Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Ο "Καλος πολίτης" Κούλογλου

Το post που ακολουθεί γράφτηκε όταν ο κύριος αυτός διώχθηκε απο την ΕΡΤ όταν κατά την επισκεψη Καραμανλή στον Πούτιν μετέδωσε το υβριστικό για τον Ρώσο Πρόεδρο ντοκιμαντέρ. Νομίζουμε ότι είναι επίκαιρο για τον κύριο αυτόν και Σια.
Ο Κούλογλου(κλίκ) πήρε δρόμο από την ΕΡΤ και αμέσως τα "δικά μας" τα παιδιά ξεσκίστηκαν στο ουρλιαχτό και τις γνωστές παρλαπίπες περί λογοκρισίας και λοιπές αρλούμπες. Φυσικά όταν απολύθηκαν ο Δελάστικ(κλίκ) και η Μπουγάτσου(κλίκ) από την Καθημερινή τα καλόπαιδα του ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ και η Πιπιλή έκαναν μώκο.

Από όλον αυτόν το θόρυβο μάθαμε ακόμη ότι ο καλός αυτός άνθρωπος κατά την καριέρα του είχε χρησιμεύσει και σαν πληροφοριοδότης της ασφάλειας εναντίον διαφόρων αριστεριστών που τα είχαν βάλει με το ΕΚΚΕ στο οποίο ανήκε την εποχή εκείνη. Χαφιές ο Κούλογλου(κλίκ)! Σιγά μην στάξει η ουρά του ποντικού(κλίκ) Από την εποχή που η αριστερά έκανε την εμφάνιση της στην Ελληνική πολιτική σκηνή, αν πιστέψουμε τα βιβλία και τις πηγές, είναι γεμάτη από πράκτορες της Intelligence Service, ξεσκολισμένους χαφιέδες, προβοκάτορες, χαφιΕΔΑίτες και πάει λέγοντας, ο κατάλογος θα μπορούσε να γίνει πολύ μακρύς.

Εκείνο το οποίο έχει μεγάλο ενδιαφέρον και αξίζει περαιτέρω διερεύνηση είναι. Γιατί η ασφάλεια της επάρατης δεξιάς, κυβέρνηση ΝΔ γαρ, αντί να τρίβει τα χέρια της που οι διάφορες αριστερές φράξιες δερνόντουσαν μεταξύ τους και να κάτσει στην πάντα και απλά να κόβει κίνηση, έσπευσε να στείλει στον εισαγγελέα τους ανάρχες που πιάσανε τα οπίσθια του Κούλογλου και της συμμορίας τους; Μήπως υπήρχαν εντολές να προστατευθεί το ΕΚΚΕ και οι οπαδοί του; Απάντηση δεν θα πάρουμε ποτέ. Αξίζει όμως μία αναδρομή στην εποχή εκείνη. Μετά την μεταπολίτευση το ΚΚΕ καταξιωμένο μέσα από την πάλη κατά της χούντας είχε ακόμη βαθιά ερείσματα, παρά τα λάθη του, και εξασκούσε μία ιδιαίτερη γοητεία στον λαό και την νεολαία. Έπρεπε κάτι να γίνει. Το ΠΑΣΟΚ με την αριστερίστικη συνθηματολογία έκλεισε το δρόμο του ΚΚΕ προς τους συντηρητικούς "προοδευτικούς..."- -σχήμα οξύμωρο, αλλά το έβαλα για να γελάσουμε -- και γενικά εκείνους που αποτελούσαν τον δυναμικό χώρο της αντιδεξιάς παράταξης. Δεν ήτανε αρκετό. Έπρεπε να βρεθεί και κάποιο ανάχωμα προς τα αριστερά. Τον ρόλο αυτό βρέθηκε να εκπληρώσει το ΕΚΚΕ. Πως ξαφνικά ένας φαρμακοποιός, ελεγκτής στον Οίκο Ναύτου, βρέθηκε με μία βαλίτσα λεφτά και οργάνωσε ένα κόμματίδιο που απορρόφησε την αριστερή νεολαία και την απέκοψε από το ΚΚΕ;
Την πραγματική αλήθεια ξέρουν μόνον οι μυημένοι Οι αμύητοι απλά χρησίμευσαν σαν κρέας για τα κανόνια. Διαδήλωναν κατά του ιμπεριαλισμού γεμάτη φούσκες και παχιά λόγια και φυσικά έντονο αντι-αμερικανισμό και χαμπάρι δεν παίρνανε το τι γινότανε. Δεν περιμένω να έχουν την απάντηση αυτοί που μπούκαραν στην Αμερικάνική πρεσβεία. Βρέθηκαν στο εσωτερικό περιστύλιο. Τους κόπηκαν τα πόδια από τον φόβο, δεν ξέρανε κατά που να πάνε και την κοπάνισαν τρέχοντας. Έτσι δεν είναι αγαπητέ φίλε "Χ". Αφού κάθισαν υπάκουα και πειθήνια και άκουσαν την καθοδηγητική σοφία της Πόπης, ξαφνικά βρέθηκαν στο κρύο, δυστυχισμένες μαριονέτες ενός θεάτρου ακατανόητου για το γεμάτο πάθος και ελπίδες κεφάλι τους. Βλέπετε το ΕΚΚΕ είχε εκπληρώσει τον σκοπό της ύπαρξης του. Δεν μπορώ παρά να θυμηθώ τα λόγια του Αμερικανού ιστορικού Arthur Schlesinger Jr., ειδικού συνεργάτη του Προέδρου Kennedy, που στο βιβλίο του Vital Center(1949) έγραψε, σε ελεύθερη μετάφραση, ".. ο αντι-αμερικανισμός της μη κομμουνιστικής Αριστεράς(κλίκ) μας εξυπηρετεί γιατί θολώνει τα νερά και έτσι γίνεται η δουλειά μας πιο εύκολα και καλύτερα".
Οι μυημένοι πήραν μεταγραφές. Άλλος για ΠΑΣΟΚ τράβηξε, άλλος για ΝΔ, άλλος για ΣΥΡΙΖΑ και άλλος για τα θολά κανάλια.
Ο ένας έγινε ο εξ απορρήτων του κ. Σημίτη και είναι απορίας άξιον πώς τον ανέχθηκαν τα παιδιά της Βασιλίσσης Σοφίας παρ΄όλο το "....δολοφόνοι των λαών" που ούρλιαζαν οι οπαδοί του.. Έναν άλλον τον διάλεξαν για βουλευτή της ΝΔ(κλίκ) και είναι υστερικός μέχρι παραληρηματικός υπερασπιστής της παγκοσμιοποίησης που επαγγέλλεται η Νέα Τάξη... Ο δε Κούλογλου έδωσε δείγμα της αξιοσύνης τους κάνοντας την εκπομπή για τον πρόεδρο Πούτιν(κλίκ) την ήμερα που συναντιόταν με τον Καραμανλή. Εκπομπή που θύμιζε τις καλύτερες ήμερες του Radio Liberty και Radio Free Europe της εποχής του Α' Ψυχρού Πολέμου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου