Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Δεν υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ αυτοδημιούργητοι


Η πρασινοσκουφίτσα του RealFM και Alter Κάτια Μακρή, σήμερα το πρωί από το ραδιόφωνο του RealFM (22/10/2010) μας πέταξε το εξής καταπληκτικό: “Άνθρωποι που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ νεοι, μορφωμένοι, αυτοδημιούργητοι “ Ας γελάσω! Νέοι και μορφωμένοι; Μπορεί να υπάρχουν και τέτοιοι. αν και πολύ αμφιβάλω.

Αυτοδημιούργητοι όμως, εδώ είναι να ξεραίνεται ο κάθε πικραμένος στα γέλια. Καποιος πρέπει να της θυμίσει, ότι από την αποφράδα εκείνη ημέρα που το “κίνημα” έγινε κυβέρνηση ύπο τον “αείμνηστο” κατήργησε κάθε έννοια αξίας και μόρφωσης. Η συνδικαλισμένη καθαρίστρια όριζε που θα σταθμεύσει το αυτοκίνητο του ο καρδιοχειρουργός. Οι επετηρίδες ποδοπατήθηκαν. Τα κομματόσκυλα φθάνανε μέχρι τον πατο της επετηρίδας για να ανασείρουν τον πασοκάνρωπο και να του αναθέσουν, ασχέτως προσόντων, αξίας, μόρφωσης, την διεύθυνση κλινικών, ιδριμάτων, οργανισμών.

Το ταλέντο έγινε ύποπτο, η επιχειρηματικότητα καταδιώχθηκε. Σε κάθε πτυχή και άρθρωση του δημόσιου τομέα εγκαταστάθηκαν τα “σοβιέτ” των κλαδικών των πρασινοφρουρών. Αυτοί έκριναν για όλα, αυτοί αποφάσιζαν. Η μόνη αξία που μέτραγε, -ο παρ’ ολίγον διορισμός του αστράτευτου δικηγόρου στου Μαξίμου , η κοροϊδία των βιογραφικών μαρτυρούν ότι ακόμη μετράει -, ήταν η στράτευση στο κίνημα. Δεν υπάρχουν αυτοδημιούργητοι στο “κίνημα” μόνο κομματόσκυλα που άπλωσαν στην Ελληνική κοινωνία τα πλοκάμια του κομματικού κράτους και έπνιξαν κάθε όρεξη για δημιουργία. Αρκούσε η κομματική ταυτότητα για να φθάσεις ψηλά, να διαγουμίσεις, να γίνεις σε μία νύχτα κάποιος, Ούτε ταλέντο, ούτε πάθος για δημιουργία, το μόνο που χρειαζότανε ήταν ευτέλεια, ιταμότητα. και η κομματική ταυτότητα.

Κυρία Μακρή ή συντρόφισσα όπως θα έλεγε και ο σύντροφος Σημίτης. δεν υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ αυτοδημιούργητοι. τους έπνιξαν τα παράσιτα των κλαδικών και οι πρασινοφρουροί. Υπάρχουν μόνο σύντροφοι στην λαμογιά και την απάτη.

Ο καθένας γνωρίζει ένα μεγάλο τίποτα που έγινε "μεγάλο" σε μία νύχτα φορώντας την πράσινη κελεμπία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου