Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ουκρανία: Ο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί....


ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η ενθάρρυνση νεοφασιστικών δυνάμεων και η ανοχή στη βίαιη κατάλυση στοιχειωδών πολιτικών και μειονοτικών δικαιωμάτων στην Ουκρανία από την πλευρά των κυρίαρχων δυνάμεων της ΕΕ, συνιστά ανησυχητική ακραία κλιμάκωση της μέχρι τώρα στάσης των κυρίαρχων δυνάμεων της ΕΕ απέναντι σε αντιδημοκρατικές αποφάσεις χωρών-μελών της (Βαλτικές χώρες, Ουγγαρία κλπ) που απαγορεύουν την ελεύθερη δράση κομμουνιστικών κομμάτων, αλλά και προωθούν την κατάργηση μειονοτικών δικαιωμάτων».

Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει «τις βάρβαρες και δολοφονικές νεοναζιστικές επιθέσεις σε βάρος κομμουνιστών, εβραίων και δημοκρατών πολιτών στη χώρα, την καταστροφή μειονοτικών σχολείων, αντιφασιστικών και ιστορικών μνημείων, την ρητή και κατηγορηματική απαγόρευση μειονοτικών γλωσσών και δικαιωμάτων στη χώρα, με τα πρόσφατα νομοσχέδια που ψήφισε, αφαιρώντας βασικά συνταγματικά δικαιώματα του ελληνισμού της διασποράς αλλά και ουκρανών ελληνικής καταγωγής».


Σαν καλά παιδιά οι Συριζαίοι έβγαλαν και μια ανακοίνωση για τα δραματικά γεγονότα στην Ουκρανία. Είναι μια ανακοίνωση επιτομή του φαρισαϊσμού που την έβγαλαν για να πουν κάτι.
Κατόπιν εορτής και αφού η δουλειά έγινε, ο “κακός¨ Γιανουκόβιτς ανατράπηκε για να αντικατασταθεί από τα δικά μας τα παιδιά, οι Συριζαίοι ανησύχησαν. Ας Γελάσουμε!
Καταδικάζουν “τις βάρβαρες νεοναζιστικές επιθέσεις”. 


Τους έπιασε απότομα ο πόνος για την δημιουργία εντυπώσεων. Τώρα  θυμήθηκαν να τις καταδικάσουν; Έπρεπε να έχουν πει όλα αυτά τα γραφικά και γελοία όταν ο Αμερικανός γερουσιαστής  ΜακΚέην πόζαρε παρέα με τους νεοναζιστές και ακροδεξιούς. Τότε όμως σαν καλά παιδιά έκαναν την πάπια…δημοκρατικό προοδευτικό τουμπεκί...Πρώτα έπρεπε να φύγει ο φιλικός προς τον  Πούτιν Γιανουκόβιτς και μετά να αρχίσουν να ανησυχούν τα παιδιά του mr. Alexis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου