Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008

" ΟΧΙ", ..Όλη η Αλήθεια...


Χρόνια ολόκληρα ταλαιπωρούνται οι Ελληνες για να μάθουν ποιος είπε τελικά το ΟΧΙ. Άλλοι λένε ο Ιωάννης Μεταξάς, άλλοι χτυπιούνται και φωνάζουν ο λαός και άλλοι ρωτάνε με αφέλεια: "τι είναι αυτό;". Είναι μια κατάσταση που ταλανίζει την Ελλάδα για χρόνια. Διχάζει τον λαό και δεν τον αφήνει να συγκεντρωθεί και να μεγαλουργήσει.

Έπρεπε να δοθεί μια λύση. Να ξεδιαλύνει αυτός ο ιστορικός και πολιτικός γρίφος. Το θαύμα έγινε. Από εγκυρότατες πηγές, μας στοίχισε αρκετές εγγλέζικες λίρες, το δολάριο δεν το θέλουνε, βλέπεται αυτός που πουλιέται πουλάει κιόλας, μάθαμε ότι, την εποχή που οι Έλληνες αγανακτισμένοι αγωνιζόντουσαν για τον "συνωστισμό της Σμύρνης" και όλη η προσοχή τους ήτανε στραμμένη και είχε επικεντρωθεί στον αγώνα κατά του Ρεπούσειου Άγους, μια ομάδα, μικρή σε αριθμό αλλά με τεράστιο επιστημονικό κύρος και επιστημονική επιφάνεια, αποφάσισε να μελετήσει σε βάθος το θέμα του ΟΧΙ. Κινήθηκε με μεγάλη μυστικότητα. Ακολούθησε όλους τους συνωμοτικούς κανόνες. Με σύστημα και ΄όλες τις μοντέρνες μεθόδους έρευνας άρχισε να ψάχνει αρχεία, να διαβάζει απομνημονεύματα, να παίρνει συνεντεύξεις από απογόνους, να προσπαθεί να εντοπίσει κάτι το σημαντικό στα παραπεταμένα προσωπικά αρχεία των πρωταγωνιστών της εποχή εκείνης.

Κύριο μέλημα της ερευνητικής αυτής ομάδας ήταν η άκρα μυστικότητα, να μη διαρρεύσει τίποτα. Το κάθε ένα από τα έγκριτα μέλη της ομάδας, ακολουθώντας τους συνωμοτικούς κανόνες, υιοθέτησε και το ανάλογο ψευδώνυμο: Καραγκιόζης (Βερέμης), Κολλητήρι (Κολιόπουλος),
Χατζηαβάτης (Γ. Στεφάνιδης), Ρόζα η Ναζιάρα (Δραγώνα), Μαντάμ (Ρεπούση), Κούκλα (Φραγκουδάκη), Μαϊντανός (Δήμου).

Η ομάδα εφοδιάστηκε με μπόλικο παρά και ξεκίνησε. Ταξίδεψε παντού από Αθήνα μέχρι Λόνδρα, από Ρώμη μέχρι Βερολίνο μέχρι στην Βιρτζίνια έφτασε στα Εθνικά αρχεία των ΗΠΑ και για καφέ στο Λάνγκλεϊ. Ομολογώ ήτανε μία κοπιώδης προσπάθεια. Στοίχισε στην ομάδα χρόνο και της ανάλωσε τα λίγα και κακής ποιότητας κύτταρα του εγκεφάλου της, Από χρήμα δεν γίνεται λόγος, άλλος πλήρωνε. Τελικά κάπου σε κάποιο κιτρινισμένο φάκελλο καταχωνιασμένο στο προσωπικά έγγραφα του Grazzi βρέθηκε η αλήθεια. Μετά από 68 χρόνια αποκαλύφθηκε, ξεσκεπάστηκε η μεγαλύτερη απάτη της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Ο Ιταλός πρέσβης εκείνη την δραματική νύχτα 27 προς 28 Οκτωβρίου 1940 δεν συνάντησε τον Μεταξά. Από τον ξεχασμένο φάκελλο στο αρχείο του φαίνεται ότι είχε φύγει από Αθήνα κάνα δύο μέρες πιο νωρίς και "με τραίνα και παπόρια" είχε πάει στην Κέρκυρα όπου τις 3 τα ξημερώματα συνάντησε το Νίκο Ζαχαριάδη που εκρατείτο στις εκεί φυλακές. Στον Ζαχαριάδη έδωσε ο Ιταλός πρέσβης το τελεσίγραφο του Μουσολίνι που ζητούσε την υποταγή της Ελλάδας στον φασισμό. Ο Ζαχαριάδης είπε λοιπόν το ΟΧΙ και όχι ο Μεταξάς που κοιμότανε αμέριμνος σπίτι του.

Τα ευρήματα της ομάδας πράγματι θα αλλάξουν πολλά στην ελληνική ιστορία. Θα παρουσιαστούν πρώτα στα πλαίσια ενός επιστημονικού συνεδρίου που θα λάβει χώρα στην ποντικοφωλιά του Πάντειου Ιδρύματος με τίτλο "Η Αποδόμηση της Ελληνικής Ιστορίας στα Πλαίσια της Νέας Τάξης" με χορηγό τον Σόρος Οι ομιλητές εκστασιασμένοι από το εύρημα με σπασμούς υψηλής υστερίας
με την συνηθισμένη πλέον παραληρηματική μανία του μισθοφόρου και γεμάτοι μίσος θανατερό θα βυσσοδομήσουν κατά της Ελλάδας.

Η μελέτη θα δημοσιευθεί στο πρώτο τεύχος του νέου "επιστημονικού" περιοδικού "Αφελληνισμός".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου