Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Αποχή...Δεν θα περάσει...

Οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής θα είναι η τελευταία ευκαιρία πού έχουν οι Έλληνες να βγουν από τα κομματικά μαντριά των εγκεκριμένων κομμάτων και να δηλώσουν με μια ψήφο "φτάνει πια, ως εδώ και μη παρέκει" Επί 36 χρόνια μας έχουν κάνει λοβοτομή. Έφτασε η ώρα. Πίσω από το παραβάν της κάλπης πρέπει επιβάλλεται να ξαναβρούμε τα χαμένα αντανακλαστικά των κριτικών ιεραρχήσεων και να πάψουμε να προσφερόμαστε στον κάθε μορφής εξανδραποδισμό της κομματικής νομεκλατούρας. Πρέπει πλέον να μάθουν ότι οι αστοιχείωτες γενικολογίες, η ευτελής καυχησιολογία, οι κραυγαλέα αναξιόπιστες επαγγελίες και οι παταγώδεις αποτυχίες στην οικονομία παιδεία, στην εξωτερική πολιτική, στην άμυνα, στην υγεία δεν θα επιβραβευτούν με την ψήφο μας.


Δεν μπορούν πλέον να παρακάμπτουν τις δημοκρατικές μας ευαισθησίες. Οι Έλληνες πολίτες στις 14 του Νοέμβρη θα αντεπιτεθούν στην κατάλυση κάθε αξιολογικής ιεράρχησης προτεραιοτήτων της ζωής. Η ημερομηνία αυτή ας μείνει στην ιστορία σαν η αρχή ενός νέου απελευθερωτικού αγώνα κατά των πλαστογραφήσεων, των διαχειριστών των εντυπώσεων, στην αμνησία των πεπραγμένων, στον συμβιβασμό με την παρακμή. Έφτασε η ώρα να σταματήσουμε να ψηφίζουμε την φωτογένεια, τα λιγότερα "σαρδάμ", τις πειστικότερες συσπάσεις-χαμόγελα προσώπου, την επίκληση αριθμών που δεν ξέρουμε από έρχονται και κανείς δεν τους ελέγχει.

Στις 14 του Νοέμβρη ψηφίζουμε για Παιδεία, Εθνική Άμυνα, Εθνική αξιοπρέπεια, Μακεδονία Θράκη. Ψηφίζουμε για την Ελλάδα. Μακριά από τους γενικόλογους κεκράκτες της νομενκλατούρας που κάνοντας δώρα στον εαυτό τους έκαναν τις ελπίδες μας βίλες και κότερα. Μακριά από τους λακέδες που θέλουν την Ελλάδα αντικείμενο της ιστορίας και παλεύουν με λύσσα καλοπληρωμένου γενίτσαρου να την παραδώσουν άδειο κέλυφος, χωρίς Μνήμη, χωρίς Πίστη, χωρίς Ιστορία στα νύχια του Μολώχ της Νέας Τάξης.

Η έσχατη ταπείνωση των Ελλήνων ήταν οι δηλώσεις των πασοκανθρώπων που ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπαν, χωρίς ίχνος ντροπής, ότι η ψήφος στις 7 του Νοέμβρη επιδοκίμασε την φορομπηχτική λαίλαπα, την ανεργία, το ξεπούλημα της Ελλάδας. Οι θρασείς και ιταμές αυτές δηλώσεις ας γίνουν η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι. Ο κόμπος της οργής έφθασε στο χτένι του. Και αυτό το ξέρουν.

Η Αριστερά σήμερα αφού ξελαρυγγιάστηκε κατά του μνημονίου για να αρπάξει κανένα ψηφουλάκι επέστρεψε στο ρόλο της. Δεν είναι παρά ένα μπουλόνι στους μηχανισμούς εξαφάνισης των τρισκατάρατων Ελλήνων, μία μπίλια στο ρουλεμάν της παγκοσμιοποίησης Δεν φοβίζει κανέναν. Δεν ανησυχεί κανέναν. Την συντηρούν όλοι σαν μία ψιμυθιωμένη παλλακίδα που χορεύει στο ρυθμό του ταμπουρά της Νέας Τάξης.

Το ΚΚΕ αφού μάζεψε τα ψηφουλάκια του εξακολουθεί να μιλάει την ξύλινη γλώσσα του "μαρξισμού-λενινισμού-σταλινισμού", ιδεολογικά εξωραϊσμένη, ιστορικά προκαθορισμένη, ψεύτικη. Δεν αφορά την ζωή μας, το έχουμε σαν ρούχο συμβολικό και τελετουργικό και για διαμαρτυρία. Είναι ανίκανο για τολμηρές αποφάσεις. Δεν έχει διδαχθεί τίποτα. Το σεχταριστικό “Τι Παπάγος...Τι Πλαστήρας” του 1952 οι επίγονοι των κούτβδηδων και των χατζήδων το υιοθέτησαν και μας λένε “Τι Σγουρός...Τι Κικίλιας”. Το ΚΚΕ είναι πράγματι ανίκανο να παράγει πολιτική. Η μόνη ικανότητα που του έχει μείνει είναι να μαζεύει τους οπαδούς μαριονέτες και να τους κατεβάζει κοπαδιαστά σε μαζώξεις γεμάτες πάθος, υστερικούς σπασμούς, και κούφια συνθήματα χωρίς στόχο και σκοπό παρά μια κούφια, ξεπερασμένη ρητορεία περί "ταξικών αγώνων".

Σήμερα οι Έλληνες ψηφοφόροι φοβίζουν. Οι Έλληνες ψηφοφόροι, οι πεινασμένοι, οι οργισμένοι, “οι άχρηστοι”, “οι μη παραγωγικοί”, αλλά ακόμα υπερήφανοι τους ανησυχούν. Τρέχουν οι πασοκάνθρωποι να προλάβουν για να μην πάει η ψήφος αλλού.

Τους πασοκάνθρωπους έχει κόψει κρύος ιδρώτας. Αναρωτιούνται όπως καπότε ο Λένιν "Τι να κάνουμε;". Η λύση βρέθηκε, λευκό ή αποχή. Ολόκληρος ο μηχανισμός του Νεοταξίτικου Αγκιτ-Πρόπ μπήκε εμπρός. Από τον Λαζόπουλο στον Πρετεντέρη, από την Καθημερινή στην Αυριανή, ακόμη και ο Πέτρος Κωστόπουλος επιστρατεύθηκε. Εχθες το βράδυ στο Αλφα (11/11/10)ρώτησε τον γλόμπο τραγουδιάρη αν ψήφισε και στην απάντηση “Οχι” τον αντιμετώπισε με πολύ κατανόηση στέλνοντας μήνυμα. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από περισπούδαστες αναλύσεις που με απαιτήσεις υψίστης εγκυρότητας μας προτρέπουν να κάτσουμε σπίτι. Διάφοροι βαλτοί, δήθεν αγανακτισμένοι μας βομβαρδίζουν από τις ιστοσελίδες με το πόσο περήφανοι είναι που δεν ψηφίζουν.

Με μαστρωπική ευχέρεια και έντεχνα καλλιεργείται το παραμύθι, η εξωραϊσμένη ψευδαίσθηση αντίστασης: "Είστε οργισμένοι; Ε! τότε μη ψηφίσετε πηγαίνετε για τσίπουρα, για φραπέ, για μπιρίμπα". Με άλλα λόγια μας προτρέπουν να αφήσουμε , να αποφασίσουν για μας οι κομματάνθρωποι. Το ανθρωπολογικό υλικό που παραιτημένο από τη σκέψη, την κρίση, την αξιοπρέπεια του λογικού υποκειμένου εξασφαλίζει την διαιώνιση της κομματικής καμαρίλας. Εμείς οι άλλοι οι οργισμένοι να παραιτηθούμε από την ευθύνη του πολίτη και εμπρός για τις καφετέριες, τα τσιπουράδικα, τις ταβέρνες.

Η Αποχή δεν θα τους περάσει....

Μαύρισαν τη ζωή σας...Μαυρίστε την δική τους.

Μαυρίστε τους εκλεκτούς των Κορλεόνε του ΔΝΤ και των ντόπιων λακέδων που θέλουν να μας κάνουν συνένοχους στην ρεμούλα με το “Μαζί τα φάγαμε”. Βγείτε από τα κομματικά μαντριά.
Οι εκλογές δεν είναι για την αυτοδιοίκηση....Είναι δημοψήφισμα για την Ελλάδα....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου