Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Χτύπημα στον ρατσισμό...



Ο κύριος Καστανίδης έδωσε στην δημοσιότητα το νομοσχέδιο που θα τιμωρεί τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές εκδηλώσεις.

“Αποφασιστικό χτύπημα στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές εκδηλώσεις δίνει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που τιμωρεί αυστηρότερα τέτοιες ενέργειες, ενώ προβλέπει για πρώτη φορά και την τιμωρία νομικών προσώπων (επιχειρήσεων κ.λπ.) που εμπλέκονται μέσω στελεχών τους σε ρατσιστικές εκδηλώσεις”. (Εθνος 23/2/2011)


Είναι πράγματι ένα “προοδευτικό” νομοσχέδιο. Θα δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες να καταλάβουν ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο. Το πιο ενδιαφέρον σημείο είναι “Η διερεύνηση και δίωξη εγκλημάτων ρατσισμού, ξενοφοβίας θα γίνεται αυτεπαγγέλτως από τις αρχές, χωρίς να εξαρτάται από καταγγελίες, μηνύσεις των συνήθως διστακτικών και ευάλωτων θυμάτων”.
Θα δούμε αν η αυτεπάγγελτος δίωξη θα επεκταθεί και σε εκείνους που αποκαλούν τους Έλληνες με απαξιωτικό τρόπο “Ελληναράδες”, “‘Ελληνάρες” “εθνικια”, τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων “στρατόκαυλους”, λέξεις που προκαλούν εχθροπάθειες και ενδεχομένως βιαιοπραγίες. Είναι άξιο περιέργειας να δούμε αν οι χρήστες των καθόλου αυτών επαινετικών λέξεων θα οδηγηθούν στα δικαστήρια.

Θα έχει ενδιαφέρον αν η προστασία του νόμου θα επεκταθεί και στους Έλληνες πολίτες που οι διάφοροι δήθεν από την τηλεόραση, το διαδίκτυο και τις εφημερίδες προσβάλουν ασύστολα το θρησκευτικό τους συναίσθημα με όρους όπως το “ελληνορθόδοξο ιδεολόγημα”. Αναφέρονται κατά τρόπο απαξιωτικό για τους ορθοδόξους ιερείς π.χ.Ραδιο Αρβύλα, και τους ορθόδοξους πιστούς σε αντίθεση με τους εκσυγχρονιστές δημιουργώντας κύματα εμπάθειας και καλλιεργώντας την μισαλλοδοξία ή απαξιώνουν τα εθνικά σύμβολά καίγοντας ελληνικές σημαίες. Πολύ ενδιαφέρον θα έχει αν θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα οι τουρκολάγνοι που μετριάζουν ή ψυχρά αρνούνται την γενοκτονία των Αρμενίων. Γενοκτονία που έχει αναγνωριστεί από τα κοινοβούλια πολλών κρατών και στη Γαλλία η άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων τιμωρείται.

Είναι πράγματι ένα εκσυγχρονισμένο νομοσχέδιο, ένα προοδευτικό νομοσχέδιο άλλα και συγχρόνως η εφαρμογή του, όταν ψηφισθεί από την Βουλή, θα είναι η δοκιμασία που θα αποδείξει και στον πλέον δύσπιστο, ποιος κυβερνάει την Ελλάδα.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου