιο που θυμίζει το ΠΑΣΟΚ της εποχής της “αλλαγής”. Είναι επόμενο οι Έλληνες πολίτες να προτιμούν στις δημοσκοπήσεις το κόμμα του Yorgo. Το γνήσιο είναι προτιμότερο από το αντίγραφο.

    Μέχρι σήμερα η ΝΔ δεν έχει μπορέσει να βρει υλικό για θετικές σκέψεις. Αντί για δράση και άποψη για το κάθε τι προτιμάει το στρώσιμο του κρεβατιού: την ιδεολογία της καμαριέρας. ‘Έχει τις φαντασιώσεις που μπορεί.

    Φαντασίωση δεν είναι πολιτική αλλά φυγή από την πραγματικότητα και τις απαιτήσεις αγώνα. Αγώνα που απαιτεί την τοποθέτηση σε ένα διαφορετικό επίπεδο της “κουλτούρας” (το πνευματικό-πολιτιστικό επίπεδο) η για να χρησιμοποιηθεί ένας όρος που είναι της μόδας, το επίπεδο της μετα-μεταπολίτευσης. Είναι ιστορικά, η πρώτη φορά από 35+1 χρόνια που δίνεται η ευκαιρία στην ΝΔ να απογαλακτιστεί από τα συμπλέγματα απέναντι στην αγοραία αριστερόστροφη προοδευτικάντζα που τις κληροδότησε ο εθνάρχης Καραμανλής. Υπάρχει μία δυναμική στην κοινωνία που περιμένει να ακούσει τον αντίλογο στον ψευτοπροδευτισμό, την πνευματική αγκύλωση και την ιδεολογική τρομοκρατία της μεταπρατικής αριστεράς.

    Ο κύριος Σαμαράς έχει καθήκον, υποχρέωση, αποστολή στο όνομα των επί 35+1 χρόνια ταλαιπωρημένων Ελλήνων να σπάσει θεληματικά πολλές πινακίδες και συμβατικούς φραγμούς, καθώς και αρκετές δεδομένες ιδέες και να συμβάλλει στην γενική ανακατανομή των ιδεών που γίνεται σήμερα μπροστά στα μάτια μας.

    Ο κόσμος της ΝΔ έχει ιδιοσυγκρασία αγωνιστική. Περιμένει να ακούσει από τον Σαμαρά τον λόγο της δύναμης και όχι την αντικατάσταση του μονολόγου του χθες με ένα νέο μονόλογο. Οι άνθρωποι, οι ψηφοφόροι, οι οπαδοί της ΝΔ μέσα στην λαίλαπα που την έριξαν οι πεμπτοφαλαγγίτες του ΔΝΤ και της χρεοκοπίας εύχονται μαζί με την δική τους ενδυνάμωση την γέννηση και την εξέλιξη μιας νέας Νέας Δημοκρατίας με την οποία θα είναι δυνατό να αρχίσει μια πραγματική αγωνιστική πορεία προς τον λαό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή