Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Οι Προβοκάτορες.....Μετά την βαρβαρότητα που βίωσε η Αθήνα την νύχτα 12-13/2/2012 με την συστηματική καταστροφή και πλιάτσικο της πολιτιστικής της κληρονομιάς βγήκαν οι διάφοροι δήθεν που αγωνίζονται για τον “λαό” να απλοποιήσουν την βαρβαρότητα με μία λέξη προβοκάτορες.


Η ξεχαλινωμένη αριστερά κρύφτηκε πίσω απο μία λέξη. Ζητάει το συγχωροχάρτι. Η συντρόφισσα Παπαρήγα και τα ορφανά της KGB με γνήσια περισσιότικια γλώσσα “νόμος είναι το δίκιο του εργάτη” και λενινιστική διαλεκτική ότι πάντα φταίνε οι άλλοι. Ο σύντροφος Τσίπράς και οι καρικατούρες του ξέχασαν το ημερολόγιο της «Αυγής» με 70 φωτογραφίες που πρόβαλλε τη δράση των κουκουλοφόρων, δηλαδή την καταστροφή και τη διαρπαγή καταστημάτων, φλεγόμενους αστυφύλακες, το κάψιμο και το χάος της Αθήνας τον Δεκέμβρη 2008. Ο Λαφαζάνης με θυμώδη βλακεία μας μίλησε για πράκτορες ξένων δυνάμεων. Θα είδε τον Τζέρυ Καρμαεσίνη εγγονό του ιστορικού σταθμάρχη της CIA επικεφαλή ειδικής μονάδας του αμερικανικού πενταγώνου να πετάει μολότοφ. Οι κακομήρηδες σύντροφοι και συντρόφισσες νομίζουν ότι με την λέξη “προβοκάτορες” θα διαγράψουν απο την μνήμη των Ελλήνων την μεταπολιτευτική βάρβαρη αριστερά.


ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, και ο Κουβέλης που τώρα παριστάνει την αθώα περιστερά της Δημοκρατικής Αριστεράς όλες αυτές οι βοναπαρτίστηκες καρίκατούρες της αριστεράς όλα τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ασυδοσίας όχι μόνο δεν καταδίκαζαν την αριστερή υποκουλτούρα. αλλά την χρησιμοποιούσαν. Στα 37+1 χρόνια της μεταπολίτευση στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ κολακεύαν ανερμάτιστες μάζες, ψυχοπαθολογικές περιπτώσεις ατόμων αδίστακτων σε αντικοινωνική βαναυσότητα. Συναγωνίζονταν τα δύο έκνομα κόμματα, ποιο θα πλειοδοτήσει σε λαϊκισμό καπηλείας της Αριστεράς, σε φαντασιωσικές μάχες με στερεότυπα αποδιοπομπαίων τράγων. Επαίζαν με την παρακμιακή ευήθεια και απαιδευσία συνανθρώπων μας το αδίστακτο επαγγελματικό τους παιχνίδι εξουσίας. Η αριστερά όλα αυτά τα χρόνια δίδαξε ότι η νομιμότητα είναι κατ’ αποκοπή και ορίζεται αναλόγως της πολιτικής συγκυρίας.


Στην Ελλάδα κατά τα 37+1 χρόνια της μεταπολίτευσης η αριστερά ανέπτυξε ένα γενικό αίσθημα αντίστασης προς την εξουσία. Η πολιτική ανυπακοή, μαζί με τις βίαιες διαδηλώσεις και την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας, ήταν πάντα δικαιολογημένη, αν όχι ωραιοποιημένη ενώ προωθείτο και απο τα ΜΜΕ(ξαπάτησης). Η Αστυνομία είχε πάντα άδικο: αν αντιδρούσε σκληρά ήταν κτηνώδης, αν όχι ανίκανη και χρειαζόταν ξένους εκπαιδευτές.


Σε τακτά χρονικά διαστήματα και με αφορμή ποικίλα γεγονότα η προοδευτική αριστεράντζα επιδιδόταν σε βίαιες διαδηλώσεις και προκαλούσε εκτεταμένες καταστροφές κάψιμο παλαιά Πρυτανεία, Πολυτεχνείο 1991, την δολοφονία του ειδικού φρουρού τον Δεκέμβριο του 2005, τις βομβιστικές επιθέσεις κατά Βουλγαράκη και άλλων στόχων, τις δολοφονικές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα κ.λπ. Η πολιτική, πολιτιστική και πνευματική ηγεσία της Αριστεράς δεν ήταν καθόλου πρόθυμη να καταδικάσει την αναρχικής υποκουλτούρα. Στην πραγματικότητα σε αρκετές περιπτώσεις τη δικαιολογούσε, την υποκινούσε ή και την επιδοκιμάζε - όπως και κεντροαριστερές εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας.


Έρχονται σήμερα ανενδοίαστα και ανερυθρίαστα, θα λέγαμε με την λέξη προβοκάτορες να ζητήσουν να ξεχάσουμε, την πολιτική της βαρβαρότητας και βίας που σημάδεψε την μεταπολίτευση που δεν ήταν μία νέα αρχή αλλά η συνέχεια του εμφυλίου πολέμου με άλλα μέσα......

3 σχόλια:

 1. Και αυτοί που καίνε την χώρα μας και όλες τις επερχόμενες γενιές της, όπως η Μέρκελ και ο Σαρκοζί και όλο το σκυλολόι τους,δεξιοί ομοϊδεάτες σου είναι αμετανόητε καπιταλΗστή, φασιστόμουτρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και για να μην ξεχναμε.
  Καλούν τον κόσμο στους δρόμους για ... αγώνα.
  Αλλά μέσα στη βουλή, εκτός από λόγια τίποτε.
  Αν το ΚΚΕ παραιτούσε όλους τους βουλευτές του και τους αντικαταστάτες τους, θα είχαμε επαναλληπτικές και τέλος τα μνημόνια.
  Αλλά εδώ είναι θεσμικοί.
  Υποκρισία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το ορφανό της KGB θύμωσε. Το εγγόνι των δολοφόνων της ΟΠΛΑ ζητάει και τα ρέστα.
  Οχι, ρε Ανώνυμε! Δεν μας έφερε εδώ η Μέρκελ ή ο Σαρκοζί. Η μωρία, η βλακεία και αναξιοπρέπεια της ελληνικής άρχουσας τάξης είναι η αιτία της κατάντιας μας. Η ψευδεπίγραφη “δημοκρατική παράταξη” απο το 1981 διαγούμισε τον πλούτο της χώρας. Ο Ανδρέας και το κίνημα του με σύμμαχο τα καθεστωτικά Botox και Montblanc των μπετατζήδων της ενημέρωσης αφαίρεσε απο τον Ελληνα ανθρωπο την αίσθηση του ανοίκειν και τον μετέτρεψε σε άβουλο καταναλωτή.
  Οι ντόπια ελίτ περιφρόνησε με λαό. Τον είδε σαν πελάτη του κομματικού μικρομάγαζου και του έδινε τα αποφάγια που περίσσευαν απο το μεγάλο φαγοπότι.

  Το ΚΚΕ είναι κομμάτι του συστήματος που διαγούμισε τον πλούτο. Οι ΚΟΒες ξέρανε για τα μπαμπάκα που τα ζύγιζαν 10 φορές, τα πρόβατα που τα μετρούσαν άλλες τόσες, τα πλαστά τιμολόγια που καταβρόχθιζαν τον ΦΠΑ. Έκανε το κορόιδο γιατί έτσι βόλεβε. Που να πηγαίνεις κόντρα στην λαΪκή κρεπάλη; Τώρα κλαψουρίζει για τον λαό δήθεν....

  ΑπάντησηΔιαγραφή