Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Από το μπλάνκο στην “λίστα.Λαγκάρντ”..
Το Hot Dog  του Κώστα Βαξεβάνη(εκτακτο τευχος 13 Γ’ Οκτωβριου 2012) έκανε το μεγάλο δημοσιογραφικό scoop, το μεγάλο κόλπο βγάζοντας τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ. Δεν μας λέει τίποτα καινούργιο. ¨Ολοι εμείς, οι κηπουροί, οι βοσκοί, οι νοικοκυρές κατά τον κύριο Λιάκο, το ξέραμε, το βλέπαμε. Ο καθένας από μας στη πόλη αλλά κυρίως στο χωριό ξέρει κάποιον που από ένα τίποτα έγινε κομμάτι της "γενιάς Πολυτεχνείου ΑΕ" και βρέθηκε να κολυμπάει στο χρήμα. Εκείνο που περιμένουμε, αλλά δεν έρχεται, απο τον Κώστα Βαξεβάνη πέραν των ονομάτων της “λιστας Λαγκάρντ”  είναι και τα ονόματα των δημοσιογράφων που ήταν στον κατάλογο της Siemens, η των δημοσιογράφων που τα παίρνανε από το ΥΠΕΞ και την γραμματεία Τύπου.  Υπάρχουν ονόματα πολλών δημοσιογράφων που σβήστηκαν με μπλάνκο στην λίστα του χουβαρδά Χριστοφοράκου τα οποία μια ιδιότυπη συντεχνιακή Omerta  κράτησε μακρυά από την δημοσιότητα.  Omerta που είναι χαρακτηριστικό της μαφίας. Εδώ σε θέλω Βαξεβάνη μου! Ξύσε το μπλάνκο απο την λίστα της Siemens να σε παραδεχτούμε και άσε τα σάπια....

Η εξεταστική για το σκάνδαλο της Siemens έσκαψε , έψαξε , άνοιξε λογαριασμούς πολιτικών, επιχειρηματιών και άλλων εμπλεκομένων και σταμάτησε. Κυκλοφόρησαν φήμες για δημοσιογράφους που τα έπαιρναν. Ονόματα σβήστηκαν με μπλανκο. Το καλοκαίρι του 2011 κυκλοφόρησε η φήμη για δημοσιογράφους που τα έπαιρναν απο το ΥΠΕΞ και το Υπουργείο Τύπου φημες για μυστικά κονδυλια . Τα παραστατικα, ειπε ο κυριος Μοσιαλος (RealFm 26/8/2011)  καταστράφηκαν. Τα πάντα σταματησαν στις φήμες, στις οικασιες, στις υποψιες. Οι Έλληνες αναρωτιούνται γιατί τα ονόματα των δημοσιογράφων είναι ανύπαρκτα και κρατιούνται μακριά από την δημοσιότητα. Είναι οι δημοσιογράφοι στο απυρόβλητο; Η απάντηση είναι απλή. Ναι! Οι δημοσιογράφοι είναι στο απυρόβλητο.

Το 1928 ο ανιψιός του Φρόυντ Edward L. Bernays δημοσίευσε ένα βιβλιαράκι με τίτλο Propagnda. Όπου έγραφε: “Μας κυβερνάνε, το μυαλό μας μπαίνει σε καλούπια, τα γούστα μας διαμορφώνονται, οι ιδέες μας υποβάλλονται, κυρίως από ανθρώπους που δεν τους έχουμε ακούσει ποτέ”. Μια “αόρατη κυβέρνηση”, όπως την είδε ο Bernays που ήταν κομμάτι αυτής της κυβέρνησης Κάτι ήξερε που εμείς οι κοινό θνητοί αγνοούμε. Ήταν σε θέση να γνωρίζει γιατί ήταν ο πατέρας της αμερικανικής βιομηχανίας των δημοσίων σχέσεων.

Οι δημοσιογράφοι είναι το απαραίτητο εργαλείο αυτού του μηχανισμού, ελέγχου και επηρεασμού της κοινής γνώμης. Οι δημοσιογράφοι ζυμώνουν, πλάθουν και ψήνουν την κοινή γνώμη για να την φέρουν σε σημείο να απαρνηθεί, να υποταχθεί, να υπακούσει στα κελεύσματα του μεγάλου ρυθμιστεί του σύμπαντος. Είναι ο παράνομος μηχανισμός των πλανητικών νταβατζήδων και πρέπει να φυλαχτεί σαν κόρη οφθαλμού. Όλοι οι άλλοι είναι αναλώσιμοι. Δώστε τους βορά στις διψασμένες μάζες. Ένας θα “καεί” δέκα περιμένουν τρίβοντας τα χέρια τους για να πάρουν τη θέση του. Υπάρχουν χιλιάδες μετριότητες με αδίστακτες φιλοδοξίες.

Οι δημοσιογράφοι είναι άλλο. Για να φθάσουν στο σημείο εγκυρότητας και πειστικότητας και να γίνουν αποτελεσματικά όργανα ελέγχου και διαμόρφωσης της κοινής γνώμης χρειάστηκε δουλειά πολύ και χρόνος πολύς. Στοίχησαν λεφτά, σπουδές στην εσπερία, ταξίδια, συνέδρια, γράψιμο βιβλίων. Πέρασαν πολλά χρόνια καλλιέργειας του απαραίτητου , κατά προτίμηση “δημοκρατικού” προφίλ .Πέρασμα από την μία εφημερίδα στην άλλη. Διαφημίστηκαν, προωθήθηκαν Έτσι αφού έλαβαν περιωνύμου ανθρώπου σχήμα είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν το σχέδιο Ανάν, το όνομα των Σκοπίων, το βιβλίο αίσχος. το έκτρωμα του ΣΚΑΙ, 1821. η το περιβάλλον από εκεί που περνάνε αγωγοί και πολλά άλλα.

Δεν θα μάθουμε ποτέ ποιοι ήταν στην λίστα Siemens του ΥΠΕΞ, του Υπουργείου Τύπου και συνεργαζομένων. Γιατί τότε θα γίνουν οι διάφοροι συσχετισμοί και οι Έλληνες θα καταλάβουν ποιος πληρώνει τα όργανα για να μπορούν οι διάφοροι «έγκυροι» να βυσσοδομούν κατά παντός που επιμένει να αγωνίζεται κατά της μετατροπής των Ελλήνων σε πολτό.
Μέχρι ως ότου μάθουμε τα ονόματα των διαπλεκόμενων δημοσιογράφων ισχύει αυτο που είπε ο Μ. Κεφαλογιάννης για τους πολιτικούς “οι πολιτικοί είναι ένοχοι μέχρι να αποδειχθεί η αθωότητα τους”RealFm(25/9/2012). Οι δημοσιογράφοι είναι ένοχοι....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου