Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Καλαμουκης Κανέλλη Ελληνοφρένεια



Καθαρά Δευτέρα (27/2/2012) το παλικάρι της ελληνοφρένειας φιλοξένησε στην εκπομπή του την όψιμη κομουνίστρια Λιάνα Κανέλλη σε ένα ρεσιτάλ φαυλοκυκλικού και φαλλοκυκλικού παραληρήματος. Με βαθύ διανουμενίστικο ξερόλικο ύφος έβγαλε το σοφό ότι “και το κατούρημα είναι πολιτική πράξη" και άρχισε να μας κατουράει με τον γνωστό περισπούδαστο τρόπο που δεν σηκώνει αντίρρηση Μεταξύ των άλλων πολλών και ευρηματικών έβγαλε το συμπέρασμα ότι γενίκευση είναι ίδιον του φασισμού. ¨ Όχι κυρά μου η γενίκευση είναι ίδιον της αριστεράς. Η αριστερά είναι αυτή που βάζει στο ίδιο τσουβάλι όσους πάνε κόντρα στην δική της, κατ’ ευφημισμόν, αλήθεια. Για 37 χρόνια η αριστερά βησσοδόμησε, χλεύασε και μερικές φορές επέβαλε με την διαλεκτική της βίας την δική της άποψη, την δική της ιδεοληψία. Γενίκευση που την έχουν πληρώσει οι Έλληνες με αίμα και δάκρυα Η αριστερά υπόσχεται στον λαό ψωμί και τον ποτίζει πτώματα και αίμα.

Έκανε μια σπαραξικάρδια έκκληση να ψηφίσουμε ΚΚΕ άσχετα αν συμφωνούμε μαζί του, με το επιχείρημα ότι, ο εχθρός του εχθρού μου είναι δικός μου φίλος. Με άλλα λόγια το ΚΚΕ επειδή είναι εχθρός των άλλων είναι δικός μας φίλος. Ας γελάσω! Το ΚΚΕ φίλος του λαού; Απο το 1974 μέχρι σήμερα το ΚΚΕ αδιαφόρησε για τον λαό. Το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να ανεβάζει όλο και περισσότερο τους αγώνες των μαζών κλεισμένο σε μία επαναστατική λογική.

Για 37 χρόνια με έκδηλα τα στοιχεία φεουδαρχικής διοίκησης το ΚΚΕ παραμόρφωσε την σχέση κόμματος και λαού. Έγινε κομμάτι, γρανάζι του συστήματος. Απουσίαζαν τόσον η έκφραση γνώμης όσο και η γνώμη. Αγωνιζόταν για τον λαό με αφηρημένες προσεγγίσεις όταν τα σχολεία, τα Πανεπιστήμια του λαού γινόντουσαν χωματερές ελπίδων. Το ΚΚΕ γνήσιο κομμάτι του συστήματος έβλεπε τα Πακέτα Στήριξης να καταβροχθίζονται άλλα έκανε την πάπια. Έρχεται η Κανέλλη με θράσσος να ζητήσει την ψήφο του λαού που τον έχει καταπροδώσει. Ο λαος θέλει σχολεία και πανεπιστήμια για τα παιδιά του, νοσοκομεία για την υγεία του και δουλειά. Τι του πρόσφερε το ΚΚΕ; Τίποτα! Με τα παιδιά του στο Αμερικάνικο Κολέγιο Αθηνών άφησε τα σχολεία του λαού να γίνουν απόπατος του μέλλοντος. Αγωνίστηκε για την αποβιομηχανοποίηση της χώρας, το κλείσιμο τον εργοστασίων και την μετατροπή των εργαζομένων σε καρατικοδίαιτο λούμπεν. Γενικεύοντας, ο κακός επιχειρηματιας και οι καλοί εργάτες, οδήγησε την χώρα στην ανέχεια και στην εξάρτηση.

Ασε μας ρε Κανέλλη που ξαφνικά ανακάλυψες τον κομμουνισμό σαν την πανάκεια στο δράμα που ζούμε. Υπάρχουν αρκετοί που θα πέσουν στην παγίδα, τα ΜΜΕ(ξαπάτησης) θα φροντίσουν, αλλά οι πολλοί θα φύγουν, θα γυρίσουν την πλάτη στο κόμμα της απάτης. Δεν μπορούν οι Έλληνες να καταλάβουν ότι ενώ αυτοί προσπαθούν να ξεφύγουν την φτώχεια οι χορτασμένοι θέλουν να το παίζουν φτωχο και κουκουέδεςί. Κατάλαβαν την μεγάλη κοροϊδία. Υπάρχει κάτι αφύσικο οι μεγαλοκουκουέδες να στέλνουν τα παιδία τους στο Κολέγιο και στα Ιδιωτικά άντι στα δημόσια σχολεία και την ίδια ώρα να αγωνίζονται εκ του ασφαλούς για τον λαό.

Ο Καλαμούκης στην ίδια εκπομπή μας έπαιζε το αποκριάτικο τραγούδι των γυναικών κρατουμένων (1949-50) στη φυλακή Αβέρωφ με το παραπειστικό σχόλιο ότι ήταν φυλακισμένες για τις ιδέες του. Τι μας λές ρε Καλαμούκη; Οι γυναικες δεν ήταν φυλακισμένες για τις ιδέες τους, αλλά γιατί είχαν συμμετοχή σε μια ένοπλη εξέγερση. Είναι τυχεροί ο Καλαμούκης και η Κανέλλη που οι γυναίκες αυτές και η παράταξή τους ηττήθηκαν γιατί αλλιώς η μάνα του και η Κανελλη θα ήταν υπηρέτριες σε κάποια άλλη χώρα. Αυτές δε οι γυναίκες, θα είχαν την τύχη των ναυτών της Κροστάνδης ή του Ζινόβιεφ και της παρέας του.

1 σχόλιο:

  1. τι μαλακιες είναι αυτές που γράφεις ρε καραγκίοζη...βαριέμαι και να σου πω το γιατί

    ΑπάντησηΔιαγραφή