Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Όταν ξύπνησε ο Βολταίρος....




Παρακολουθήσαμε στο EXTRA ( 12/10/2012), στην εκπομπή του κυρίου Άκη Παυλόπουλου ή τεντυμπόυ του σαββατοκύριακου, την παρουσία του συναγωνιστή βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παππά και τον μονόλογο της προοδευτικής δημοκρατικής σάχλας και την γελοία παρουσία του γνωστού και μη εξαιρετέου Βλάχου.

Τα γκεσέμια της ενημέρωσης με αφορμή την μαχητική αμμεσοδημοκρατική διαμαρτυρία της Χρυσής Αυγής έξω από το θέατρο "Χυτήριο" που θα παιχθεί το χυδαίο Corpus Christi προσπάθησαν  με τον μονόλογό τους να συσκοτίσουν παρά να διαφωτίσουν. Ήταν για γέλια.....

Αυτός όμως που έδωσε ρέστα οίησης, ιταμότητας και αμετροέπειας ήταν ο επίσης γνωστός και μη εξαιρετέος πασοκάνθρωπος Μάκης Γιομπαζολιάς. Με ένα δακρύβρεχτο μονόλογο θυμήθηκε τον Βολταίρο: "δεν συμφωνώ με όσα  λέτε, Θα έδινα όμως και την ζωή μου ακόμη για να μπορείτε να τα λέτε". Πολύ βολικός ο Βολταίρος τον επικαλείται μέχρι εμετού (ad nauseam) η αριστερόστροφη σάχλα όταν την βολεύει. Ο Μάκης Γιομπαζολιάς πρέπει να διαβάσει τα σοφά λόγια του συντρόφου  Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου του ΣΥΡΙΖΑ:

-Η "νομιμότητα" δεν είναι αυτονόητη και αιώνια.

-Ούτε πιστεύουμε πως "η ελευθερία μας τελειώνει εκεί που αρχίζει η         ελευθερία των άλλων."
                  -Για τη στοιχειώδη κοινωνική αυτοάμυνα απαιτούνται συγκεκριμένα "ποσά" βίας. Αυγή (21/6/2008).  

Αφού τα διαβάσει, ας αφήσει κατά μέρος τα μελοδραματικά και τις κλάψες.
Κύριε Γιομπάζολιά, όψιμε οπαδέ του Βολταίρου, που ήσουν όταν:

1. Το περιεχόμενο του βιβλίου του Λουί ντε Μπερνιέρ "Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι" λογοκρίθηκε άγρια για να μη διαβάσουν οι Έλληνες πόσο βάρβαροι, εγκληματίες και άχρηστοι ήταν οι ελασίτες.  Ο Βολταίρος τότε κοιμόταν!

2.Πριν μια εβδομάδα οι  μουσουλμάνοι ντόπιοι ταλιμπάν έκαναν γυαλιά καρφιά την Ομόνοια για ένα έργο που βγήκε στην Αμερική (καμμια σχεση με την Ελλαδα) και έβριζε τον Μωάμεθ. ΟΥΔΕΙΣ αριστερό προοδευτικός διαμαρτυρήθηκε ούτε για το θέαμα των μαινόμενων μουσουλμάνων που στο κάτω κάτω βρίσκονται εδώ παράνομα ούτε για τις ζημιές. Ο Βολταίρος τότε κοιμόταν!

3.Τα ΙΔΙΑ πρόσωπα που σήμερα διαμαρτύρονται για την ...ελευθέρια της τέχνης ούρλιαζαν και έδερναν τους προσερχόμενος πριν από 20 χρόνια να δουν την ταινία ΕΛΕΝΗ  του Νίκου Γκατζογιάννη που αναφερόταν στην απαγωγή, σύγχρονο παιδομάζωμα, των  ελληνόπουλων από ένα χωριό της Μουργκανας Τότε κύριε Γιομπαζολία δεν υπήρχε ελευθερία λόγου και τέχνης; Ο Βολταίρος τότε κοιμόταν!

4. Όταν μιλούσε ένας εκ των συγγραφέων της "μαύρης βίβλου του Κομμουνισμού",  Γάλλος διανοούμενος αριστερός, στο ΑΠΘ που υποτίθεται ότι είναι ελεύθερη η έρευνα και η ανταλλαγή ιδεών οι τραμπούκοι της αριστεράς τα έκαναν γυαλιά-καρφιά λέγοντας του ότι αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να λέγονται στην Ελλάδα! και φυσικά γίναμε ρεζίλι σε όλον τον Κόσμο. Ο Βολταίρος τότε κοιμόταν!

5. Η αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ πριν ένα χρόνο πήγαν να χτυπήσουν με ρόπαλα τον βραβευμένο καθηγητή βιολογίας Γουότσον εντός πανεπιστημιακού χώρου διότι ο ανακαλύψας την δομή του DNA βραβευμένος με Νόμπελ Βιολογίας έλεγε κατά τους Συριζαιους ...αντιεπιστημονικά πράγματα! ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ μα ΟΥΔΕΙΣ δημοσιογράφος σχολίασε αρνητικά το γεγονός αυτό που μας έκανε ρεζίλι σε όλον τον κόσμο (σιγά μην μας κάνει ρεζίλι η διαμαρτυρία των θρησκευόμενο για ένα υβριστικό κωλοθεατρο). Πού ήταν ο Βολταίρος τότε κύριε Γιομπαζολιά; Ο Βολταίρος τότε κοιμόταν!

6.Την δεκαετία του 1980 μαινόμενοι αριστεροι καθάρματα ολκής επεδραμαν σε δημόσιες βιβλιοθήκες και έκαιγαν εν χωρώ τα βιβλία που κατά την γνώμη τους ήταν ...αντιδραστικά. ΔΕΝ τα θυμόσαστε αυτά κύριοι δημοσιογράφοι της αριστεράς; Αφού εσείς πρωταγωνιστουσατε στα καψίματα των βιβλίων. Ο Βολταίρος τότε κοιμόταν!

7.Έχετε μετρήσει κύριε Γιομπαζολιά πόσες φορές έχει κάψει το αριστερό παρακράτος τα βιβλιοπωλεία που έχουν εκδώσει κατά την γνώμη του εθνικιστικά βιβλία; Γεωργιάδη, Ελεύθερη Σκέψη, Νέα Θέση κτλ. Έχετε μετρήσει πόσες φορές σε εκθέσεις βιβλίων αλήτες του αριστερού παρακράτους έχουν καταστρέψει περίπτερα εκδοτών και ξυλοκοπήσει τους υπαλλήλους που ήταν στην έκθεση. Ο Βολταίρος τότε κοιμόταν!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΤΕ ποτέ τις ενέργειες αυτές των αριστερών; Ζήτησε ποτέ ένας εισαγγελέας της "ανεξάρτητης δικαιοσύνης" να συλληφθούν οι ένοχοι. Ένας υπουργός δικαιοσύνης μήπως; Ο Ευαίσθητος Κύριος Ρουπακιωτη τι λέει για αυτά; Ο Βολταίρος τότε κοιμόταν!

ΓΙΑΤΙ κύριε Γιομπαζολιά ή μήπως προτιμάς σύντροφε, δεν μίλησες ποτέ για αυτά; Άφησες τον Βολταίρο να κοιμάται.Ενώ σήμερα κλαψουρίζεις  για την κινηματική παρουσία της Χρυσής Αυγής στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων.

Αυτά είναι μερικά απο τα γεγονότα που αποδεικνύουν ότι κάποιοι ιδιαίτερα προβεβλημένοι ώς προοδευτικοί υπέρμαχοι της ελευθερίας του λόγου εννοούν την ελευθερία του δικού τους λόγου και κανενός άλλου. Ξυπνάν τον Βολταίρο όταν τους εξυπηρετεί για να δώσει βαρύτητα στη ρηχή τους ύπαρξη...

2 σχόλια:

  1. ΣΩΣΤΟΣ.........
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ..........

    ΠΡΩΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο φίλε!..αυτά έπρεπε να τα είχε προμετωπίδα αν υπήρχε η εθνική παράταξη. Αλλά τι να περιμένεις από ένα συνοθύλευμα από γραβατάκηδες,διεκπεραιωτές και από θείτσες..Εύχομαι να μείνουν με την σφραγίδα
    Πρώην νεαδημοκράτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή