Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Δημοκρατικό τάκτ: Οι Α.Π, η Μ.Κ και Λ.Τ






Οι Α.Π, η Μ.Κ και Λ.Τ. είναι οι τρεις που φέρονται ως οι ηγέτες του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές. Δεν ακουσαμε ούτε μία λέξη για την πολιτική τους ταυτότητα, σε ποιόν πολιτικό χώρο κινούνται, κάτι για τις κομματικές τους διασυνδέσεις τέλος πάντων. Δεν είχαμε ούτε μία διαρροή από τις δικογραφίες, Δεν μας έδειξαν ούτε καν μία φωτογραφία. Που είναι οι φωτογράφοι που ακολουθούσαν βήμα βήμα τον κατ΄ομολογίαν δολοφόνο της Αμφιάλη και του χτίζανε το χρήσιμο προφίλ;  Η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων που είχε πέσει στον κατά παραγγελία λήθαργο ανένηψε. Δεν είναι καταπληκτικό; Σαν κάτι να θέλουν να κρύψουν τα ΜΜΕ(ξαπάτησης).
Στην  “χρυσαυγιαδα”  μάθαμε τα πάντα για τους πάντες.  Τα σπίτια των χρυσαυγητών μελών της βουλής ψάχτηκαν και ότι βρέθηκε  σε χρόνο μηδέν μοιράστηκε στα πρόθυμα ΜΜΕ(ξαπάτησης),  Στην  περίπτωση των γεγονότων στις Σκουριές κανείς δεν ασχολείται με το που ανήκουν κομματικά  ο Α.Π., η Μ.Κ., ο Λ.Τ. σαν κάποιο αόρατο χέρι να θέλει να προστατεύσει τους ιδεολογικούς του μέντορες.
Αμ εκείνος ο πρώην συνδικαλιστής που το παίζει υπουργός δικαιοσύνης, που χάθηκε; Δεν έπρεπε να βεβαιώσει τους τυραγνισμένους Έλληνες, ότι θα έχουν μία “δικαιη δίκη”.  Η μουγκαμάρα του έχει κάνει  τους Ελληνες να προβληματίζονται για τα περί “ανεξαρτησίας” της δικαιοσύνης και τις διάφορες άλλες παρλαπίπες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου