Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Σήμερα η Χρυσή Αυγή φοβίζει...
Οι κύριοι Μιχάλης Ιγνατίου και Κώστας
Παπαΐάωννου με το βιβλίο τους “Ποιός επιτέλους κυβερνά αυτή τη χώρα”
(εκδόσεις Λιβάνη, 2013) σκιαγραφούν μια εποχή που σημάδεψε την Ελλάδα
τις δεκαετίες 50 και 60.

Διαβάζοντάς το μόνο μελαγχολία μπορείς να αισθανθείς.Το ερώτημα του Καραμανλή τότε  είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Το θέατρο που παίζεται σε βάρος της χώρας
μας σήμερα είναι το ίδιο με τους ίδιους σκηνοθέτες και παραγωγούς, το
μόνο που αλλάζει είναι οι ηθοποιοί και οι κομπάρσοι.

Τότε, την εποχή που περιγράφει το βιβλίο τους, εχθρός ήταν η αριστερά, η ΕΔΑ, το υποκατάστατο του ΚΚΕ. Σήμερα η αριστερά δεν ενοχλεί κανέναν. Έχει γίνει μία βίδα στον μηχανισμό εξανδραποδισμού των Ελλήνων. Οι Έλληνες τότε ψήφισαν ΕΔΑ αγανακτισμένοι απο τις κρεμάλες στην Κύπρο. Ψήφισαν ΕΔΑ, το υποκατάστατο του παράνομου ΚΚΕ που είχε προδώσει τον αγώνα της ΕΟΚΑ.  Αν δεν ξέρετε ρωτήστε τον Μανώλη Γλέζο που καμαρώνει δίπλα στον Mr Alexis, εκτός αν το έχει ξεχάσει.  Τότε οι Αμερικανοί έχασαν τον ύπνο τους και άρχισαν το παιχνίδι.

"Οι Αμερικανοί που γνωρίζουν καλύτερα έχουν αρχίσει να ανησυχούν. Oπως αναφέρει ο Αλέξης Παπαχελάς, ο αρχηγός της CIA Αλεν Ντάλες, συγκαλεί σύσκεψη στις 26 Μαρτίου για την ανάληψη μυστικών επιχειρήσεων περιορισμού της δυνάμεως της ΕΔΑ." Μιχαλης Κατσίγερας (Καθημερινή 6/4/2008)

Σε αντίθεση με την τότε ΕΔΑ - το 1958 δεν παίρναν  συνεντεύξεις απο τον Μήτσο Παρτσαλίδη ή τον Μανώλη Γλέζο οι αμερικανοί δημοσιογράφοι ουτε τους καλούσαν για διαλέξεις στις ΗΠΑ - ο ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα, η αριστερά του σήμερα δεν φοβίζει κανέναν. Δεν ανησυχεί κανέναν γιατί έχει γίνει ένα μπουλόνι στους μηχανισμούς εξαφάνισης των τρισκατάρατων Ελλήνων, μία μπίλια στο ρουλεμάν της παγκοσμιοποίησης.. Τον συντηρούν όλοι σαν μία ψιμυθιωμένη παλλακίδα που χορεύει στο ρυθμό του ταμπουρά της Νέας Τάξης.  Μέχρι σήμερα τους έχει υπηρέτησει σωστά και καλά.

  • καταψήφισε τον αγωγό Μπουργκάς/Αλεξανδρούπολη,
  • έκαψε την Αθήνα τον δεκέμβρη 2008 για να καεί ο δύστροπος Καραμανλής με τα - άκουσον! ακουσον!- ανοίγματα στον Πούτιν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την μυστική του agenda για όταν φτάσει η ώρα. Του την υπαγόρευσαν οι πλανητικοί  νταβατζήδες.


  • Θα κλείσει το θέμα των Σκοπίων, αποσύροντας το βέτο .
  • Θα μοιράσει το Αιγαίο έχοντα ήδη αναγνωρίσει τα “αιτηματα και διεκδικησεις” της Τουρκίας.
  • Θα ξεπουλήσει την Θράκη με το να  δώσει το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού στην μουσουλμανική μειονότητα όπως αυτή επιθυμεί.
  • Θα επαναφέρει το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο με την καινούργια ορολογία “στα πλαίσια του ΟΗΕ”.
  • Θα βοηθήσει στον εποικισμό της Ελλάδας απο το στύφη των λαθρομεταναστών, ώστε οι Ελληνες να πάψουν να δημιουργούν προβλήματα στα σχέδια της Νέας Τάξης.
  • Θα είναι έτοιμος για μία νέα “παρδαλή εξέγερση”, σαν του Δεκέμβρη 2008,  για να επαναφέρει στην τάξη τους άτακτους και δύστροπους.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερά δεν τρομάζουν την CIA. Δεν θα συγκαλέσει  σύσκεψη ο διευθυντής της CIA  μετά τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, όπως είχε κάνει ο Allen Dulles το 1958. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ τις κερδίσει  μάλλον θα ανοίξει σαμπάνιες.

Σήμερα, το 2014, οι Έλληνες πατριώτες φοβίζουν. Η Χρυσή Αυγή τους τρομάζει. Οι Έλληνες πατριώτες τους ανησυχούν, τους τρομάζουν, τους φοβίζουν.  Οι ΄Ελληνες  αποκτήσαν φωνή και μετά 40 χρόνια σιωπής  θα  χαλάσουν το πάρτι της υποταγής, του ξεπουλήματος και των μυστικών συμφωνιών.
Εκείνοι που τους έχει κάνει να χάσουν τον ύπνο τους και έχουν αρχίσει να ανησυχούν, με το τρόμο να τους ροκανίζει τα ποδάρια είναι  αυτοί που δεν ταΐζονται, αυτοί που αγωνίζονται, αυτοί που πιστεύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου