Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008

Διατήρηση του καλού κύματος

Ο πολυδιαφημισμένος νέος αέρας φαίνεται να συνεισφέρει στο κτίσιμο ενός καλού κύματος που είναι έτοιμο να βυθίσει το κύρος των υπερεπανναπροσεγγιστών κατεδαφίζοντας την πλασματική πραγματικότητα που προωθούσαν .Η λογική του ερχομού μιας πολυπαρεξηγημένης λύσης με βήματα καλής θέλησης αλλιώς ''άνευ φραγμού υποχωρήσεων'' έχει πιάσει πάτο.

Καθώς κάποιοι κορδώνουν στην Κύπρο για την απόφαση ακύρωσης δοκιμής της επιχειρησιακής ικανότητας της Ε.Φ, κάποιοι άλλοι καραδοκούν και θέτουν τον δικό τους πήχη ακόμα πιο ψηλά . Όπως ενημερωθήκαμε από τον τύπο ο Τούρκος ναύαρχος και αρχηγός του Τουρκικού Πολεμικού ναυτικού , εκτόξευσε απειλές έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με την συμφωνία της με Αίγυπτο και Λίβανο για διεξαγωγή ερευνών με σκοπό την ανεύρεση πετρέλαιο. Ο Ναύαρχος υποστήριξε πως η περιοχή διεξαγωγής των ερευνών έχει μια τάση να μετατραπεί σε κέντρο νέων συγκρούσεων. Ταυτόχρονα τόνισε πως τέτοιου χαρακτήρα συμφωνίες μπορούν να αποφέρουν ζημιογόνα αποτελέσματα στα τουρκικά συμφέροντα και να ληφθούν ως μέτρα καταπάτησης των συμφερόντων και δικαιομάτων της.

Για να μας πουν οι υπεύθυνοι πως θα αντιδράσει η ξεγυμνωμένη Εθνική Φρουρά σε μια τυχόν υλοποίηση της απειλής αυτής και πως θα μπορούσαν να αντικρούσουν έστω διπλωματικά το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας δήλωσης-απειλής εν όψει διαπραγματεύσεων. Εάν διέθεταν ένα μάχιμο και άρτια οργανωμένο αμυντικό στρατιωτικό σύνολο θα μπορούσαν άραγε να εισπράξουν το ελάχιστο κύρος που θα τους καθιστούσε έστω και τους πολύ αδύνατους συνομιλητές έτσι ώστε να τους υπολογίζουν στον ελάχιστο βαθμό χωρίς να εκμηδενίζουν τα αιτήματα τους με απειλές;

Ο ψευδοηγέτης του κατοχικού καθεστώτος δεν συγκρατήθηκε ούτε και αυτός και έδωσε συνέχεια στην επίθεση που εξαπέλυσε έναντι του μέχρι προ ημερών και νυν συνομιλητή συντρόφου. Με τρόπο αυταρχικό και με σπασμοδικές κινήσεις εκνευρισμού πρόταξε το πραγματικό του πρόσωπο και τον έκθεσε για ακόμη μια φορά. Ζήτησε μέσω του εκπροσωπου του να μην τον αποκαλεί σύντροφο και να πάψει να ζεί με ρομαντισμούς. Ξεκάθαρα του δήλώσε πως αυτός που ήξερε δεν υπάρχει πλέον και πως οι φιλικές κουβέντες απο μόνες τους δεν προσφέρουν τίποτε. Ο κατά τα άλλα υπό σηζήτηση μελλοντικός εκ περιτροπής πρόεδρος μεμέτης, πέραν της άρνησης αυτού και των κηδεμόνων του για αποδοχή των εγγυήσεων της Ευρωπαικής Ενωσης, δήλωσε πως οι τουρκικές εγγυήσεις αποτελούν κόκκινη γραμμή. Για φαντάσου ΤΟΝ πρόεδρο της ΝΗΣΟΥ ολόκληρης, την Τουρκία με επεμβατικά δικαιώματα συναφή με την αντίληψη πως η βάρβαρη τουρκική εισβολή ήταν μια ειρηνευτική επέμβαση.


Πιστός στην μαξιμαλιστική πολιτική της Άγκυρας παρουσίαζεται εκνευρισμένος και σε σύγκρουσιακό μέτωπο με την Κυπριακή ''ευελιξία΄΄ ως μια προσπάθεια ανάκτησης όσων περισσοτέρων μπορεί να εισπράξει με τις διαρκείς αναδιπλωμένες και αυξανόμενες τουρκικές απαιτήσεις. Κάτω από τον μανδύα του εκνευρισμού εκμηδενίζει τις οδυνηρές υποχωρήσεις της Κυπριακής πλευράς που καλόπιστα δέχθηκε και θέτει τον πήχη του ψηλότερα. Το δικαίωμα αυτό ήρθε απο κυπριακά χέρια που με τις συνεχής υποχωρήσεις προσέλκυσαν ακόμη περισσότερο την παραδοσιακή τουρκική στάση της άγκυρας στο Κυπριακό,την απληστεία με τη συνεχή αναθεώρηση των μαξιμαλιστικών της στόχων. Δεν μπορεί μια ημικατεχόμενη πατρίδα να βασίζει τις ελπίδες της στο φιλότιμο του εισβολέα απογυμνώνοντας τις δικές της αντιστάσεις και εκπέμποντας έτσι σήμα ανικανότητας αντίδρασης και παθητικής αποδοχής σε οτιδήποτε και αν της ζητηθεί.

Η απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα δεν μπορεί πλέον να μην γίνει αντιληπτή απο τον μέσο Κύπριο πολίτη και ακόμη ένας μύθος καταρρέει. Η υπόσταση που έχει δωθεί στο κατοχικό καθεστώς με τα λάθη της δικιάς μας ηγεσίας παραμένει αυξάνοντας ταυτοχρόνως το κύρος του μέρα με την μέρα. Χωρίς τον ξενοδόχο στήθηκε το παιχνίδι ωραιοποίησης της ενδεχόμενης ΑΝΑΝόπλαστης λύσης, πως νόμισαν ότι μπορούσαν να δαμάσουν ένα μεγαθήριο με ένα καφέ έστω στα μάτια του κόσμου;

Πηγή: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

1 σχόλιο:

  1. Η δημοσιευση του απορρητου εγγραφου σχετικα με τις διαπραγματευσεις στο Σκοπιανο μας δινει μια θαυμασια ευκαιρια να δουμε ποιος ειναι ποιος, εκτος του Τυπου,των ΜΜΕ και στα Μπλογκ.
    Απλα ανατρεξτε στις αναρτησεις και δειτε ποιοι κανουν το παπι και συνεχιζουν να ασχολουνται με το Βατοπαιδι.
    Καιρος ειναι να πεσουν οι μασκες οχι μονο για τους ελεεινους βερεμηδες,και τις υπολοιπες σκουληκομυγες της ακαδημιας ,αλλα και για τους (προοδευτικους)
    Ιδιοκτητες ιστολογιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή