Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Η βίζα και ....η σιωπή

«Η EΛΛAΔA δεν αποδέχεται τη λογική των πιέσεων μεταξύ συμμαχικών χωρών», ήταν η απάντηση της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη στην απόφαση της Ουάσινγκτον να μην καταργήσει τη βίζα για τους Έλληνες που επισκέπτονται τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, λίγο νωρίτερα η Αθήνα εμφανίστηκε να επιθυμεί την υποβάθμιση του θέματος θεωρώντας ότι η απόφαση προκλήθηκε λόγω του βέτο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου και είναι ζήτημα χρόνου να αλλάξει. Έτσι, δόθηκε εντολή στον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκο να προβεί σε μια ήπιων τόνων απάντηση χαρακτηρίζοντας «αδικαιολόγητη» την απόφαση της αμερικανικής διοίκησης να μην εξαιρεθεί η Ελλάδα από το πρόγραμμα visa waiver, με το οποίο όσοι Έλληνες επισκέπτονται τις ΗΠΑ είτε για λόγους επαγγελματικούς είτε για τουρισμό είτε για να επισκεφθούν συγγενείς από την πολυάριθμη ελληνική ομογένεια, υποχρεώνονται να υποβάλλονται στη διαδικασία έκδοσης βίζας.

Μάλιστα σε μια εμφανή απόπειρα να μη δημιουργηθεί όξυνση, ο κ. Κουμουτσάκος αρκέστηκε να επισημάνει ότι η απόφαση «δεν προάγει την ενίσχυση των επαφών μεταξύ των δύο φίλων λαών και την καλύτερη αμοιβαία κατανόηση, όπως η Ελλάδα ειλικρινά το επιθυμεί» και εξέφρασε την ελπίδα της Ελλάδας ότι «αυτή δεν είναι η τελική απόφαση της αμερικανικής διοίκησης». Πηγή: Express 11/10/08


Οι ΗΠΑ ακόμη για μία φορά έριξαν ένα χαστούκι στους Ελληνες και τις Ελληνίδες με την άρνηση κατάργησης της βίζα. Είναι δικαίωμα τους και δεν πρόκειται να κάνουμε μαθήματα ηθικής στους ανθρώπους που ούτε λίγο ούτε πολύ θεώρησαν σωστό και άξιζε τον κόπο ο θάνατος χιλιάδων βρεφών από το εμπάργκο στο Ιράκ κατά την δήλωση της Albright(κλικ). ή νομιμοποίησαν τα βασανιστήρια. Εκείνο που έχει τρομερό ενδιαφέρον και λέει πολλά είναι η σιωπή της ντόπιας φράκΣΙΑς του αμερικανισμού. Που είναι ο Σωμερίτης που ευλόγησε το ξεθεμέλιωμα της Σερβίας, ή ο αγιατολάχ του νεοφιλελευθερισμού Ανδριανόπουλος του "Odd country out" αναφερόμενος στην Ελλάδα. Οι διάφοροι βαστάζοι του νεοταξισμού κάνουν την πάπια. Είναι έτοιμοι να βυσσοδομήσουν κατά της πατρίδας μας αλλά τώρα κατάπιαν την γλώσσα. Έβαλαν τις δηλητηριώδεις πένες στην άκρη. Οι διάφοροι ξερόλες τύπου Μανδραβέλη, Μπουκάλα εξαφανίστηκαν. Ο πολύς φιλόσοφος και ρέκτης του διαφωτισμού Δήμου, έτοιμος για χλεύη κατά του κάθε τι ελληνικού, σιωπά. Το δε ΕΛΙΑΜΕΠ που ξέρει τα πάντα και εκφράζει γνώμες για όλα και για όλους χάθηκε εξαφανίστηκε. Οι Βερέμης, Τσούκαλης, Κουλουμπής και οι διάφορι άλλοι οι ετοιμοι για περισπούδαστες και βαρύγδουπες αναλύσεις χάθηκαν. Γίνανε χαμηλοί - χαμηλοί ισόπεδοι ταπεινοί, "χώμα να γενώ, να με πατήσεις άρχοντα μου", δουλοπρεπείς Χατζηαβάτηδες, υπολογιζώντας πως θέσεις επισκέπτη καθηγητή, προσκλήσεις στην Bilderberg δεν τις βρίσκεις στο δρόμο. Όσον αφορά τους Παπαχελα, Ελλί είναι πολύ απησχολιμένοι να περνάνε τις γραμμές του αμερικανισμού που τους καταλαβαίνουμε. Θα περιμέναμε μια στοιχειώδη αντίδραση απο τον Καρκαγιάννη την Τασούλα ή τον Πρετεντέρη αλλά μάλλον δεν ενοχλήθηκαν. Τα μαλάκια δεν ενοχλούνται, δεν έχουν αισθήσεις δεν καταλαβαίνουν τίποτα απλά κολλάνε στις καρίνες των πλοίων και όπου τους πάνε, πάνε.

2 σχόλια: