Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ποια είναι η ιδεολογία της ΝΔ;

“Κόμμα και κυβέρνηση χωρίς ιδεολογία είναι σώμα χωρίς ψυχή” (Φαήλος Κραανιδιώτης, εφημερίδα Δημοκρατία 16/3/2011). Ποια είναι η ιδεολογία της ΝΔ; Η ΝΔ αυτοπροσδιορίζεται ως Κεντροδεξιά. Είναι ένας όρος παγίδα που κάνει ακόμη μεγαλύτερη την σύγχυση σχετικά με την ιδεολογία της ΝΔ. Σε μία εποχή που η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο. Υφίσταται την πιό άγριο επίθεση στην ιστορία της, την κοινωνία την θρησκεία αυτό καθ’ αυτό το έθνος η ΝΔ διαλέγει έναν ασαφή και λανθασμένο όρο για να προσδιορίσει την ιδεολογική της ταυτότητα. Πρόκειται για αποτέλεσμα συμβιβασμών, αναγκών, τακτικών και σκοπιμοτήτων Ο όρος Κεντροδεξιά είναι το άλλοθι που απαλλάσσει τις ηγεσίες της ΝΔ από την ανάγκη να σκεφτούν για την ανάδειξη μιας ιδεολογίας που θα είχε σκοπό την αγωνιστική διαπαιδαγώγηση των Ελλήνων. Σήμερα όσο ποτέ η ΝΔ έχει ανάγκη να απαλλαγεί από το βαρίδι του “μεσαίου χώρου” του ‘Κέντρου” να αποκτήσει φωνή και την θέληση της δύναμης να απευθυνθεί σε όλους τους πολίτες εκφράζοντας την άποψη της σε κάθε θέμα που αφορά την Ελλάδα. Η σιωπή της πρέπει να πάρει τέλος. Οι Έλληνες βλέπουν το αφελληνισμό της Παιδείας, την υποταγή της ιστορίας σε ξένα κέντρα, την απεμπόλιση της εθνικής ταυτότητας στο όνομα της παγκοσμιοποίησης και απαιτούν φωνή δυνατή βίαια άγρια. Πρέπει να απευθυνθεί σε όλους τους πολίτες που τυραγνιώνται καθημερινά από μία προοδευτική βαρβαρότητα.

Οι Έλληνες πολίτες περιμένουν, το ζητάνε η ΝΔ να αποκτήσει άποψη και γνώμη, χωρίς συμβιβασμούς και καθωσπρεπίστικες υπεκφυγές για κάθε θέμα, την ιστορία, την θρησκεία, την πολιτική, την λογοτεχνία, την ποίηση, ακόμη και το θέατρο και τον κινηματογράφο. Επιβάλλεται από την ανάγκη της ιστορίας και του μέλλοντος της χώρας να δίνει απάντηση στις εθνομηδενιστικές καμαρίλες που απεργάζονται την μετατροπή του Έθνους των Ελλήνων σε πληθυσμό ουδέτερο χωρίς παρελθόν, παρόν και μέλλον. Το ντοκιμαντέρ 1821 ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών απο καθηγητές, μελετητές, απλούς πολίτες και όμως η ΝΔ εσιώπησε. Οι “προδευτικοί” βησσοδομούσαν κατα παντός που εξέφρασε αγανάκτηση και αντίθετη άποψη και η ΝΔ έκανε την πάπια. Σαν να μην έφτανε αυτό ο αντιπρόεδρος του κόμματος ο κυριος Αβραμόπουλος, επικοινώνησε με τον ανθυποκουλτουριάρη παρουσιαστή του ντοκιμαντέρ κύριο Τατσόπουλο για να ενημερωθεί!

Η ΝΔ πρέπει να απευθυνθεί σε όλους τους πολίτες που έζησαν για 35+1 χρόνια την αριστερή λαίλαπα, την διαστρέβλωση των λέξεων, το διαγούμισμα του πλούτου με καθαρές θέσεις. Πρέπει να παράγει πολιτική με συνοχή επιστρατεύοντας ιδέες καθαρές και ξάστερες. και όχι την αντιπαραγωγική διάκριση Κεντροδεξιά-Κεντροαριστερά. Κέντρο ποιανού πράγματος. Κέντρο είναι ουδέτερο Στον πόλεμο δεν υπάρχουν ουδέτεροι και σήμερα βρισκόμαστε σε πόλεμο.

3 σχόλια:

  1. Το "κέντρο" στο κεντροδεξιά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι λίγο πιο δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ.
    Ο Φαήλος θα καθορίσει την ιδεολογία της ΝΔ; Ήρθαν τα απόνερα του πασοκισμού και του αριστερισμού να μας ορίσουν και τι είναι πατριωτισμός.
    Πάνω που πάμε να απαλλαγούμε κάπως από τον καρκίνο του βαθέος ΠΑΣΟΚ (ελέω τρόικας φυσικά) θα μας επιστρέψουν μέσω ΝΔ!
    Αυτά δεν γίνονται, δηλαδή η κατάσταση είναι πλέον για θέατρο σκιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι για αυτά που σκέφτεσαι και μοιράζομαι ίδιες σκέψεις και ανησυχίες σαν και αυτές που γράφεις.

    Μια ποιο πολύ χαίρομαι που οι σκέψεις σου δεν είναι προϊόν αναμασήματος "φύλλων δάφνης" όπως αυτές της νεοδημοκρατικής, Σαμαρικής Πυθίας με έδρα αντινιούζ-τζιαρ.

    Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά. Και τα παχιά σκουλήκια που μηρυκάζουν το πτώμα της πολιτικής τρανσέξουαλ δεν μπορούν να συλλογούνται ελεύθερα. Τρέφονται με τα ίδια τους τα περιττώματα και αυτό νομίζουν πως τα κάνει δυνατά. Βαυκαλίζονται οι σκώληκες πως οι τρύπες που ανοίγουν στο κουφάρι της νουδού... της δίνουν άλλον αέρα. Και νομίζουν οι σκώληκες πως τα πατριωτικά τσιμπήματα στον κώλο της θα την συνεφέρουν απ' τους ακκισμούς με την νεκρόφιλο αριστερή καμαρίλα. Πραγματικά τι τραγωδία! Ο αρχηγός Λούκι-Σαμαράς-Λούκ και ο ραν-φαήλος-πλάν θα σώσουν την Ελλάδα.

    Η επί τριάντα-πέντε χρόνια τσατσά της δεξιάς, η ΝΔ, δεν έχει αρθρώσει λέξη για το ξέσκισμα του Ελληνισμού από τα μεταπολιτευτικά όρνια. Ούτε καν ψέλλισε μια λέξη. Ούτε ακόμα και σήμερα.... μην και κακολογήσει τα αριστερά αγόρια που την περιποιούνται.

    ελπίζω να διάβασες αυτό. http://antekailaska.blogspot.com/2011/02/simone.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως όλα αυτά συνέβαιναν και συμβαίνουν γιατί ποτέ η ΝΔ δεν είχε ιδεολογία;
    Μήπως η έλλειψη της ιδεολογίας αυτής είναι η σημερινή της κατάντια;
    Μήπως οι 500.210 ΝεοΔημοκράτες, αφού ΒΟΛΕΨΑΝ τα παιδιά τους, τάχατες απαξίωσαν να ψηφίσουν τον ΕΥΕΡΓΕΤΗ τους και το έπαιξαν υπεράνω στις, κρίσιμες για τον τόπο, εκλογές του 2009;
    Μήπως αυτή ενοχική εμμονή σας με τον "μεσαίο χώρο";
    Το ίδιο το antinews δεν το έγραφε  http://www.antinews.gr/2010/08/29/59367/
    Δεν σας συνιστώ να ανοίξετε τις παραπομπές μου.
    Θα σας στεναχωρίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή