Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ακρόπολης.....Εάν


Σήμερα το πρωί (14/10/2010) παρακολουθήσαμε με πολύ ενδιαφέρον τα γεγονότα στην Ακρόπολη με τους συμβασιούχους απο μέσα και τα ΜΑΤ απέξω να ορμάνε ρίχνοντας και καμμιά κλωτσιά σε κάνα δημοσιογράφο.

Ήτανε σκηνές απείρου κάλους. Βλέποντάς τις εικόνες μου γεννήθηκε μία απορία και ένα υποθετικό σενάριο. Εαν είχαμε κυβέρνηση ΝΔ τι θα γινότανε; Ρώτησα τον φίλο μου τον Γιώργο που ξέρει πολλά και μου έδωσε το ακόλουθο σενάριο.
1. Ο Yorgo ή GAP ή Παπανδρέου παρέα με τον Γερουλάνο θα είχαν κατασκηνώσει απο την προηγουμένη βραδιά μέσα στον χώρο έτοιμοι για πάλεμα για μάτωμα για την νέα αλλαγή.
2. Ο Χρυσοχοίδης θα κατακεραύνωνε το υπουργό Δημοσίας Τάξεως που έστειλε τους πραιτοριανούς, τα ΜΑΤ, στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.
3. Ο Τηλέμαχος Χυτήρης με ποιητικό οίστρο και θυμοσοφία στυλ DaCapo θα δήλωνε ότι οι πολιτικές και πρακτικές αυτές υποσκάπτουν αυτή ταύτη την βάση του δημοκρατικού πολιτεύματος που μας παρέδωσε η “γενιά του Πολυτεχνείου”.
4. Η πρασινοσκουφίτσα του Alter, Κάτια Μακρή, ποιος την είδε, την άκουσε και δεν την φοβήθηκε. Τα μάτια θα γυάλιζαν, το χειλάκι της σουφρώσει και με στόμφο, κακό αντίγραφο του Γκαίμπελς, θα έριχνε, θα έριχνε, θα βυσσοδομούσε, θα βυσσοδομούσε σε τόνους υψηλής υστερίας κατά της ΝΔ που δεν έχει ξεχάσει το κακό παρελθόν της.
5. Το MEGA/ΥΕΝΕΔ θα είχε διακόψει την κανονική ροή προγράμματος. Μαζέψει όλη την διανοουμενίστικη καμαρίλα και τους κορλεόνε της προοδευτικής διανοήσης για να κατακεραυνώσουν την βαρβαρότητα και αναλγησία της επάρατης Δεξιάς.

Ο καθένας μπορεί να βγάλει συμπεράσματα και να συμπληρώσει το σενάριο όπως θέλει. Όλοι έχουμε καταλάβει ότι ζούμε μία ιδιότυπη μορφή απολυταρχίας με δημοκρατικό μανδύα.

Η 7η Νοεμβρίου 2010 είναι η ευκαιρία να δοθεί το μήνυμα ότι “δεν είμαστε χαχόλοι”
Κανείς να μην κάτσει σπίτι. Ολοι στις κάλπες. Εκεί δεν υπάρχουν ΜΑΤ. Είναι η στιγμή ελευθερίας. Ρίξτε ψήφο αγωνιστική. Καταψηφίστε τους ολετήρες που ψήφισαν το μνημόνιο. Καταψηφίστε τους “ανεξάρτητους” Δούρειους Ίππους. Δεν υπάρχουν χαμένες ψήφοι. Η μόνη χαμένη ψήφος είναι αυτή που δεν πέφτει στην κάλπη......Καλό Βόλι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου