Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Η ίδια Ιστορία.....


Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο


Το 1945 ο πρωθυπουργός Πλαστήρας αγωνίζεται για την ειρήνευση της χωράς μετά τα τραγικά γεγονότα και τις σφαγές του “Μεγάλου Δεκέμβρη 44” Οι διάφοροι κύκλοι αντιδρούν στις προσπάθειες κατευνασμού του Πλαστήρα και ξεκινούν την προσπάθεια υπομονευσης του.  Ο Σπύρος Μαρκεζίνης στην Ιστορία του γράφει:
“Η Βρετανική Πρεσβεία, ο Σκόμπι, ο Δαμασκηνός και όλα τα κόμματα, πλην των περί Σοφούλη  φιλελευθέρων και του Γ. Καφαντάρη είχαν συμφωνήσει για την ανατροπή της Κυβερνήσεως (Πλαστήρα)”  Μαρκεζίνη Σπ, Πολιτική  Ιστορία της Νεώτερης Ελλάδος τομ. 2 σελ 133.
Μπήκε σε κίνηση ένας μηχανισμός υπομόνευσης του Στρατηγού, π.χ. παραίτηση υπουργού (Χατζίσκος) αλλά δυστυχώς δεν είχε το αποτέλεσμα που οι κύκλοι επιθυμούσαν. Ο Στρατηγός δεν κλονίστηκε από την μεθοδευμένη “παραίτηση” του υπουργού του και συνέχισε να είναι πρωθυπουργός

Η αποτυχία όμως να παραιτηθεί η κυβέρνηση από μόνης της δεν έκαμψε τους σκευωρούς. Θα επιχειρούσαν απροκάλυπτα χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς αναστολές να πλήξουν την “εντιμότητα” και τον “πατριωτισμό`” του Πλαστήρα Ήταν η τελευταία πράξη, που μεθοδικά ετοίμαζε και εκτέλεσε η Intelligence Service  με του πράκτορες της, στην Ελλάδα. Σεφής Αναστασάκος, Ο Πλαστήρας και η εποχή του, τομ 3 σελ. 253

Το 1941 ο εξόριστος στην Γαλλία Στρατηγός απηύθυνε μια επιστολή στην Ελληνική κυβέρνηση που δεν απέκλειε την διαμεσολάβηση μιας τρίτης δύναμης(Γερμανία) , για να αποτραπεί η καταστροφή της χώρας. έλεγε στην επιστολή: ” Έτρεφα ελπίδας ότι θα την έπειθον τουλάχιστον να επιδιώξη την προτεινόμενην εκ μέρους της Γερμανίας, διευθέτησιν της ιταλοελληνικής συρράξεως”  

Η επιστολή αυτή διέρρευσε στο τύπο και αμέσως δημιουργήθηκε πολιτικός σάλος. Η σεσημασμένη δημοσιογραφίας της εποχής, οι πρόθυμοι, αντί πινακίου φακής, να ξεπουλήσουν την Ελλάδα άρχισαν να ουρλιάζουν για “εθνική μειοδοσία” , “συνεργασία με του Γερμανούς”  και ότι μπορούσε να κατεβάσει ο εγκέφαλος τους πειθήνια παπαγαλάκια στην υπηρεσία ξένων. Αν νομίζεται ότι δημοσιογραφικά παπαγαλάκια είναι φρούτα της εποχής μας, είστε βαθιά νυχτωμένοι.

Ο στρατηγός παραιτήθηκε και η χώρα οδηγήθηκε στο χάος και την καταστροφή.  Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Η ιστορία επαναλμβάνεται σαν φάρσα και κωμωδία. Οι δημοσιογράφοι του τότε κλονοποιήθηκαν σαν την προβατίνα Ντόλι στους “έγκυρους δημοσιογράφους” του σήμερα. Οι κοινωνικοί φίλοι του χουβαρντά Χριστοφοράκου, οι θηρευτές φιλοφρονήσεων της αμερικάνικης πρεσβείας, των μυστικών υπηρεσιών, και των μυστικών κονδυλίων ξεσηκώθηκαν κατά των Ελληνόψυχων της Χρυσής Αυγής. Με φαυλοκυκλικά και φαλλοκυκλικά επιχειρηρήματα  , χωρίς αντίλογο, ρίχνουν τα αποξέσματα του υπαλληλικού μυαλού τους κατά της Χρυσής Αυγής. Ο τρόμος  τους ροκανίζει τα ποδάρια ότι μέσα στην βουλή θα πρέπει να απαντήσουν για τις προδοσίες τους, τα σβησμένα με μπλάνκο ονόματα των δημοσιογράφων στον κατάλογο της Ζιμενς. το ξεπούλημα του Αιγαίοι, της Θράκης, την τραγωδία των Ιμίων, τα Δεκεμβριανά 2008 και τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και των ξένων και πολλά άλλα. Θέματα που τα κρύβαν προσεχτικά κάτω απο το χαλί της συνενοχής. Η σιωπή πήρε τέλος. Ο Έλληνας βρήκε φωνή..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου