Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Ποιοι θέλουν να φιμώσουν το Ρεσάλτο.



Στο νέο τεύχος του ρεσάλτο ο ιδιοκτήτης του Περιοδικού Ρεσάλτο, Θύμιος Παπανικολάου καταγγέλλει πως η κ. Δάμα δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας κατέπεσε αγωγή εναντίον του. Μάλιστα η κυρία Δάμα ζητά από τον έκδοτη του γνωστού περιοδικού της πατριωτικής αριστεράς 1.000.000 ευρώ!!!!! Ένα ποσό δηλαδή αστρονομικό που σημαίνει την οριστική εξαφάνιση του Περιοδικού.
Το όλο ζήτημα της αγωγής ανέκυψε μετά από τις καταγγελίες του blog «Σίβυλλα» για μαιμού συνέντευξη της κ. Δάμα . Η συνέντευξη ήταν κομμένη και ραμμένη έτσι ώστε να δικαιολογηθεί η προπαγάνδα του Ισραήλ για την ανάγκη βομβαρδισμού νοσοκομείων. Κάποιος αναγνώστης του φόρουμ αναπαρήγαγε τις απόψεις τοy blog «Σίβυλλα» και η κ. Δάμα όλως τυχαίως έκανε αγωγή στο Ρεσάλτο.
Ο ίδιος ο κύριος Παπανικολάου αποδίδει την μεμονωμένη αγωγή στην ίδια την Ελευθεροτυπία και κυρίως τους συντάκτες του «Ιου». Είναι αλήθεια ότι το Ρεσάλτο είναι από τις λίγες φωνές εξ Αριστερών που περνά από «γεννεές δεκατέσσερις» τους ανθέλληνες προπαγανδιστές του «Ιου» και έχει απειληθεί από το γνωστό ιστοχώρο της εξτρεμιστικής αριστεράς Indymedia (Τσακίστε το Ρεσάλτο).
Το γεγονός ότι μια φωνή σαν του Ρεσάλτο απειλείτε να σβήσει είναι απόδειξη πως η έντυπη και καθεστηκυία πληροφόρηση δεν ανέχεται την ελεύθερη πληροφόρηση. Ως Dexter σε πολλά ζητήματα διαφωνώ με το Ρεσάλτο αλλά είμαι κάθετος σε ένα πράγμα θέλω να το διαβάζω και να σερφάρω στο φόρουμ του. Είμαι ένας από αυτούς που παρά την δεξιά του πολιτική ταυτότητα βλέπει με ενθουσιασμό πως πολίτες και άλλων πολιτικών αποχρώσεων συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις για την παρακμιακή επέλαση του ανθελληνισμού είτε με όχημα τον ακραίο και αντικοινωνικό νεοφιλελευθερισμό είτε με την «μαλακή» προπαγάνδιση του εκτρωματικού πολιτισμικού φιλελευθερισμού.
Η μήνυση αυτή μπορούσε άνετα να γίνει στο blog «Σίβυλλα», στις «Συντηρητικές Προσεγγίσεις» , στο Greek Alert στο Ας μιλήσουμε Επιτέλους, στο «αντίβαρο» , στο Greek- Salonika, Taxalia και σε όλους εκείνους τους blogger που αντιστέκονται στην επίθεση που δέχεται ο ιδιαίτερος τρόπος ζωής μας. Ας μην αφήσουμε αυτούς που ετοιμάζουν την κηδεία της χώρας μας να φιμώσουν μια εστία αντίστασης. Αν αδιαφορήσουμε για το ρεσάλτο θα έλθει η δικιά μας σειρά.
Καλώ λοιπόν ,μέσω των φιλικών ιστολογιών που θα αναρτήσουν το εν λόγω κείμενο. (Ας μιλήσουμε επιτέλους , Ταχαλια, και το Greek Alert) ,όλους τους blogger να αναδείξουν το θέμα.

Dexter.
Πηγή: www.dexter-dexter1.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Προσπάθησε να βάλεις την ανάρτηση αυτή στο politikokafeneio.com/Forum και θα δεις ποιοι θέλουν να κλείσει το "Ρεσάλτο", αν και -κατά δήλωσή τους- αριστεροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ανώνυμος
    Δεν αξίζει τον κόπο ούτε τον χρόνο. Ο Θύμιος Παπανικολάου στο βιβλίο του "Η Νέα Τάξη και οι χρήσιμοι ηλίθιοι", Κάκτος, 2001 δίνει τις απαντήσεις στο ερώτημα "Ποιοι θέλουν να φιμώσουν το Ρεσάλτο;"

    "Σήμερα ζούμε την 'επέλαση' της παγκοσμιοποιημένης καπιταλιστικής βαρβαρότητας.....ισοπεδώνοντας τα πάντα, μετατρέποντας και τις παραδοσιακές δυνάμεις της Αριστεράς σε 'χρησιμους ηλίθιους' (η διατύπωση είναι του Λένιν για τους 'αριστερούς' της εποχής του) της πλανητικής εξουσίας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή