Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη:... απο την Ραφήνα στο "Πεντάγωνο"



Δύο επεισόδια που δείχνουν την διανοητική αναπηρία αυτού του πράγματος   που λέγεται σύγχρονη πολιτική μας ελίτ


Στην Ραφήνα η κινηματική παρουσία της Χρυσής Αυγής που προστάτεψε του Έλληνες μικροπωλητές από τον ανταγωνισμό της κουβέρτας των λάθρο... ξεσήκωσε το σύστημα της κομματοσαπρίας. Η Αριστερόστροφη προοδευτικάντζα με το κολλητήρι της την χαζοχαρούμενη ΝΔ (Νυχτωμένη Διαχρονικά)  έβγαλε τα λυσσακά της. Τα αποπλύματα του προοδευτικού χώρου, γνωστά στο ευρύ κοινό για την εκλεκτική συμπάθεια στην αριστερή τρομοκρατία,  με αναποδογυρισμένα τα ρουθούνια τους να φουσκώνουν από σαρκοβόρα βουλιμία όρμησαν σαν αγέλη ρονοκέρων κατά των ελληνόψυχων. Προοδευτικοί ως τις άκρες των φαγωμένων τους νυχιών μιλώντας με υπεροπτική αδιαφορία για το δράμα των Ελλήνων συναγωνίζονταν να μας δείξουν τα δημοκρατικά τους ένστικτα. Αφού έχουν βρέξει με τα δάκρυα τους τα πέτα των σακακιών σχεδόν όλων των τωρινών δημίων κλαίγανε και χτυπιώντουσαν από τα ΜΜΕ(ξάπατησης)  για την κατάλυση της "δημοκρατίας" στην Ραφήνα.

Στο "πεντάγωνο" συμμορίες κρατικοδίαιτων συνδηκάλων, παρέα με βουλευτές της "μεγάλης δημοκρατικής παράταξης" και  περισσοδάκτυλους που ονειρεύονται την Αγία Πετρούπολη και τα Χειμερινά Ανάκτορα,  σε κατάσταση πολιτικού αμόκ μπούκαραν με ρόπαλα για να επιβάλουν την τριτοκοσμική τους άποψη. Για δαύτους η δημοκρατία είναι ένα παραμάγαζο. Χρησιμοποιούν την "δημοκρατία" σαν εμπορικοί πράκτορες και κατακτητές για να εξυπηρετήσουν το εμπόριο των ιδεών τους ή την στρατηγική τους. Βλέπουν την Ελλάδα σαν ένα κράτος του παρελθόντος που δεν του μέλλει να αναγεννηθεί ποτέ  κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και ψάχνουν ευκαιρίες να κεφαλαιοποιήσουν την κρίση μήπως και κάνουν πραγματικότητα τον εφιάλτη της επανάστασης.

Τραγικές φιγούρες στην σκιά  των  δύο επεισοδίων οι κύριοι Δένδιας και Τέντες. Μετά την μαχητική αμμεσοδημοκρατική δράση της Χρυσής Αυγής στην Ραφήνα και το Μεσολόγγι σε ύποπτο χρόνο μηδέν ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ έβγαλε εγκύκλιο  για να τον ακολουθήσει η ανεξάρτητη δικαιοσύνη με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να εκδίδει εγκύκλιο με "διευκρινήσεις και οδηγίες" όταν κατά τα τραγικά γεγονότα του Δεκέμβρη 2008 κοίταζε μακριά πάνω από την γέφυρα της αδιαφορίας.

Που ήταν οι εισαγγελείς; Όταν οι τραμπούκικες και δημαγωγικές δράσεις του ΠΑΜΕ  έκλειναν τις πύλες των εγκαταστάσεων της χαλυβουργίας και παρεμπόδιζαν τους εργαζόμενους να εργαστούν, που εγκλώβιζαν για ώρες τουρίστες στα λιμάνια, που εκσφενδόνιζαν βιβλία στη Βουλή κλπ.;

Που ήταν οι εισαγγελείς; όταν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ  καταργούσαν τα διόδια παρέα με  τον πρόεδρό τους, ή επιβράβευαν  τις επιθέσεις στις στρατιωτικές παρελάσεις της εθνικής εορτής, ή οργάνωσαν  κατάληψη της νομικής από λαθρομετανάστες απεργούς πείνας.

Που ήταν οι εισαγγελείς; Όταν λάμβαναν χώρα οι τραμπούκικες κινητοποιήσεις βουλευτών ΠΑΣΟΚ ενάντια στην παραχώρηση προβλήτας του λιμανιού του Πειραιά στην COSCO ή η εισβολή βουλευτών του (Παπακωνσταντίνου) στα γραφεία της ΔΕΗ και η ματαίωση της συνεδρίασης του Δ.Σ. της εταιρείας.


Αυτά τα ερωτήματα θέλουν απάντηση. Hic et nunc! εδώ και τώρα! Διαφορετικά για μας τους Έλληνες η ανεξατησία της Δικαιοσύνης ακούγεται σαν ανέκδοτο...
Δεν ασχολούμεθα με τον υπουργό δικαιοσύνης αυτός πάσχει από ιδεοληπτική μανία καταδίωξης, γνώρισμα του κάθε κουλτουριτζή της αριστεράς, και η περίπτωση του χρειάζεται την προσοχή ενός καλού επαγγελματία.

Κύριοι και κυρίες της Δικαιοσύνης , οι Έλληνες έχουν πάψει προ πολλού να είναι αντικείμενα της πολιτικής αλλά έχουν φωνή και πλέον παράγουν πολιτική και το κυριότερο απελευθερώθηκαν απο τον φόβο μήπως η προοδευτική σάχλα τους κολλήσει κανένα επίθετο....όπως ας πούμε ακροδεξιό, φασίστα, νεοναζί και διάφορα άλλα πικρά...Κύριοι και κυρίες τίποτα δεν φοβόμαστε, είμαστε ελεύθεροι απο την εξουσιαστική κομματοκρατία. Μένει σε έσας να αποδείξετε ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Η λιστα Λαγκαρντ σας περιμένει...


Ειδικά στους κυρίους κυρίους Δένδια και Τέντε αφιερώνουμε τα παρακάτω λόγια: 

“Η δικαιοσύνη βαστά σπαθί. Σαν της πάρεις το σπαθί, απομένει  μόνο με τη ζυγαριά. Αυτήν την έχουν όμως κι οι μπακάληδες”
Στρατής Μυριβήλης

“Η δικαιοσύνη είναι αμφισβητήσιμη. Η δύναμη είναι εύκολα αναγνωρίσιμη και αδιαμφισβήτητη. Δεν μπορέσαμε να δώσουμε την δύναμη στη δικαιοσύνη, γιατί η δύναμη συγκρούστηκε με τη δικαιοσύνη, λέγοντας πως ήταν άδικη και πως δίκαιη ήταν αυτή, η δύναμη. Έτσι λοιπόν μην μπορώντας να καταστήσουμε το δίκαιο ισχυρό, καταστήσαμε το ισχυρό δίκαιο”
Μπλαίζ Πασκάλ

“Η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια: δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους”
Όσκαρ Αρνούλφο Ρομέρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου