Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους.....

Πρόσκληση σε Debate

Η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα μόνο καλό μπορεί να κάνει

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011, στην αίθουσα Cotsen Hall της Γενναδείου Βιβλιοθήκης (Σουηδίας 61, Κολωνάκι)

Το debate ξεκινάει στις 19:00 και ολοκληρώνεται στις 21:00 (Πέρας προσέλευσης: 18.50).

Μία συνεργασία της Intelligence Squared Greece [IQ2] και του British Council Greece

Υπέρ της Πρότασης

Tariq Ramadan, Καθηγητής Σύγχρονων Ισλαμικών Σπουδών, Oxford University

Άννα Τριανταφυλλίδου, Ερευνήτρια Α’, Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Καθηγήτρια στο Robert Schuman Centre for Advanced Studies του European University Institute, Φλωρεντία

Chadi Ayoubi, Δημοσιογράφος, Ανταποκριτής του Al Jazeera στην Ελλάδα, Ιδρυτής του www.islam.gr

Κατά της Πρότασης

Douglas Murray, Συγγραφέας και Διευθυντής του Κέντρου για την Κοινωνική Συνοχή στη Μεγάλη Βρετανία (Center for Social Cohesion)

Melanie Phillips, Βρετανίδα Συγγραφέας του best seller «Londonistan» και «The World Turned Upside Down: The Global Battle over God, Truth and Power»

Δημήτριος Φλούδας, Επίκουρος Καθηγητής στο Ινστιτούτο της Μόσχας για την Ανάπτυξη των Χρηματοπιστωτικών Αγορών, Ανώτερος Συνεργάτης στο HallHughes, Cambridge University

Συντονιστής

Σωτήρης Ρούσσος, Αν. Καθηγητής, Επικεφαλής του Κέντρου Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

To debate οργανώνεται ως μέρος του προγράμματος του British Council, “Our Shared Europe” (www.oursharedeurope.org)

Θα υπάρχει σύγχρονη μετάφραση

Κρατήσεις Θέσεων:

Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη την κράτηση θέσεων. Για κρατήσεις μπορείτε να στείλετε email με τα στοιχεία σας στο tickets@iq2.gr ή να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με την Κα. Καίτη Γιακουμάκη στο 210-36.92.342


The British Council is the United Kingdom's international organisation for educational opportunities and cultural relations. We are a registered charity; 209131 (England and Wales) SC037733 (Scotland). We build engagement and trust for the UK through the exchange of knowledge and ideas between people worldwide.


This message is for the use of the intended recipient(s) only. If you have received this message in error, please notify the sender and delete it. The British Council accepts no liability for loss or damage caused by software viruses and you are advised to carry out a virus check on any attachments contained in this message.




Σχόλια


Το Βρετανικό Συμβούλιο, όργανο Αγγλικής προπαγάνδας, οργανώνει “συζήτηση” με θέμα την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την “συζήτηση” που οργανώνουν οι επίγονοι των μπόγηδων των Καραολή και Δημητρίου. Η “συζήτηση” είναι ευπρόσδεκτη και εποικοδομητική. Όταν η “συζήτηση” μετατρέπεται σε κακόβουλη προσπάθεια επηρεασμού της κοινής γνώμης είναι απαράδεκτη, κατακριτέα και χρήζει διερεύνησης για τα κίνητρα των διοργανωτών και τους σκοπούς που εξυπηρετούν. Συγκεκριμένα, προσέξετε το θάμα της συζήτησης:


Α) “Η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα μόνο καλό μπορεί να κάνει”. Θα έπρεπε να είναι ερώτηση. Αντί για ερώτηση είναι μία κατάφαση. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της συζήτησης η ανέγερση του τεμένους μόνο καλό μπορεί να κάνει. Οι υποστηρικτές της πρότασης, μεταξύ των οποίων και η εκπρόσωπος του γνωστού και μη εξαιρετέου ΕΛΙΑΜΕΠ, είναι οι εκφραστές μίας θέσης. Οι κατά της πρότασης γίνονται αυτομάτως υποστηρικτές μίας άρνησης. Σαν αρνητές μετατρέπονται σε αντιδραστικούς προσκολλημένους σε παρωχημένα σχήματα, κολλημένους σε ξεπερασμένες ιδέες.


Β) “Η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους”. Είναι η επιτομή της προσπάθειας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Κανείς Έλληνας δεν θα αρνιόταν την ίδρυση ενός τεμένους, ενός ναού για να μπορούν οι νόμιμοι μετανάστες να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Τεμένοι υπάρχουν στην Θράκη, στη Κω στην Ρόδο όπου οι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες προσεύχονται Αυτό που κρύβει το θέμα της συζήτησης είναι ότι αυτό που πρόκειται να οικοδομηθεί δεν θα είναι απλά ένα αθώο τέμενος, αλλά ένα ολόκληρο συγκρότημα που θα στεγάζει σχολεία, κέντρα σπουδών. Συγκρότημα που κανείς δεν θα το ελέγχει και κανείς δεν θα ξέρει τι θα διδάσκεται. Θα μπορεί να μετατραπεί, πολύ γρήγορα, σε κέντρο μισαλλοδοξίας φανατισμού και πιθανόν τρομοκρατίας και μιάς μελλοντικής τζιχάντ κατά των απίστων Ελλήνων χριστιανών. Κέντρο μίας ισλαμικής Πέμπτης Φάλαγγας τρομοκρατών και συμπαθούντων που θα είναι σε ετοιμότητα. Έτοιμοι ανά πάσαν στιγμή και σε χρόνο μηδέν να συνετίσουν τους δύστροπους Έλληνες.


Το Ισλάμ χρησιμοποιήθηκε σαν όπλο. Η ναζιστική Γερμανία το χρησιμοποίησε για να κινητοποίηση τους αραβικούς πληθυσμούς κατά της αγγλικής αποικιοκρατίας Η CIA τους μουσουλμάνους επιστράτευσε στο Αφγανιστάν εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης. Οι μουσουλμάνοι είναι το εργαλείο στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Ρωσίας αλλά και της Κίνας. Θα μπορούσαν κάλλιστα να βάλουν μυαλό και στους Έλληνες που εξακολουθούν να πιστεύουν στην εθνική τους ταυτότητα και να αρνούνται τον ισοπεδοτισμό που θέλει να επιβάλει η Νέα Τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου