Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Η Ελληνική Δικαιοσύνη





…”Ο κοινωνικός απόηχος των δικαστικών αποφάσεων και πράξεων και βέβαια μας ενδιαφέρει όμως πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι εκφέρουν γνώμη γι΄αυτές αφού δεν έχουν γνώση των δεδομένων της δικογραφίας. Συνεπώς θεωρώ ατυχή την κριτική που ασκείται από φορείς ξένης χώρας και από παράγοντες του δημόσιου βίου της χώρας μας για τη συγκεκριμένη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών αφού η κριτική αυτή με τον τρόπο και το ύφος που γίνεται αποτελεί ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης."

Τα ανωτέρω μεταξύ άλλων  είχε δηλώσει ο  τότε πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και νύν υπουργός “δικαιοσύνης” κύριος Χαράλαμπος Αθανασίου, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για την απόφαση προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ παραμονή Χριστουγέννων(!). 

Ο κύριος Αθανάσιου αφου έλαβε το  υπουργικό  “Περιωνύμου ανθρώπου” σχήμα  τα ξέχασε αυτά τα περισπούδαστα που έλεγε τότε. Με λίγα λόγια μας έλεγε ότι η κριτική στις αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι ανεπίτρεπτη και αποτελεί παρέμβαση στη λειτουργία της δικαιοσύνης. Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες, μετά την μη-προφυλάκιση των βουλευτών της ΧΑ,  μιας ανευ προηγουμένου επίθεσης κατά των λειτουργών της δικαιοσύνης.

Οι  οργανωμένες εξέδρες των... χούλιγκαν της «κατεστημένης» ενημέρωσης.  Η Αριστερόστροφη προοδευτικάντζα με την καμαριέρα της την χαζοχαρούμενη ΝΔ (Νυχτωμένη Διαχρονικά)  βγάζει τα λυσσακά της. Τα αποπλύματα της  προοδευτικής  δημοσιογραφίας, γνωστά στο ευρύ κοινό για την εκλεκτική συμπάθεια στην αριστερή τρομοκρατία,  με αναποδογυρισμένα τα ρουθούνια τους να φουσκώνουν από σαρκοβόρα βουλιμία όρμησαν σαν αγέλη ρονοκέρων κατά των δικαστών. Προοδευτικοί ως τις άκρες των φαγωμένων τους νυχιών μιλώντας με υπεροπτική αδιαφορία για το δράμα των Ελλήνων συναγωνίζονται να μας δείξουν τα δημοκρατικά τους ένστικτα. Αφού έχουν βρέξει με τα δάκρυα τους τα πέτα των σακακιών σχεδόν όλων των τωρινών δημίων μας ουρλίαζουν, κλαίνε και χτυπιούνται από τα ΜΜΕ(ξάπατησης)  για την μη-προφυλάκιση των βουλευτών.

Που είναι σήμερα ο πολιτικός προιστάμενος της Δικαιοσύνης να υπερασπιστεί τους δικαστές του;
Ο κύριος αυτός, λαλίστατος και θρασύς όταν το έπαιζε συνδικάλας πρόεδρος της Ένωσης Διακαστών, είχε προτείνει  στους συναδέλφους του (11/12/2010)  παρουσία του τότε υπουργού Καστανίδη, να διαβάσουν το βιβλίο της Ναόμι Κλάιν, ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ, που αναφέρεται στην οικονομική κρίση. Τότε ήταν ζόρικος και νταής. Σήμερα έγινε γεφύρι να τον πατήσουν οι υπερεθνικοί και σιωνιστικοί νταβατζήδες.Ο κύριος Αθανασίου ξέχασε ότι ο δικαστής στα δημοκρατικά κράτη κρίνει με γνώμονα  τους νόμους και την συνείδηση του έχοντας ως πρότυπο τους Τερτσέτη, Πολυζωίδη..

  • Δεν κρίνει με βάση το δικαιο των Βιζίνσκι και Σβερντλόφ.  
  • Δεν διαρρέει στοιχεία απο την δικογραφία. 
  • Δεν ακολουθεί  τις επιταγές της υποταγμένης σε ξένα κέντρα και διασυνδεδεμένης με μυστικές υπηρεσίες  
    σεσημασμένης
    δημοσιογραφίας.



Στον κύριο Αθανασίου  αφιερώνουμε τα παρακάτω λόγια μήπως και καταλάβει  επιτέλους ότι οι Έλληνες έχουν πάψει προ πολλού να είναι αντικείμενα της πολιτικής αλλά έχουν φωνή και πλέον παράγουν πολιτική και το κυριότερο απελευθερώθηκαν απο τον φόβο μήπως η προοδευτική σάχλα τους κολλήσει κανένα επίθετο....

“Η δικαιοσύνη βαστά σπαθί. Σαν της πάρεις το σπαθί, απομένει  μόνο με τη ζυγαριά. Αυτήν την έχουν όμως κι οι μπακάληδες”
Στρατής Μυριβήλης

“Η δικαιοσύνη είναι αμφισβητήσιμη. Η δύναμη είναι εύκολα αναγνωρίσιμη και αδιαμφισβήτητη. Δεν μπορέσαμε να δώσουμε την δύναμη στη δικαιοσύνη, γιατί η δύναμη συγκρούστηκε με τη δικαιοσύνη, λέγοντας πως ήταν άδικη και πως δίκαιη ήταν αυτή, η δύναμη. Έτσι λοιπόν μην μπορώντας να καταστήσουμε το δίκαιο ισχυρό, καταστήσαμε το ισχυρό δίκαιο”
Μπλαίζ Πασκάλ

“Η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια: δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους”
Όσκαρ Αρνούλφο Ρομέρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου