Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Γιώργος Κοντογιώργης: ενδιαφέρον, αλλά τίποτα το Καινούργιο.....

Ο γνωστός καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης κ. Γιώργος Κοντογιώργης είναι, προς τιμή του, από τους ελάχιστους Έλληνες πανεπιστημιακούς που στρέφονται κατά του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος και λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Στο βίντεο που ακολουθεί, ο κ. Κοντογιώργης απαντά με ευθύτητα στις καταιγιστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων κ.κ. Κουρή και Ταλαμάγκα, στην εκπομπή «επί του πιεστηρίου» στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ.
Είναι πολλά και σημαντικά αυτά που θα ακούσετε. Μεταξύ αυτών εμείς ξεχωρίζουμε δύο.
Όταν οι δημοσιογράφοι επισήμαναν στον κ. Κοντογιώργη ότι εμείς ψηφίζουμε αυτούς τους πολιτικούς, απάντησε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ότι είναι λάθος να κατηγορούμε τους πολίτες πως…. εκείνοι επιλέγουν αυτούς τους πολιτικούς. Οι Έλληνες τόνισε, δεν ψηφίζουν με την αληθινή έννοια της ψήφου. Οι Έλληνες απλά καλούνται να νομιμοποιήσουν, δηλαδή να επιλέξουν μεταξύ εκείνων των επιλογών που προτείνουν  οι μηχανισμοί του συστήματος. Σε άλλο δε σημείο του λόγου του επισήμανε πως αυτό το σύστημα παράγει σκουπίδια, δεν παράγει φιλοδοξία, άρα δεν παράγει προσωπικότητες, τις αποκλείει. (εδώ)


Αυτά δήλωσε ο καθηγητής κ. Γιώργος Κοντογιώργης στο Kontra channel. Κομμάτι του συστήματος ενός συστήματος που για 38 χρόνια λυμαίνεται την πατρίδα μας ο κύριος καθηγητής δεν είπε κάτι καινούργιο. Πολυ πρίν αυτον ο Κωνσταντίνος Πλέυρης είχε γράψει:
“Με άλλα λόγια η δημοκρατία είναι το πολίτευμα εκείνο, στο οποίο ο λαός, έχει το δικαίωμα να διαλέγη αυτούς, που θα τον εκμεταλλευτούν.” Κώστας Πλεύρης, Αντιδημοκράτης.(εδώ)

Για να συμπληρώσει Ο Αλαιν ντε Μπενουα “βέβαια τα κόμματα εξακολουθούν να παίζουν σημαντικό ρόλο. Αλλά δεν είναι πια τα μόνα. Και εξ άλλου, οι μηχανισμοί αποκλεισμού είναι πιά στην θέσι τους, ώστε ορισμένα ρεύματα σκέψεως να μην μπορούν πλέον να θίξουν, κατ αυτό τον τρόπο τίποτε άλλο παρά ένα μικρό μέρος της κοινής γνώμης. Τα μέσα εημερώσεως, οι ομάδες πιέσεως, πήραν την σκυτάλη απο τις κλασσικού τύπου πολιτικές δυνάμεις” Αλαίν ντε Μπενουά, οι Ιδέες στα Ορθά, Ελεύθερη Σκέψις, 1980 (εδώ)

Αλλά και ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Κύρτσος είναι ακόμη πιο κυνικός και  σαφής:

““Στο “Βυζαντινό” βρήκα τον Σπυρόπουλο (σημ. φίλος του του τότε προέδρου της ΝΔ Μητσοτάκη με τεράστια επιρροή στη χάραξη πολιτικής) καθισμένο πίσω απο δύο τραπέζια γεμάτα τηλέφωνικές συσκευές και εφημερίδες. Ήταν το ιδιότυπο γραφείο του. Αντιμετώπισε με σεβασμό τον έμπιστο του Βουδούρη (σημ. τον Κύρτσο) και μέσα σε μία ώρα είχαμε κάνει τις αναγκαίες διορθώσεις. Τρείς αστερίσκοι δίπλα στα ονόματα βουλευτών και στελεχών της  ΝΔ που έπρεπε να υποστηριχθούν απο την εφημερίδα, δύο αστερίσκοι δίπλα σ΄ εκείνους που θα είχαν ουδέτερη επικοινωνιακή μεταχείριση, ένας αστερίσκος δίπλα στα ονόματα εκείνων που δεν έπερεπε να προβληθούν απο την εφημερίδα. Στα 33 μου χρόνια, η μέθοδος Βουδούρη-Σπυρόπουλου, μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση και δικαιολογημένο προβληματισμό. Αργότερα διαπίστωσα ότι οι θεσμικές, εξωθεσμικές παρεμβάσεις στα ΜΜΕ για την διαμόρφωση προνομιακών σχέσεων με πολιτικά στελέχη ή τον επικοινωνιακό αποκλεισμό τους  είναι μέρος της εκδοτικής δημοσιογραφικής ρουτίνας”” Γιώργος Κύρτσος, Ο Μυστικός Πόλεμος των Εξουσιών. εκδόσεις Καστανίωτη, 2003, σελ. 30.

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα. Ο κύριος Κύρτσος είναι σαφέστατος πώς οι Έλληνες μπαίνουν στο μαντρί της δημοκρατικής διαδίκασίας των εκλογών. Τους αστερίσκους τους βλέπουμε κάθε μέρα στα ΜΜΕ(ξαπάτησης) στα δελτία των 8, στις καλοστημένες παρεμβάσεις, στις συζητήσεις πανηγυρια παραπληροφόρησης.  ΝΔ. ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Καμμένος, έναν απο αυτούς τους αστερίσκους ένα απο αυτα  τα εγκεκριμένα κόματα ή συνδικάτα ελέγχου της κοινής γνώμης  διαλεξε στις 17 Ιουνίου 2012 ο ώριμος ελληνικός λαός όταν ψηφίσε αυτούς, ανώριμος όταν ψηφίσε Χρυσή Αυγή.

Συμπέρασμα. Ο κύριος Κοντογίωργης  δεν μας είπε τίποτε καινούργιο. Ήλθε δεύτερος. Η πραγματική Δεξιά, η πατριωτική Δεξιά, η εθνοκρατική Δεξιά το ήξερε πολύ πιό πρίν. Δεν χρειαζότανε η Δημοκρατία 74 να μας πάει στο πάτο και στον απόπατο για να καταλάβουμε ότι η σύγχρονη Democracy είναι η μεγαλύτερη απάτη της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου