Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

Το "συνταγματικό τόξο" σκούζει


Καμποτίνος: Ο άνθρωπος που επιδιώκει να εμφανιστεί σαν σπουδαίος με αγύρτικα μέσα, ο τσαρλατάνος, ο κομπογιανίτης

Είναι ένα φριχτό δράμα να ακούς, να διαβάζεις τους αφορισμούς κατά της Χρυσής Αγυγής και συγχρόνως να βλέπεις την απελπισία του κόσμου, να βλέπεις τα νέα παιδιά να γυρεύουν βοήθεια από τούτες τις ανθρώπινες χαλκομανίες που αυτοαποκαλούνται “συνταγματικό τόξο”.   “Συνταγματικό τόξο”  που λατρεύει  τον Μαμωνά, έχει μότο “διέλυε για να κυβερνάς.” και όπλο του είναι η αποσύνθεση. Κάθε του πράξη γεμάτη με ιδιοτέλεια και μωρία  μυρίζει πτωμαΐνη.

Σκούζουν οι καμποτίνοι του “συνταγματικού τόξου” κατά της Χρυσής Αυγής, οι αυλικοί του κομματισμού, οι παρακεντέδες των ΜΜΕ(ξαπάτησης) και οι κορώνες τους παράγουν κενά προσχήματα. Άνθρωποι ανίκανοι, κωμικοτραγικές φιγούρες πρώην πειθήνιων αφισοκολλητών, παιδιών του κομματικού σωλήνα, γόνοι των βορείων προαστείων, δημοσιογράφοι φίλοι του χουβαρντα μπάρμπα Χριστοφοράκου και τρόφιμοι ξένων υπηρεσιών επί 40 χρόνια "δημοκρατίας" μας χλευάζουν λογαριάζοντας μας αθύρματα σκηνογραφικών εντυπώσεων. Με τα μυαλά τους ντοπαρισμένα απο τα αναβολικά της 40χρονης κυριαρχίας νομίζουν ότι θα φοβίσουν. Η απειλή να χαρακτηριστείς δεξιός ή ακροδεξιός, φασίστας ή χουντικός δεν πτοεί πλέον κανέναν. Δεν μας νοιάζει να λένε οι καμποτίνοι του “συνταγματικού τόξου”  ότι έχουμε τέτοιες απόψεις,. Γιότι στην πραγματικότητα η αριστερά είναι αυτή  που έχει διαλύσει τα πανεπιστήμια.  Η αριστερά   κρύβεται μέσα στο καταχρηστικό άσυλο και εμποδίζει τις σπουδές της πλειοψηφίας των Ελλήνων φοιτητών, Η αριστερά  φοράαει κουκούλες. Η αριστερά καίει, ληστεύει, καταστρέφει. Η αριστερά κατασπάραξε τον πλούτο της χώρας.

Ένα θεατρικό μπουλούκι  που η ατμόσφαιρα του είναι θλιβερά ενοχλητική. Από το ΚΚΕ μέχρι τον Καμμένο, και τα διάφορα υποπροϊόντα των ΜΜΕ(εξαπάτησης) του “συνταγματικού τόξου”  με τις ιδιοσυγκρασίες τους, τις ψοφοδεείς, άνθρωποι των έμμονων ιδεών, και στα περασμένα και τα τωρινά, πως μπορούν να διευθύνουν την πολιτική του λαού που πολεμά να τα βγάλει πέρα, να ζήσει;  Άνθρωποι εύκολων καιρών, με το εμπόδιο της δυσαρέσκειας στην ψυχή τους, κακοί στην δημιουργία εξαιρετικοί στην καταστροφη, υπεροπτικοί, ωμά αδιάφοροι για τον λαό, στο όνομα του οποίου δήθεν αγωνίζονται, είναι εδώ περισσότερο για να μπερδεύουν τα πράγματα παρά για να τα διευκολύνουν.

“Συνταγματικό τόξο” ανθρώπων τελειωμένων. Ανθρώπων που δημιουργούν γύρω τους μία ατμόσφαιρα αγοράς και φτηνής συνδιαλλαγής, όχι μία ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης. Ένας  πολιτικός κόσμος κατάβαθος περιστοιχισμένος από διάφορους παράγοντες και μύγες της πολιτικής. Είναι κιόλας για καρπάζωμα κρεμασμένος στο κενό για να τσιμπήσει ότι μπορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου