Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Προπαγανδιστές για γέλια και για κλάματα



Για δύο και πλέον εβδομάδες οι Έλληνες γίνονται μάρτυρες μίας πρωτόγνωρης για την Ελλάδα "εξέγερσης". Άριστα σχεδιασμένη, καλά οργανωμένη και συντονισμένη μετέτρεψε την χώρα σε ερείπια. Κατέστρεψε περιούσιες μεροκαματιάρηδων, μικρο εμπόρων και άφησε χιλιάδες ανέργους. Τα χρυσά γκέτο της Φιλοθέης, του Ψυχικού και της Πολιτείας που θα έπρεπε να είναι ο λογικός στόχος μιας "ταξικής" εξέγερσης εξακολουθούν να είναι φωτισμένα και όμορφα σαν να μην συνέβη τίποτα. Στην οδό Φιλαδελφέως στο Κεφαλάρι ούτε ένα κάδος σκουπιδιών δεν κάηκε. Τα μικρομάγαζα διαγουμίστηκαν κανονικά. Κανείς από του αγριεμένους "νέους" δεν άγγιξε τα Χοντος η το Αttica ή τον περιώνυμο Mall. Συστηματικά, μεθοδικά το εμπόριο των μικρομεσαίων καταστράφηκε για να κάνει χώρο στα πολυεθνικά μεγαθήρια.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος φραγκολεβαντίνος Σωμερίτης μας είχε προειδοποιήσει από τις σελίδες του Βήματος όταν για πολλοστή φορά ο Καραμανλής συναντήθηκε με τον Πούτιν.

Με ολίγη ομόδοξη Ορθοδοξία και με τη γενική αίσθηση ότι με αυτά τη «φέρνουμε» στους μισητούς Αμερικανούς και στους ανθέλληνες Ευρωπαίους- μείον ο Σαρκοζί, αλλά ως πότε; Δοκίμασαν το «κόλπο» ο Νάσερ και ο Μακάριος. Απέτυχαν. (Το Βήμα 30/4/2008)

Ο Νάσερ άρπαξε τον πόλεμο των "έξη ημερών" ο Μακάριος άρπαξε το πραξικόπημα του 74 και σήμερα ο Καραμανλής αρπάζει την μήνη των κουκουλοφόρων αντιεξουCIAστων.

Μαζεύτηκαν όλα τα λιανοτούφεκα της νεοταξίτικης διανόησης να μας το κάνουν όμορφο. Να ερμηνεύσουν τα γεγονότα ώστε να τα καταλάβουμε καλύτερα.

Ο Μπουκάλας έσπασε πλάκα από την Καθημερινή (19/12/08) προσπαθώντας να μας διασκεδάσει και να μας χλευάσει μιλώντας για τους "έξωθεν οχτρούς" και "έξωθεν επεμβάσεις", για πράκτορες σκοτεινούς και φοβερούς, για μυστηριώδεις χημικές ουσίες και για τραμπούκους εισαγμένους από Ιταλία, μεταμφιεσμένους σε Αγιοβασίληδες . Ξέχασε να μας πει για το δολάριο που λαδώνει την προπαγανδιστική μηχανή, αλλά δεν πειράζει αυτό μας το είπε η κυρία Plame.

Ο Γιανναράς τα φόρτωσε στον δύστυχο Αλαβάνο και στον πεθαμένο φασισμό.

Ανενδοίαστα και ανερυθρίαστα, θα έλεγα. Την περασμένη Κυριακή η πρώτη αντίδραση του Αλαβάνου μετά τη δολοφονία του μαθητή ήταν να δηλώσει ότι στη σημερινή Ελλάδα «είναι κακούργημα να είσαι νέος». Να πει, δηλαδή, στα παιδιά όλης της χώρας ότι ένα παιδί δολοφονήθηκε όχι επειδή το σκότωσε ένας δολοφόνος αλλά επειδή ήταν παιδί.

Αλλά ο πραγματικά ωραίος. Ο απόλυτος ρέκτης είναι ο φιλόσοφος, συγγραφέας, ποιητής, ξερόλας Δήμου. Διαβάστε και προσοχή μην τρελαθείτε.

Ο θάνατος του Αλέξη ήταν η αφορμή. Ποιες ήταν οι αιτίες; Η τριτοκοσμική καθυστέρηση της χώρας, η περιθωριοποίηση των νέων, η απίθανη μουσειακή παιδεία μας (19ος αιώνας: αποστήθιση και απομνημόνευση!), ο αυταρχισμός, η φαυλότητα και ανικανότητα του κράτους, η ατιμωρησία των πάντων;

Ιστορικοί του μέλλοντος εδώ ξεκινάτε εσείς!
Και ψυχίατροι του παρόντος συμπληρώνουμε εμείς!

Για όλα φταίει η παιδεία, του έχει κάτσει στο στομάχι η απόσυρση του βιβλίου αίσχους, η αποστήθιση και η απομνημόνευση. Οι αγωνιστές του 114 θα ήταν από άλλο ανέκδοτο. Φαίνεται η αποστήθιση και η απομνημόνευση του 60 ήταν καλής ποιότητας. Μέσα στις βίαιες συγκρούσεις του τότε δεν είχε σπάσει ούτε μία βιτρίνα στην Πανεπιστημίου και στην Σταδίου. Εποχή που η καταστολή δεν καταλάβαινε και πολλά πράγματα από δικαιώματα και σχετικές παρλαπίπες. Αν δεν πιστεύει! Ας ρωτήσει τον Φαράκο ή τον Καρκαγιάννη ή το Θεοδωράκη να του πουν. Η "απίθανη μουσειακή παιδεία μας". Εδώ το χολερικό φωτισμένο κολεγιόπαιδο αρλουμπολογώντας έχει ξεπεράσει τον εαυτό του. Την δεκαετία του 60 το Δημόσιο Σχολείο ήταν πανίσχυρο. Οι μαθητές του σάρωναν το βραβεία της Μαθηματικής Εταιρείας και περνούσαν στα Πανεπιστήμια με το σπαθί τους. Τα ιδιωτικά, Λύκειο Μακρή, σχολή Μωραΐτη, Μαρούδα, Λαζαροπούλου, Τυχόπουλου ήταν το καταφύγιο των ανικάνων και των ηλιθίων που έπρεπε να δώσουν απολυτήριες εξετάσεις ώστε τα απολυτήρια τους να είναι ισότιμα των απολυτηρίων του Δημοσίου. Όσον αφορά το Αμερικάνικο Κολέγιο Αθηνών, από ότι μου λένε οι παλαιότεροι, απλά ξέρανε ότι υπάρχει. Το μόνο που ζήλευαν ήταν το γήπεδο μπάσκετ με το παρκέ που όμως δεν το έσωζε από την ομάδα του 10ου.

Φαίνεται ότι τα λιανοντούφεκα της Νέας Τάξης, Μπουκάλας, Δήμου, Γιανναράς
δεν έχουν κατορθώσει να πείσουν τους Έλληνες ότι αυτό που ζούμε και και βιώνουμε τις τελευταίες ήμερες είναι έκρηξη οργής. Ο Έλληνας βλέπει, ακούει, μαθαίνει. Το διαδίκτυο είναι όργανο ανατροπής αλλά και πληροφόρησης. Οι Έλληνες κατάλαβαν ότι η Ελλάδα δεν έπεσε θύμα οργής ενός τυχαίου πλήθους που εξοργίστηκε από ένα φόνο, άλλωστε δεν είναι ο πρώτος φόνος. Ο Μπουκάλας μιλάει ειρωνικά για "έξωθεν οχτρούς". Αποφεύγει όμως να εξηγήσει μερικές απορίες που βασανίζουν το μυαλό των τρισκατάρατων νοικοκυραίων. Που βρέθηκαν οι χιλιάδες πέτρες μέσα σε μία τσιμεντούπολη όπως η Αθήνα; Που βρέθηκαν οι χιλιάδες βόμβες Μολότοφ την επομένη του θανάτου του Αλέξη; Που βρέθηκαν τα πανίσχυρα λαιζερ που λούζαν τους άνδρες της αστυνομίας;

Επιστρατεύθηκε λοιπόν ο πολύς Παπαχελάς που βλέπει οράματα και ακούει φωνές να μας διασκεδάσει. Με άφθονη ειρωνική διάθεση από τις στήλες της Καθημερινής (24/12/08)
μας έριξε το ακόλουθο ευτράπελο και διασκεδαστικό.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο εγγονός του ιστορικού σταθμάρχη της CIA Toμ Καραμεσίνη, ο Τζέρι Καραμεσίνης, εμφανίσθηκε προχθές στη Νομική Σχολή και πέταξε δύο μολότοφ στη Σόλωνος. Ανήκε σε μια ειδική επιχειρησιακή ομάδα του αμερικανικού Πενταγώνου, που έχει ως σχέδιο να κάψει σιγά - σιγά ένα μεγάλο μέρος ελληνικού εδάφους και στο τέλος να πυρπολήσει το ελληνικό κομμάτι του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για καλά μελετημένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας...

Ξέχασε να προσθέσει ότι ο ιστορικός σταθμάρχης της
CIA Τομ Καραμεσίνης ήταν και ο υποδιευθυντής (Deputy) της CIA επικεφαλής της Chile Task Force που ανέτρεψε τον Allende.
Ο Παπαχελάς αφου είδε τον Τζέρι έξω από την Νομική Σχολή μάλλον
θα σταμάτησε να πιάσει ψιλοκουβέντα μαζί του και κόλλησε εκεί.

Αν είχε προχωρήσει πιο κάτω, στην γωνία Σίνα και Ακαδημίας μπροστά στο καμένο κτίριο του Πανεπιστημίου θα είχε δει το φάντασμα του Allende να περιφέρεται μελαγχολικό. Να κοιτάζει τις καταστροφές και να θυμάται την απεργία των φορτηγατζήδων, την απεργία της κατσαρόλας, και το αντιεξουCIAστικό παρακράτος του Patria Y Libertad, τότε η πατρίδα φοριόταν, πατριώτες εναντίον των απάτριδων κομουνιστών, όλα καλοστρωμένα από τον θείο του Τζέρι που μαζί με το δημοσιογραφικό συγκρότημα El Mercurio δημιούργησαν το ανάλογο χάος ώστε να περάσουν τα άρματα του Pinochet.

Λίγο ποιο κάτω θα είχε δει τα φαντάσματα του Chris Woodhouse και Kermit Roosvelt να κάθονται στα σκαλάκια της Ακαδημίας και συγκινημένοι να θυμούνται τις ωραίες εκείνες ημέρες που η επιχείρηση Ajax στο Ιράν ανέτρεψε τον κακό δαίμονα των πετρελαιάδων, πάλι τα πετρέλαια στη μέση, Μοσσαντέχ.
Γεμάτοι υπερηφάνεια βλέπανε τους εγκάθετους να καταστρέφουν, να καταστρέφουν και αναπολούσαν το τότε. Όταν ο ένας από την Κύπρο και ο άλλος στο πεδίο της μάχης του Ιράν
πλήρωναν τον υπόκοσμο και τους μπαχαλάκηδες της Τεχεράνης να καίν να λεηλατούν και να καταστρέψουν ώστε ο σατανάς Μοσσαντεχ να ανατραπεί και να επιστρέψει ο εκλεκτός του αμερικανισμού Σάχης.

Ο Παπαχελάς μπορεί να το παίζει αυθεντία αλλά την εποχή του διαδικτύου δεν υπάρχουν αυθεντίες και διαμορφωτές της κοινής γνώμης.
Είτε του αρέσει του Παπαχελά
είτε δεν του αρέσει. Η Ελλάδα αυτή την στιγμή υφίσταται επίθεση ανατροπής. Τα διαμάντια του στέμματος της CIA για το σήμερα θα ανοίξουν μετά εξήντα ή εκατό χρόνια. Υπάρχουν τόσα πολλά ιστορικά προηγούμενα και η μεθοδολογία της ανατροπής έχει τόσο μεγάλη βιβλιογραφία που ότι και να γράφει μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει. Η κατάντια του όμως να προσβάλει την νοημοσύνη μας για "μιά έπαυλι στόν Νείλο, ένα μέγαρον στήν πόλιν" είναι για κλάματα.

6 σχόλια:

  1. αυτό θα το αναρτήσω στο feed watcher και ας μην έχεις απαντήσει μέχρι το βράδυ!

    ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστώ μάξιμε, αύριο τέτοια ώρα θα αναρτηθεί. το προγραμμάτισα!

    καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kala file den paizesai......sunexise etsi....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτρέψτε τον Παπαχελλα να πει ότι θέλει, αυτα γραφουν η Δυτικες εφημερίδες για της χρώματιστες επαναστάσεις:

    http://www.guardian.co.uk/world/2004/nov/26/ukraine.usa

    "Όμως, ενώ τα κέρδη της το πορτοκαλί-bedecked" κάστανου επανάσταση "είναι η Ουκρανία, η εκστρατεία είναι μια αμερικανική δημιουργία, μια εξελιγμένη και έξυπνα σχεδιαστεί άσκηση στη Δυτική branding και της μαζικής εμπορίας ότι, σε τέσσερις χώρες, σε τέσσερα χρόνια, έχει χρησιμοποιηθεί για να δοκιμάσετε να διασώσουμε νοθευμένες εκλογές και κλονίζομαι δυσάρεστο καθεστώτα.

    Χρηματοδοτείται και οργανώθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η ανάπτυξη των ΗΠΑ συμβούλων, pollsters, διπλωμάτες, τα δύο μεγάλα αμερικανικά κόμματα και ΗΠΑ μη κυβερνητικές οργανώσεις, η εκστρατεία αυτή που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη στο Βελιγράδι το 2000 για να νικήσει τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στην κάλπη."

    μετάφραση: google

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δύο βιβλία που κυκλοφόρησαν αυτές τις ημέρες τα "Μαθήματα Διπλωματίας" του Μ. Κίσλινγκ και το "Fair Game" της αμερικανίδας Βάλερι Πλέιμ, δίνουν λίγα αλλά αποκαλυπτικά στοιχεία για την δράση Ελλήνων πρακτόρων της CIA στον χώρο του Τύπου και στον ευρύτερο δημόσιο βίο.

    Επειδή δεν έχω να προσθέσω κάτι (δεν έχω διαβάσει ακόμη τα βιβλία) κάνω copy paste στο σχετικό άρθρο του Τριάντη από την Ελευθεροτυπία


    Υπόγειος κόσμος


    ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ


    ...Είν' αρρώστια να πιστεύει κανείς ότι τα πάντα οφείλονται σε συνωμοσίες, σε πανίσχυρα λόμπι, σε πρακτοριλίκια και στη δράση μυστικών οργανώσεων. Ομως είναι αφελές -όταν δεν συνιστά προφανή αποπροσανατολισμό- να παρακάμπτεται ελαφρά τη καρδία το γεγονός ότι όλα τούτα υπάρχουν και λειτουργούν. Ενίοτε εξοντωτικά... Στο βιβλίο του «Μαθήματα Διπλωματίας» (εκδόσεις «Λιβάνη») ένας Αμερικανός πρώην διπλωμάτης, ο Τζων Μπρέιντι Κίσλινγκ, αποκαλύπτει ότι η αμερικανική πρεσβεία δημιουργεί «λίστα εχθρών» των προσώπων (πολιτικών, δημοσιογράφων κ.ά.) που είναι φίλα προσκείμενα στην πρεσβεία, δηλαδή στις ΗΠΑ. Σε τι χρησιμεύει η λίστα αυτή: Για να εξουδετερώνονται οι εχθροί των φιλοαμερικανών! Το πώς εξουδετερώνονται οι εχθροί δεν το λέει ο κ. Κίσλινγκ. Μπορεί όμως ο καθένας να το εικάσει (επαγγελματική εξόντωση, πιέσεις κ.τ.λ.). Οπως δύναται να εικάσει κανείς, ότι το βρώμικο έργο της εξουδετέρωσης δεν το αναλαμβάνει προσωπικά ο... Μπους ούτε ο εν Αθήναις πρέσβης, αλλά τα δημοσιογραφικά τσιράκια των Αμερικανών. Οι φίλοι της πρεσβείας (... Αλλά μήπως είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι οι Αμερικανοί -και όχι μονάχα αυτοί- δεν ενδιαφέρονται για την επαγγελματική ανέλιξη των «δικών» τουςWink ... Ερχεται λοιπόν τώρα η κυρία Πλέιμ, η περιώνυμη πρώην πράκτορας της CIA, και λέει ανοιχτά στο δικό της βιβλίο, που κυκλοφόρησε προχθές στις ΗΠΑ, ότι η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός τόπος για τη CIA... Και σημειώνει ότι οι Ελληνες πληροφοριοδότες και οι πράκτορες που στρατολογούνται από τη CIA βοηθούν την κυβέρνηση των ΗΠΑ «να κατανοήσει, να προβλέψει και να επηρεάσει καλύτερα τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα»... Εντάξει, δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα διαβάζοντας τις μαρτυρίες της κυρίας Πλέιμ και του κ. Κίσλινγκ. Ολοι γνωρίζουν ότι «αυτά γίνονται»... Απλώς, υπάρχουν γραφιάδες και πολιτικοί που προσπαθούν να πείσουν ότι πρόκειται για παραμύθια και αποκυήματα φαντασίας... Είναι οι ίδιοι που συχνά - πυκνά χλευάζουν, ειρωνεύονται και συκοφαντούν τους αλλόδοξους, τους εχθρούς των φιλοαμερικανών... Προς θεού: καθένας που έχει φιλοαμερικανική οπτική, δεν σημαίνει σώνει και καλά πως είναι πράκτορας ή τσιράκι των Αμερικανών. Αλλά οι μαρτυρίες της Πλέιμ και του Κίσλινγκ δεν αφήνουν περιθώριο να πεις ότι δεν υπάρχουν. Μ' ενδιαφέρει η συνδιάσκεψη, υποβολέα. *** Αλλά πιο πολύ με συγκινεί η έγνοια της Διαμαντοπούλου και του Χρυσοχοΐδη για το ΠΑΣΟΚ και τον σοσιαλισμό...



    --------------------------------------------------------------------------------

    CIA - Αθήνα


    «Κυκλοφορούν Αμερικανοί πράκτορες ανάμεσά μας; Αν ναι, πώς δρουν, τι είδους ζωή κάνουν και τι προσπαθούν να επιτύχουν; Μια -έστω και περιορισμένη- απάντηση στα ερωτήματα αυτά δίνει η πρώην πράκτορας της CIA κυρία Βάλερι Πλέιμ, με την αυτοβιογραφία της "Fair Game" (Τίμιο παιχνίδι), που κυκλοφόρησε (σ.σ. λογοκριμένο από τη CIA) την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ»...

    Ο Κώστας Παπαχλιμίτζος παρουσιάζει αποσπάσματα του βιβλίου στον «Ελ. Τύπο»:

    - «Με τους επιχειρηματίες, τους ξένους διπλωμάτες, τους κομμουνιστές, τα γραφεία παλαιστινιακών και μεσανατολικών οργανώσεων, τους ιστορικούς και γεωγραφικούς δεσμούς με την Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή, τους εύκολους στόχους για τους τρομοκράτες και τις εκτεταμένες ακτογραμμές και τα νησιά, η Ελλάδα ήταν ένας σημαντικός τόπος για την Υπηρεσία (σ.σ.: CIA)».

    - «Η αποστολή της για τη CIA ήταν να βρίσκει πληροφοριοδότες και να στρατολογεί πράκτορες που θα βοηθούσαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κατανοήσει, να προβλέψει και να επηρεάσει καλύτερα τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα».

    - «Φαινόταν να υπάρχει μια ασυνήθιστα υψηλή αναλογία περίεργα ντυμένων παρτόβιων (σ.σ. σε κοινωνική εκδήλωση) και μια παράξενη συμπεριφορά στο πλήθος. Εν τούτοις, έβαλα τα δυνατά μου για να ανακατευτώ στο πλήθος και να μοιράσω την κάρτα μου, παίρνοντας επίσης πολλές κάρτες σε ανταπόδοση.

    Την επόμενη ημέρα στο γραφείο, συγκρίναμε με ένα συνάδελφό μου τις σημειώσεις μας για το ποιους είχαμε συναντήσει και με ποιους θα έπρεπε να επιδιώξουμε να συνεχίσουμε τις επαφές μας. Ο Τζιμ (σ.σ.: υψηλόβαθμο στέλεχος της CIA στην Αθήνα) πέρασε τυχαία από μπροστά μας και μας ρώτησε ποιους είχαμε συναντήσει το περασμένο βράδυ.

    Του δώσαμε με περηφάνια τη μικρή στοίβα με τις επαγγελματικές κάρτες και τις κοίταξε στα γρήγορα, απορρίπτοντας καθεμιά, λέγοντας "τον έχουμε ήδη στρατολογήσει -μην ασχολήστε- αναξιόπιστος -τον έχουμε ήδη στρατολογήσει- ίσως". Κοιταχτήκαμε με τον συνάδελφο και βάλαμε τα γέλια.

    Ο Τζιμ είχε πάει νωρίτερα στο πάρτι και είχε ελέγξει το δωμάτιο σχολαστικά».
    _________________
    «μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε, υποταχθήκαμε και βρήκαμε την στάχτη…»

    http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=1883

    ΑπάντησηΔιαγραφή