Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Τράγκας....ο προσεκτικός



Κάθε πρωί ο Γιώργος Τράγκας χολερικός αρλουμπολόγος απο το RealFM τα ρίχνει σε όλους και έχει γνώμη για όλα. Τραπεζίτης ο Παπαδήμος, δωσίλογος ο Σημίτης, πράκτορας ο Yorgo, σφουγκαράκης ο Σαμαράς, κωλοτούμπας ο Καρατζαφέρης είναι μερικά απο τα ωραία και ευρηματικά που ρίχνει στους ταλαιπωρημένους Έλληνες απο τα μεγάφωνα της εκπομπής του. Με πολύ θράσος, λίγο λογισμό, αλλά καθόλου αυτοπεποίθηση τα χώνει στην Μέρκελ (γκιόσα του Βερολίνου). Δεν τολμάει να μας πει πώς φθάσαμε ώς εδώ.

Οχι, ρε Τράγκα! Δεν μας έφερε εδώ η “γκιόσα” του Βερολίνου. Η μωρία, η βλακεία και αναξιοπρέπεια της ελληνικής άρχουσας τάξης είναι η αιτία της κατάντιας μας. Η ψευδεπίγραφη “δημοκρατική παράταξη” απο το 1981 με αρχηγό τον αρπακολατζή όλετήρα Ανδρέα Παπανδρέου διαγούμισε τον πλούτο της χώρας. Ο Ανδρέας και το κίνημα του με σύμμαχο τα καθεστωτικά Botox και Montblanc των μπετατζήδων της ενημέρωσης αφαίρεσε απο τον Ελληνα ανθρωπο την αίσθηση του ανοίκειν και τον μετέτρεψε σε άβουλο καταναλωτή με κέντρο ύπαρξης την κοιλιά του και το λίγο παρά κάτω.
Οι ντόπια ελίτ περιφρόνησε με λαό. Τον είδε σαν πελάτη του κομματικού μικρομάγαζου και του έδινε τα αποφάγια που περίσσευαν απο το μεγάλο φαγοπότι.

Τρελαίνεται με τα ποσοστά των προπαγανδιστικών δημοσκοπήσεων που ρίχνουν στα τάρταρα τα κόμματα εξουσίας. Ο θείος Τράγκας ξέρει. Μου θυμίζει την θεία Όλγα της παλαίας διαφήμισης του απορρυπαντικού ΟΜΟ. Ο θείος Τράγκας ξέρει, αλλά είναι και προσεκτικός. Μιλάει για όλα τα κόμματα τα μεγάλα και τα μικρά, τους πολιτικούς αρχηγούς τους ανύπαρκτους και ασήμαντους.. Είναι όμως προσεκτικός να μη δυσαρεστήσει τους νταβατζήδες, ούτε λέξη για την Χρυσή Αυγή....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου