Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Πυρο-τρομοκρατία
Πυρο-τρομοκρατία ορίζεται ως η χρησιμοποίηση εμπρηστικών μηχανισμών για την τρομοκράτηση, τον εκφοβισμό, των  πολιτών και για να υποχρεώσει  τις κυβερνήσεις να προωθήσουν συγκεκριμένες πολιτικές η να αλλάξουν άλλες . Σε αντίθεση με τους εμπρηστές οι οποίοι έχουν κίνητρο καμιά φορά την εκδίκηση, αλλά κυρίως την κονόμα, οικοπεδοφάγοι, βοσκοτόπια, αύξηση της καλλιεργήσιμης γης, οι πυρο-τρομοκράτες έχουν  όλα τα χαρακτηριστικά που ορίζουν την τρομοκρατία: στοχεύουν  τον άμαχο πληθυσμό, έχουν πολιτικά κίνητρα, εξασκούν ψυχολογική βία, και είναι οργανωμένο.   
Η Ελλάδα είναι η τελευταία στον κατάλογο χωρών που δέχτηκαν χτυπήματα πυρο-τρομοκρατίας. Το 2003 η πόλη της  Γαλλικής Ριβιέρα  Roquebrune-sur-Argens ήταν θύμα μιας οργανωμένης επίθεσης με κοκτέιλ μολότοφ και βόμβες βενζίνη που κόστισαν 4 νεκρούς και έκαψαν 50 σπίτια. (Ο δήμαρχος της περιοχή απεκάλεσε τις φωτιές μία νέα μορφή τρομοκρατίας)  Τον Απρίλιο του 2004 το Ισραήλ βρέθηκε αντιμέτωπο με ένα κύμα πυρο-τρομοκρατίας το οποίο πήρε το όνομα Ιντιφάντα Εμπρησμών.

Μετά τις αποκαλύψεις Γιλμαζ για την εμπλοκή Τούρκων πρακτόρων στις πυρκαγιές που ρήμαξαν τα νησιά του Αιγαίου η Ελλάδα είχε υποστεί και αυτή με την σειρά της μία επίθεση πυρο-τρομοκρατίας.  Οι Τούρκοι εμπρηστές, οι υπεύθυνοι για τις καταστροφές δεν ήταν μόνοι τους. Μαζί τους δούλευε και μία ντόπια πέμπτη φάλαγγα ενισχυμένη από τις πεδινές ταξιαρχίες των ΜΜΣ(κοταδισμού) που λοιδορούσε με αγοραία παραφορά όποιον τολμούσε να εκφράσει έστω και την παραμικρή υποψία περί οργανωμένης έξωθεν δολιοφθοράς, ασσύμετρης απειλής. Για όλο αυτόν τον εσμό των ντόπιων προθύμων της αριστερόστροφης προοδευτικάντζας - μία βολτα στην αρθογραφία της εποχής θα πείσει - για όλα φταίγανε οι χωματερές, η ΔΕΗ,η κυβερνήσεις  και ότι άλλο κατέβαζε το φτωχό τους μυαλουδάκι. Ούτε λέξη για το ενδεχόμενο οι φωτιές του 2007 να ήταν μία οργανωμένη επίθεση πυρο-τρομοκρατίας.

Σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας νέας πυρο-τρομοκρατικής εκστρατείας κατά της Ελλάδας  και όμως κανείς δεν φαίνεται να νοιάζεται ή να ανησυχεί. απλά κάνουν διαπιστώσεις και ευχολόγια. Ο κύριος Δενδιας μίλησε για “ενδείξεις αν όχι αποδείξεις εμπρησμών” στην Χίο και ζητάει τώρα κατόπιν εορτής την συνδρομή της ΕΥΠ.  Οι εμπρησμοί είναι μία πυρο-τρομοκρατική επίθεση κατά της Ελλάδας   και δεν αρκεί ένα μοντέλο δασοπυρόσβεσης ή πρόληψη  όπως μας λέει στην επερώτηση του ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, στην οποία μεταξύ άλλων κάνει λόγο για ανύπαρκτη πρόληψη αλλά και ελλιπή σχεδιασμό έγκαιρης επέμβασης. «Για ακόμη χρονιά η χώρα παραδίδεται στις φλόγες λόγω της ελλιπούς έως ανύπαρκτης χρηματοδότησης της δασοπροστασίας, αλλά και του αποτυχημένου μοντέλου δασοπυρόσβεσης που ακολουθείται». Επιβάλλεται να απαλαγούμε απο την φτηνή και μικρή πολιτική και να δούμε την πραγματικότητα στα μάτια. Οι 589 πυρκαγιές στην χώρα τις τελευταία δέκα μέρες, κατα τα λόγια του υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ, δεν έχουν αιτία την ελλειπή δασοπροστασίας ή πρόληψης, αλλά είναι μία οργανωμένη τρομοκρατική επίθεση που καταστρέφει τις πλουτοπαραγωκικές πηγές της χώρας. Έφτασε η ώρα να βάλουμε στο πολιτικό μας λεξιλόγιο και την λέξη "πυρο-τρομοκρατία" για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ανάλογα τους εμπρησμούς που μας διαλύουν.

Για περισσότερες λεπτομέρεις εδώ http://www.rieas.gr/images/galatasnew.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου