Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Βουλα Παπαχρήστου: Η αιτία και η αφορμή


Η Washington Post  γράφει:
"Η Ελλάδα έθεσε εκτός της αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων την αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου για ένα σχόλιο της στο τουίτερ που διακωμωδούσε Αφρικανούς μετανάστες και εξέφραζε την υποστήριξή της σε ακροδεξιό κόμμα.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη ότι η Παπαχρήστου "τέθηκε εκτός αποστολής για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού."
enikos.gr


“εξέφραζε την υπστήριξή της σε ακροδεξιό κόμμα” Αυτή είναι η αιτία για την τιμωρία της Βούλας. Η Washington Post μας λέει αυτό που κανένας απο τους ντόπιους καραγκίοζηδες δεν τολμάει να ξεστομίσει. Τα περι ιδεωδών του Ολυμπισμού και τα δήθεν ρατσιστικά σχόλια είναι οι εύκολες παρλαπίπες για να  δικαιολογήσουν το μίσος και την μανία της ντόπιας και διεθνούς καμαρίλας κατά των ελληνόψυχων και η αφορμή για να την αποκλείσουν. Τους είχε λούσει κρύος ιδρώτας με την ιδέα ενος μεταλλίου που θα μπορούσε να φέρει στην Ελλάδα η ελληνόψυχη Παπαχρήστου. Να ξαναβγεί στους δρόμους ο λαός και να φωνάξει "ειμαστε Έλληνες". Θα είχε πάει χαμένη η δουλειά της Ρεπούση και του Βερέμη. Έπρεπε να απακλεισθεί και βρήκαν την ευκαιρία..απο ένα ανεκδοτάκι όμοιο με τα χιλιάδες ανέκδοτα που κυκλοφορούν για Πόντιους, Εβραίους, Ιταλούς.





Την αλήθεια την ξέρουμε. Η Βούλα Παπαχρήστου θυσιάστηκε. Όχι μάταια. Εμείς οι Ελληνες βρήκαμε στο προσωπο της την νέα Ιφιγένεια ετοιμοι να σαλπάρουμε για τον μεγάλο αγώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου