Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Φταίει το κακό το ριζικό μας....

Η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή θέση τίποτα δεν προχωράει τίποτα δεν κινείται. Οι Έλληνες σταθερά χάνουν κάθε δικό τους εθνικό αλλά και ηθικό προσανατολισμό. Ο εαυτός τους λιγοστεύει και όλο και περισσότερο γίνονται αντικείμενα χωρίς συνείδηση, χωρίς παρελθόν, χωρίς παρόν, χωρίς μέλλον. Το νόημα της ζωής είναι ένα Logo.

Ο πολιτισμός έπαψε να είναι ουσία και τρόπος ζωής. Μεθοδικά και συστηματικά οι εθνικές ευαισθησίες, η θρησκεία, η ιστορία νεκρώνονται βαλσαμώνονται. Η σκέψη ακρωτηριάζεται. Το πνεύμα αυτοπεριορίζεται. Οι ιδέες μεταλλάσσονται μέσα στο εργαστήρι των αλχημιστών της πολυπολιτισμικότητας. Η επιβολή της σιωπής είναι η κυριαρχούσα ιδεολογία. Οι πνευματικές ελίτ έχουν μεταλλαχθεί σε ένα ιδεολογικό ιερατείο, μία Ιερά Εξέταση που υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια το μονοπώλιο της νοσηρής εξουσίας του λόγου τους και ασκούν μία βία χυδαία και καταθλιπτική. Εξαναγκάζουν τους πολίτες στην σιωπή. Έχουν εγκαινιάσει το παγκόσμιο πολυπολιτισμικό ολοκληρωτικό κράτος, μια βαρβαρότητα μέσα στον πολιτισμό.

Μας απομυζούν από το 'Εθνος το αίμα και την δύναμή του. Και εμείς αδρανούμε. Το Έθνος μας είναι αναιμικό, γιατί αυτό το πολύτιμο αίμα, που έβραζε άλλοτε για αυτό, τροφοδοτεί σήμερα άυλα τέρατα, άπληστους θεούς από άργιλο, που λιβανίζονται σε ξένες πόλεις από άγνωστα πλήθη.

Αυτή η αλλοτρίωση των ψυχών είναι ο τελικός στόχος, όχι των πολιτικών μας, που είναι ύπουλοι μύωπες, "μπάσταρδοι, ψεύτες, κλέφτες, πόρνοι", που δεν βλέπουν πέρα από τη βίλα, το κότερο ή το μέλλον των παιδιών τους, αλλά των "σοφών" που ασχολούνται δήθεν προς το συμφέρον μας , δήθεν με το πεπρωμένο των λαών.

Αυτοί οι "σοφοί" οι διαβασμένοι είναι οι πρυτάνεις και οι ιθύνοντες της αλλοτρίωσης μας. Είναι ισχυροί, γιατί δεν είμαστε πλέον τίποτα, και για να συνεχίσουν να είναι ισχυροί πρέπει η πατρίδα μας να συνεχίσει να είναι τίποτα. Αντιπροσωπεύουν την λέπρα, την ακρίδα, την διαίρεση, τον διαχωρισμό, την ανυπαρξία, τον αφανισμό. Το ξέρουν αλλά ζουν από αυτό, "κ΄είναι η κακία τους χωρίς φωτιά κι ανάστημα κι αέρα.....και ζουν εδώ και ζουν εκεί, και παραδέρνουν πάντα, γύφτοι καθιστικοί". Ξέρουν ότι αν, από κάποιο θάμα, συνειδητοποιήσουν τι κάνουν τους περιμένει η σκληρή τιμωρία της ανυπαρξίας, η επιστροφή στους οχετούς από εκεί που βγήκαν.

Για να συνεχίσουν να υπάρχουν πρέπει να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Πρέπει η θέληση της δύναμης του Έθνους των Ελλήνων να διαμελισθεί και να καταδικασθεί στην αδυναμία. Γιατί αν αυτή η δύναμη δεν έχει πρώτα μετριασθεί, εξατμισθεί από κάποια αινιγματική σπατάλη, θα τινάξει στο αέρα το ωραίο σύστημα υποταγής που μηχανεύονται. Οι "σοφοί" είναι λεπτολόγοι έμποροι σκλάβων. Ξέρουν ότι οι φιλές που δαμάζονται είναι αυτές που αποδυναμώνονται. Πρώτα θα εξορίσουν κάθε ενοχλητική ιδέα, θα καταδικάσουν στη σιωπή κάθε αντίσταση και καθετί που στρέφεται κατά της σοφίας τους. Με διάφορα λοιπόν δηλητήρια, που η ιατρική δεν γνωρίζει, με δηλητήρια καθαρώς ηθικά, αργά, σταγόνα-σταγόνα μας ρίχνουν αυτό το κώνειο, όπως οι άποικοι της Αμερικής μοίραζαν μολυσμένες με ανεμοβλογιά κουβέρτες στους αυτόχθονες λαούς από τους οποίους ήθελαν να απαλλαγούν.

Κάποια μέρα, χωρίς αμφιβολία, όπως οι απόγονοι των Ινδιάνων, αυτό που θα έχει απομείνει από το άλλοτε υπερήφανο γένος μας θα βρεθεί σε περιχαρακωμένους χώρους (reservations) όπου θα χορεύουμε προς χάριν των τουριστών και θα τα κονομά με πουλώντας σουβενίρ made in China. Που και πού κάποιος ή κάποια με μυαλό θολωμένο από Scotch θα ψελλίζει "Φταίει το κακό το ριζικό μας.."

Τότε, εκείνη την ημέρα, οι έρημες πολιτείες του Ελλιοτ και οι αποικίες των κολασμένων του Κάφκα θα μοιάζουν με παράδεισο.

2 σχόλια:

  1. Οχι φἰλε,τἰποτα δἐν χἀθηκε.Ο καιρὀς ακὀμα δἐν ἐχει ἐλθει,καἰ ὀσο αργεἰ καἰ ἠ οργἠ μαζἐυεται τὀσο τὀ χειρὀτερο γιἀ μερικοὐς.Οχι,οἰ Ελληνες δἐν εἰναι Ινδιἀνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα.
    Τόσες χιλιάδες χρόνια, έχουν δει τα ματάκια μας...
    Σιγά που θα μας εξοντώσουν τα σημερινά σαπρόφυτα.
    Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!
    (Ο φίλος εδώ έπαθε φαίνεται μια μικρή κρίση απογοήτευσης. Δεν είναι τίποτα, όλοι την έχουμε περάσει κατά καιρούς.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή