Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Το Μεγάλο Παιχνίδι


Το Big Game

Για τις ΗΠΑ οι κυβοι εριφθησαν, η κυβερνηση Καραμανλη πρεπει να ξηλωθει και να αντικατασταθει απο μια αλλη, που θα ματαιωσει την συμφωνια για τον αγωγο πετρελαιου Μπουργκας-Αλεξανδρουπολη. Καλο η κακο για την Ελλαδα

του Εμμανουηλ Σαριδη

Εμπολεμη κατασταση

Μεγαλα γεγονοτα ριχνουν την σκια τους πριν ακομη συμβουν. Οπως το ξηλωμα της κυβερνησης της Νεας Δημοκρατιας, μια, οπως φαινεται, ειλημμενη αποφαση των ΗΠΑ για να ματαιωθουν η να μπουν στις καλενδες μιας κυβερνησεως ΠΑΣΟΚ/Γιωργακη Παπανδρεου οι συμφωνιες για την κατασκευη του πετρελαιαγωγου Μπουργκας-Αλεξανδρουπολη. Μονο στο πλαισιο αυτο εξηγειται η ενταση των ενορχηστρομενων επιθεσεων της αντιπολιτευσης και των μεγαλων ελληνικων ΜΜΕ εναντιον του Πρωθυπουργου Κωστα Καραμανλη, αλλα και η σκληρυνση της θεσεως των ΗΠΑ στο θεμα της ονομασιας της FYROM.

Η Ελλαδα λοιπον σε εμπολεμη κατασταση, τα τυμπανα του πολεμου ακουγονται να χτυπουν ολο και πιο δυνατα, τα κανονια να βροντουν ολο και πιο κοντα. «Βόμβες Τατούλη» επεφταν ακομη απο τις 17.07.2008 κατα τον «Ελευθερο Τυπο», «επίθεση ως τις εκλογές», εξηγγειλε ο Γιωργος Παπανδρεου κατα το in.gr στις 11.08.08, «μετωπική επίθεση» αρχισε στο ANT1 Online στις 30.08.08, «νέες βόμβες Τατούλη» επεσαν στην αυλη Μαξιμου κατα την «Ελευθεροτυπια» της 04.09.08, «επί ποδός πολέμου» δασκαλοι, καθηγητες, φοιτητες και πανεπιστημιακοι στα ΤΑ ΝΕΑ της ιδιας μερας, «τυμπανα πολεμου» αρχισαν να χτυπαν στον «Ελευθερο Τυπο» της 18.09.08, «ιερο ναρκοπεδιο» ανακαλυψε στους κολπους του κυβερνωντος κομματος η «Ελευθεροτυπια» της ιδιας μερας. Και παει λεοντας. Ενα αληθινο Déjà-vu για τον Ελληνα της μετακαραμανλικης εποχης. Όλο το κείμενο(κλικ Εδώ)

Είναι ένα καταπληκτικό κείμενο που μας το έφερε σε γνώση το Greek Alert. Εύγε! Πρέπει να διαβασθεί με μεγάλη προσοχή! Λέει πολλά.

Συμπλήρωμα:

CIA και Αριστερα(κλικ)

CIA... Συνέχεια...(κλικ)

Προσθήκη στο "CIA και Αριστερά"(κλικ)

Ο ήσυχος Αμερικανός(κλικ)

Συνωμοσιολογία...;(κλικ)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου