Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Χάσαμε τον Σημίτη. STOP


Από αρκετό καιρό διαβάζαμε διάφορα άρθρα στις εφημερίδες κυρίως από τους αμερικανολάγνους πρώην Αυγίτες και νυν ομοτράπεζους της λέσχης Bielderberg για το πόσο πράος, σοφός και καλός είναι ο κύριος "καθηγητής" (Σημίτης).

Φαίνεται ότι ο Γιώργος δεν έπαιζε μπάλα πλέον και έπρεπε να παει στον μπάγκο. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η σιωπηρή συγκατάβασή του στο ΌΧΙ του Καραμανλή στα Σκόπια. Κάτι έπρεπε να γίνει! Την δουλειά ανέλαβαν τα ΜΜΣ(κοταδισμού) ή ΜΜΠ(ρακτωρισμού) αν προτιμάται. Ανακήρυξαν κατά απονομή τον θαυμαστή του Μάο Τσίπρα νέο ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ και αμέσως έπιασαν δουλειά τα γκάλοπ για να πείσουν για το πόσο αποδεκτός είναι από τους Έλληνες μήπως και συνετισθεί ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ας γελάσω! Θα αποδεχόντουσαν ποτέ οι μεροκαματιάρηδες, αυτοί που ιδρώνουν και φτύνουν αίμα για να στείλουν τα παιδιά τους στο Πανεπιστήμιο, τον προστάτη των κουκουλοφόρων και συνήγορο των Hooligans που έχουν μετατρέψει τα πάλαι ποτέ κραταιά ιδρύματα σε αυλές των θαυμάτων, σε άσυλα βίας και εγκληματικότητας. Αφού το πείραμα Τσίπρα δεν πήγε, κατά πως φαίνεται, όπως έπρεπε, βγάλανε απο την σαλαμούρα τον Σημίτη.

Κύριε Παπανδρέου πήρες την μεγάλη απόφαση. Κάθε σπίτι, κάθε νοικοκυριό τα πρωινά βγάζει έξω τα σκουπίδια του για να είναι καθαρό. Ο κύριος αυτός ήτανε η συνιστώσα της πλέον ακραίας διαφθοράς, πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος και τι είσαι, παρέα με τον στρατηγό του έφεραν την πολιτική ζωή του τόπου στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο αναξιοπιστίας. Η αναξιοπρέπεια και ο κούφιος λόγος ήτανε η κινητήρια δύναμης της διακυβέρνησης της χώρας. Πειθήνιος και φαιδρός. Ευχαρίστησε τους Αμερικάνους ξεπουλώντας τα Ίμια Ρεζίλεψε την χώρα παραδίδοντας τον Οτσαλαν. Υποστήριξε υστερικά και παραληρηματικά το σχέδιο Α(υ)νάν, με μόνο επιχείρημα ότι θα μας κάνουν "το κακό". Αυτός ο άνθρωπος έπρεπε να φύγει. Έφυγε αλλά θα μας αφήσει την κοπριά του. Θα αρχίσουν να βρίζουν και να συκοφαντούν το ΠΑΣΟΚ και σε κάποια στιγμή θα του δώσουν μία βαλίτσα λεφτά για το καινούργιο κόμμα, ένα κόμμα χατζηαβάτικο δουλικό υποταγμένο στα κελεύσματα του Νεοταξισμού.

Ο αγώνας κύριε Παπανδρέου τώρα αρχίζει. Πρέπει να καταλάβεις ότι κανένα κόμμα και καμιά ειδική παράταξη δεν έχει το δικαίωμα, αλλά ούτε την ηθική δύναμη να διεκδικήσει όλους τους Έλληνες. Μόνη η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει όλους δικούς της (όλους εκτός εκείνων που την απαρνιούνται για να δρέψουν τις ξένες δάφνες). Δώσε μήνυμα ενότητας.
Ενότητα και ομόνοια μπορεί να επιτύχουμε κάτω από μία σκέπη, κάτω από την σκέπη της Ελλάδας. Ο καθένας με την ειδικότερη ιδεολογία που μπορεί να ανταγωνίζεται τον διπλανό του χωρίς να προσβάλλει την εθνική ενότητα, αν δίνει το ίδιο δικαίωμα και στον άλλον. Δεν υπάρχει παρά μόνον ένας χώρος για την πραγματική ενότητα του έθνους, και ο χώρος αυτός είναι η δημοκρατική Πολιτεία. Η πίστη σου στη δημοκρατία, που ανοίγει δρόμο για όλους τους ιδεολογικούς και πολιτικούς αγώνες , πρέπει να εκδηλωθεί έμπρακτα. Πίστεψε αληθινά στην Ελλάδα και στο κόσμο της σε όλους και όλες και ας ριχτούμε στην δουλεία. Υπάρχει και ένα όριο και για τα ερείπια των Πανεπιστημίων, και για τα καμμένα, και για τους κινδύνους Αν γίνουν περισσότερα και αν τα προκαλέσουμε μάλιστα εμείς οι ίδιοι , δεν θα ανεγερθεί ποτέ η Ελλάδα.

Και η Ελλάδα πρέπει να ανεγερθεί. Το απαιτεί η γη της, η προαιώνια αυτή μάνα μας που η αγκαλιάτης είναι πλατιά για να μας χωρέσει όλους και να ασφαλίσει την ζωή μας Το απαιτεί το αίμα των ηρώων και των μαρτύρων που την αποτελεσματικότητα τής θυσίας των κανείς δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητήσει.

Το απαιτούμε όσοι πιστεύουμε στην Ελλάδα, στη μία και αδίσταχτη. Και όσοι πιστεύουμε στην Ελλάδα έχουμε την θέληση και τη δύναμη να κάνουμε όλους να πιστέψουν.

4 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με τα όσα γράφεις αν και κάλιο αργά παρά ποτέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα Maxime
    Αυτοι στο Μega ξεβρακωθηκαν πια!
    Τοσο ξεφτιλα!Ποσο χαμηλα μπορει να φτασει καποιος,ποσο φτηνη μπορει να γινει η αξιοπρεπεια,απορω γαμωτο.
    Οι Νεοταξιτες θα ρουφιξουν το αυγο τους,αργα η γρηγορα ειμαστε πολλοι και το ξερουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. well done, να και δε νομιζω οτι ο Γιωργος μπορει να σωσει την κατασταση ουτε και να ενωσει τρους Ελληνες αφου και αυτος υπαλληλος αλλων κεντρων εξουσιας ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την Καλημέρα κι από μένα Μάξιμε.

    Έχεις πρόσκληση για ένα μπλογκοπάιχνιδο. Λεπτομέρειες στο μπλόγκ μου.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή