Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Ενας άεργος κατά Χρυσής Αυγής


Πόσο σας ανησυχεί και πώς μπορεί να απαντηθεί η μεγάλη άνοδος της Χρυσής Αυγής;

Η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι αποτέλεσμα της οικονομικής αλλά και της πολιτισμικής κρίσης που βιώνουμε. Είναι ό,τι πιο παλαιοκομματικό. Παρουσιάζεται ως αντισυστημικό κόμμα, ενώ στην ουσία δεν είναι. Μετέχει στα πολιτικά δρώμενα για πολλά χρόνια, και την ώρα που υβρίζει το πολιτικό σύστημα, παίρνει κανονικά τις οικονομικές επιχορηγήσεις από το κράτος. Παίζει με τον πόνο του Έλληνα. Δεν έχει όμως κανένα πρόγραμμα για την οικονομία, την ανεργία και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Μέχρι σήμερα δεν έχουν διατυπώσει καμία ουσιαστική πρόταση παρά μόνο νεοναζιστικές κραυγές.

Ποιος είναι
O Ανδρέας Παπαμιμίκος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1979 και το 1998 εισήλθε στo τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές, ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές του και στη Νομική. Παρακολούθησε κύκλο σπουδών στον τομέα της επικοινωνίας και των ανθρωπίνων πόρων του Πανεπιστημίου Lille III της Γαλλίας. Εργάζεται ως ασκούμενος δικηγόρος, ενώ έχει απασχοληθεί στο χώρο της πολιτικής επικοινωνίας και έχει ενεργοποιηθεί στο χώρο των ΜΚΟ. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και αγωνίστηκε στην εθνική ομάδα παίδων ποδοσφαίρου.
Ως φοιτητής οργανώθηκε στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στη συνέχεια διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και το 2010 έγινε ο πρώτος εκλεγμένος από τη βάση πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.
Η συνέντευξη είναι από την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 14/7/2013


Το άεργο παιδί του κομματικού σωλήνα μίλησε! Πράγματι είναι σοφό Με τα καθωσπρεπιστικα γυαλάκια και το λίγο παραπάνω από five o’clock shadow γενάκι του στο ίδιο πάντα στάδιο προσεκτικά περιποιημένο από καλλιτέχνη μπαρμπέρη στην ψυχοσωτήρια συνέντευξή του επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια και είναι βέβαιος ότι ανακαλύπτει την πολιτική Αμερική. Διένυσε έναν ελικοειδή, με σταθερή κατεύθυνση δρόμο που τον οδήγησε στην πολυπόθητη καρέκλα.

Έρχεται να μας πει με την φυτική προσαρμοστικότητα, το θράσος των “διαλεκτικά σκεπτόμενων ταβλαδόρων” της γνωστής και ως μπιντές πλατείας,  με λογική Καραγκιόζη και φιλοσοφία Ναστραντιν Χότζα να μας εξηγήσει γιατί η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει και συσπειρώνει τους Έλληνες τις Ελληνίδες τα Ελληνόπουλα. Τα κύρια και μοναδικά του επιχειρήματα  είναι  η κρίση. Ο κακομοίρης εκπαιδευμένος στην παρασημαντική των εννοιών, των λέξεων της μεταπολιτευτικής παρακμής και εγκλωβισμένος στον μονόλογο της αριστερόστροφης προοδευτικάντζας  δεν μπορεί να δει πέραν από την μύτη του. Είναι ανίκανος να διακρίνει μεταξύ αφορμής και αιτίας.

Αφορμή είναι η  κρίση. Η κρίση ξεβράκωσε το σαθρό πολιτικό σύστημα της Δημοκρατίας 74. Ένα σύστημα που είχε στηθεί πάνω στην μίζα την απάτη την λαμογία, των δώρων στον εαυτό μας  και το συντηρούσαν οι παροχές χωρίς αντίκρισμα, οι πελατειακές σχέσεις, η ασυδοσία  του κάντε ότι θέλετε αρκεί να μας ψηφίζετε. Ο πλούτος των Ελλήνων καταβροχθίστηκε ασύστολα και μετατράπηκε χωρίς ντροπή και αιδώ σε βίλες και κότερα.  Η κρίση έγινε η αφορμή να καταλάβουν την μεγάλη απάτη.


Αιτία  είναι τα  40 χρόνια δικτατορίας της αριστεράς που είχαν μετατρέψει την δημοκρατία σε δειμοκρατία  και φοβοκρατία (Δειμος και Φόβος  οι γιοί του Αρη)  

Για 40  χρόνια η ελληνική κοινωνία είχε παραδοθεί στα νύχια των χούλιγκαν των  “προοδευτικών” δυνάμεων που διέλυσαν τα πάντα.  “Προοδευτικές” δυνάμεις που αναδείχθηκαν σε εκτροφείο συνδικαλισμένων τυράννων της κοινωνίας, ψυχανώμαλων βανδάλων, μονοδιάστατης υστερίας συμφεροντολόγων. Πανεπιστήμια καταστρέφονταν. Καθηγητές προπηλακίζονταν και τους κυνηγούσαν σαν αγρίμια μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας στο όνομα του Πανεπιστημιακού ασύλου και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Χτίζαν τα γραφεία των καθηγητών.Τέσσερεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν στην Marfin υπό τους αλαλαγμούς των αφιονισμένων “προοδευτικών” αφήστε τους να καούν τραπεζίτες είναι. Η Αθήνα κάηκε τον Δεκέμβρη 2008 με τις ευλογίες των “προοδευτικών δυναμεων”. Επί  τρεις δεκαετίες οι κάπηλοι της “προοδευτικότητας” παρήγαν μαζικά βανδάλους, καταληψίες, ευνουχισμένους διαδηλωτές που αναμηρυκάζαν τον κρετινισμό της κομματικής ντουντούκας.
Δεν τολμούσες να μιλήσεις για πατρίδα έθνος θρησκεία και έπεφτες θύμα του πλέον χυδαίου διασυρμού, ακροδεξιός φασίστας ελληνάρας,   από τους ίδιους που σήμερα βρίζουν, όπως οι αγοραίες του πεζοδρομίου ξέρουν να βρίζουν, τους ελληνοψυχους.


Οι Έλληνες ψηφοφόροι είδαν  την παντελή έλλειψη πατριωτισμού από πλευράς των κομμάτων της συγκυβέρνησης αλλά και της αριστεράς. Όταν ακούει κανείς τον Πάγκαλο να μιλάει αναρωτιέται αν ακούει κάποιον Τούρκο πολιτικό, όταν ακούει την Δούρου αναρωτιέται αν ακούει κάποιον Αμερικανό και όταν ακούει των Αντώνη η τον Στουρνάρα αναρωτιέται αν μιλάει κάποιος Γερμανός Πολιτικός. Επιπλέον καθημερινά η κυβέρνηση αποτυγχάνει να βελτιώσει την καθημερινότητα του κόσμου, μάλλον τη χειροτερεύει για την ακρίβεια, αλλά καθημερινά αποτυγχάνει να βελτιώσει και την ευρύτερη εικόνα και θέση της χώρας. Υπάρχουν δυνατότητες τεράστιες, αλλά δεν αξιοποιείται καμία και η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ τάζει επιστροφή στο 80. Όλοι μας έχουν γραμμένους, δεν μας υπολογίζει κανείς, ούτε οι Αμερικανοί, ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Ευρωπαίοι, ούτε οι Τούρκοι.

Έπειτα υπάρχει μια εμφανής στρατηγική αφελληνισμού, η οποία καθοδηγείται από συγκεκριμένα συμφέροντα και χρησιμοποιεί εμφανείς και επιθετικές στρατηγικές, χωρίς η κυβέρνηση να ανθίσταται! Όταν όλες οι υποδομές αγοράζονται από Τουρκικες εταιρίες και ο Στουρνάρας λέει δεν υπάρχει πρόβλημα, όταν τον ρωτάνε ποια ήταν η χειρότερη στιγμή ως υπουργός και λέει όταν τον μάλωσε ο Σόιμπλε και όχι όταν για παράδειγμα θεώρησε τεκμήριο τα παιδιά, όταν συμπεριφέρεται σαν λογιστής και όχι σαν οικονομολόγος τότε έχει αυτός σοβαρό πρόβλημα κοντής όρασης και δημιουργεί και σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα! Επιπλέον, καθημερινά βλέπει ο κόσμος, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, πως όλοι οι γείτονες εποφθαλμιούν αυτή τη δύσκολη στιγμή να χτυπήσουν όπως μπορούν και την κυβέρνηση να κρατάει μια γλυκανάλατη στάση έναντι τρομερών πραγματικά δηλώσεων.

Αυτό πήρε τέλος Η Χρυσή Αυγή φώναξε  "Να πάψουμε να κρύβουμε τις ιδέες μας"και οι Έλληνες οι Ελληνίδες τα Ελληνόπουλα  άκουσαν είτε ψήφισαν ΝΔ, ΔΗΜΑΡ ή ΣΥΡΙΖΑ    Η Χρύση Αυγή  φωνάζει και την φωνή την ακούει ο Έλληνας και αναγαλλιάζει. “Η Αγάπη για την Πατρίδα που είναι προϋπόθεση δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης, κόντρα στην λογική της ισοπέδωσης των λαών, κόντρα στην λογική της μετατροπής ιστορικών λαών σε πληθυσμούς χωρίς ταυτότητα”

Δεν θα σχολιάσουμε το ωραίο και ευρηματικό:
Είναι(η Χρυσή Αυγή) ό,τι πιο παλαιοκομματικό. Παρουσιάζεται ως αντισυστημικό κόμμα, ενώ στην ουσία δεν είναι. Μετέχει στα πολιτικά δρώμενα για πολλά χρόνια, και την ώρα που υβρίζει το πολιτικό σύστημα, παίρνει κανονικά τις οικονομικές επιχορηγήσεις από το κράτος.
Από μόνο του προκαλεί άφθονο γέλιο! Δεν το ξέρατε; Η Χρυσή Αυγή τα πήρε από την Ζίμενς, τα υποβρύχια τους, μπετατζηδες και ο Μιχαλολιακος έχει κότερο για να συναγωνιστεί  τον Βουλγαράκη ή δε κρατικές  επιχορηγήσεις δεν μοιράζονται στους Έλληνες που υποφέρουν αλλά συντηρούν κομματικά κοπρόσκυλα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου