Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

"Πράσινη Ανάπτυξη"

Αυτό ήτανε. Αγωνιούσαμε μέσα στα διαμερισματάκια μας για το πώς θα πληρώσουμε τα χαράτσια που έρχονται, για το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας και ξαφνικά "εγένετο φως". Δια στόματος Yorgo από το Περιστέρι η λύση βρέθηκε. "Πράσινη Ανάπτυξη". Η πράσινη ανάπτυξη είναι το καινούργιο σύνθημα των καινούργιων αγώνων για μία Ελλάδα δυνατή στις προκλήσεις του 21 αιώνα. Στην σημερινή Ελλάδα που τα πάντα έχουν απαλλοτριωθεί Η παιδεία έχει γίνει συντρίμμια. Ο πλούτος του ελληνικού λαού έγινε βίλες και κότερα από τα λαμογια της "αλλαγής". Εμφανίζεται το κόμμα του Παπανδρέου, αφού παρέδωσε την χώρα δεμένη χειροπόδαρα στο ΔΝΤ, να μας πουλήσει φούμαρα και παραμύθια για την ανάγκη μίας δήθεν πράσινης οικολογικής, φιλικής προς το περιβάλλον ανάπτυξης που θα μας βγάλει από την φτώχεια που μας έριξαν 36 χρόνια κομματοκρατίας . Φύτεψε και εσύ ένα δέντρο, μπορείς, και το θαύμα θα γίνει. Τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια θα ξαναρχίσουν να λειτουργούν. Οι βάρβαρες μειοψηφίες που τα έχουν μετατρέψει σε χωματερές της γνώσης θα εξαφανιστούν. Τα νοσοκομεία θα γίνουν εφάμιλλα των αμερικάνικων και έτσι οι "λαϊκοί" της Εκάλης, της Πολιτείας και του Ψυχικού δεν θα αναγκάζονται να ξενιτεύονται για μία καλλίτερη περίθαλψη. Θα μπορέσεις να την βγάλεις τον χειμώνα που έρχεται.

Δεν υπάρχει αμφιβολία. Ο άνθρωπος αυτός και οι βαστάζοι του πρέπει να ζουν σε άλλο πλανήτη. Ελπίζουν πιθανόν ότι με αμβλυμένα τα αντανακλαστικά των κριτικών ιεραρχήσεων προσφερόμαστε σε κάθε μορφής εξανδραποδισμού.

Δεν του είπανε, γιατί αυτός αποκλείεται να το έμαθε, ότι οι εποχές που οι κομματικοί μαζάνθρωποι των υπαίθριων κομματικών διαφημιστηρίων που χειροκροτούσαν τον αρχηγό ότι και να έλεγε και γιουχάιζαν τον άλλο , έχουν περάσει. Φαίνεται ότι ακόμη είναι μεθυσμένος από την μουσική της Carmina Burana και ζει στην εποχή του κομματανθρώπου του παραιτημένου από τη σκέψη, την κρίση, την αξιοπρέπεια του λογικού υποκειμένου.

Η φορομπηχτική λαίλαπα, το μακέλεμα μισθών και συντάξεων που αφήνει ερείπια ύπαρξης, καταστρέφει ελπίδες και απαλλοτριώνει όνειρα, απλά τον στεναχωρεί και ακόμη να στείλει σπίτι του τον ρίψασπι των Ιμίων που με περίσσιο θράσος κομματανθρώπου μας είπε ότι “μαζί τα φάγαμε”. Ο Yorgo, σαν να κατέβηκε με αερόστατο από το πουθενά, αντί να δώσει απαντήσεις στα μεγάλα ερωτηματικά που ταλανίζουν τον κάθε Έλληνα, Ελληνίδα και Ελληνόπουλο μας παρουσιάζει τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες και μας υπόσχεται ένα πράσινο παράδεισο όπου θα ζήσουμε καλά και αυτοί καλλίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου