Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ!.....


..... προσβλέπουμε στην Ελλάδα σαν ακατάλυτο ιδέα σαν ανώτερο πολιτισμό, σαν κρυσταλλίνη φιλοσοφία, σαν τρόπο και σκοπό ζωής. Η αντίληψή μας για την ζωή, την ιστορία, την πολιτική και κοινωνική εξέλιξη έχει χαρακτήρα καθαρά υπερφυσικό. Αντίληψη σύμφωνα με την οποία επιβάλλονται οι αξίες της ανθρώπινης προσωπικότητας και που κάθε δραστηριοποίηση και αγών δημιουργούνται με βάση ένα οργανικό σύστημα που προσλαμβάνει ανωτέρα σημασία και έννοια. Την ηθική έννοια της ζωής εκφράζει μια αριστοκρατία του χαρακτήρα και της σκέψης που δια της θυσίας υψώνεται και επιβάλλεται καθ' ότι βασίζεται στην φυσική και ποιοτική υπόσταση του ατόμου.

Στην ατομιστική, εξισωτική και ελευθεριωτική αντίληψη της ζωής εμείς οι Ελληνες αντιπαραθέτουμε αξίες διάκρισης και ποιότητας. Σε αντίθεση των «δικαιωμάτων του ανθρώπου» προτάσσομεν τα «καθήκοντα και υποχρεώσεις του Ανθρώπου» η εκπλήρωση των οποίων προσδίδει στον άνθρωπο αξιοπρέπεια και τιμή που δεν απονέμεται στον οποιονδήποτε αλλά κατακτάται. Πίστη μας και συνεπώς ιδεώδες αποτελεί η κοσμοθεωρία του ελληνισμού σαν υπερφυσική αντίληψη της ζωής δια του ανυπέρβλητου ιδεαλισμού της ελληνικής φιλοσοφίας, της έξαρσης του πνεύματος και του εξευγενισμού του συναισθήματος

Η πραγματική αντίθεσή μας προς τις σύγχρονες υλιστικές, κερδοσκοπικές και αθροιστικές κακοδαιμονίες έγκειται στη ιδέα ενός ποιοτικού πολιτισμού και εναντίον των καθαρά ποσοτικών αντιλήψεων μιάς αδιαφοροποίητου ανθρωπότητας. Στην κοινωνική διάταξη των πεποιθήσεων του Ελληνα Ανθρώπου η ελευθερία δεν μπορεί να κατανοηθεί ατομοκιστικά ή κατα μέρος παρά μόνο σε σχέση με την προσφοράν μέσα στο οργανικό σύνολο. Το Εθνος απο γεγονός φυσικό και καθορισμένο από τον εθνικό συντελεστή (εδαφικού, παραδόσεων, ιστορικού, γλωσσικού) καθίσταται πνευματικό γεγονός όταν ακεραιοποήται εντός και απο το Κράτος. Το Κράτος εκφράζει την ανωτέρα συνείδηση του Εθνους που εντός αυτού και από αυτό εκδηλώνεται σαν ιδέα και ισχύς.

Οι Ελληνες ακράδαντα προσηλωμένοι στα ιδεώδη τους καθίστανται υπέρτεροι κάθε ποσοτικής-υλιστικής αντίληψης. Η πίστη προς αυτά αποτελεί βάση και κινητήριο δύναμη των αγώνων τους καθώς η επιβολή των αποτελεί το υπέρτατο καθήκον τους ως σκέψη και δράση. Πιστεύουν στις πλέον υψηλές πνευματικές αξίες, στην Ζωή σαν κατάκτηση, πρωταρχικά σαν καθήκον και κατα δεύτερον λόγο σαν δικαίωμα.

5 σχόλια:

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΖΗΣΕΙ. ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΣΤΑΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΛΙΚΕΣ ΚΑΙ "ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΣ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ "ΗΓΕΤΕΣ", ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΓΡΑΒΑΤΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ΤΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κάποιος να σταματήσει αυτό το ρεζιλίκι Παρασκευή, 9 Ιανουάριος 2009

    Στα ψιλά των ειδήσεων πέρασε μία ακόμη πρόκληση Γκρουέφσκυ κατά της Ελλάδος, η ονοματοδότηση «Μέγας Αλέξανδρος» στον οδικό άξονα προς τη χώρα μας. Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία, συγχρηματοδοτείται από μας με 50 εκ. ευρώ.
    Επειδή τα χρήματα αυτά δεν έχουν ακόμη ευτυχώς εκταμιευθεί και βρίσκονται στα χέρια μας, επειδή η μεγάλη φτώχεια χτυπά την πόρτα μας και δεν μας περισσεύουν.
    Υπάρχει κάποιος να σταματήσει αυτό το ρεζιλίκι να χρηματοδοτούμε ηλιθίως τους εχθρούς μας για να μας χτυπούν με τα λεφτά μας;


    http://papathemelis.blogspot.com/2009/01/blog-post_09.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Henry Kissinger:
    «The Greek people are anarchic and difficult to tame. For this reason we must strike deep into their cultural roots. Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to prevail; thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σας.
    Υπογραφω και το ποστ και τα σχολια.
    Ο Kissinger δεν ειναι αιωνιος. Η ΕΛΛΑΔΑ ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημιουργήθηκε νέο πατριωτικό blog! Επισκεφθείτε το, στηρίξτε το, διαφημίστε το, διαδώστε το! Είναι καλό για την Ελλάδα να δημιουργηθούν πολλά παρόμοια blogs. Στηρίξτε το με όλες σας τις δυνάμεις παιδιά!
    www.ellinikiafipnisis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή