Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008

" Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών στην Άνδρο!"

Διαβάσαμε ότι ο υπουργός θα εγκαινιάσει κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στην Λακωνία(κλίκ) και ότι οι τοπικοί παράγοντες αντεδρασαν με μια ανακοίνωση που μεταξύ των άλλων λέει ότι "δεν θα ανεχθούν την περαιτέρω υπομόνευση του Αγίου τοπου τους".

Καλές οι ανακοινώσεις αλλά θα πρέπει να προσφέρουν και εναλλακτικές λύσεις. Οι λαθρομετανάστες είναι γεγονός. και κάπου πρέπει να βρουν κατάλυμα και κέντρο υποδοχής. Οι Λάκωνες θα πρέπει να έχουν έτοιμη την αντιπρόταση τους και να την φωνάξουν δυνατά. Το κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών πρέπει να γίνει στον Διόνυσο Αττικής, δίπλα στην βίλα της Δαμανάκη, ώστε να της δίνεται η ευκαιρία να πηγαίνει κάθε τόσο να ξεσκατίζει τα μωρά τους, να κόβει σαλάτες, και να τους κάνει μπάνιο. Θα μπορούσε να έχει γίνει στα Δολιανά δίπλα στο κτήμα του Λαλιώτη ή στην Ελευσίνα πλάι στου Πάγκαλου.

Η ιδέα που μας ενθουσιάζει κυριολεκτικά είναι: ένα κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στην Άνδρο, όπου πολλοί μεγάλοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι, έχουν τις βιλάρες και τις πισινάρες τους και το κυριότερο λατρεύουν υστερικά την πολυπολιτισμικότητα. Τι ποιο ωραίο από το να έχουν ένα κέντρο υποδοχής στο νησί τους ώστε και έμπρακτα να δείχνουν το "Αγαπώ! τον λαθρομετανάστη" ή το "Μ' αρέσει η πολυπολιτισμικότητα!' Αυτό πρέπει να φωνάξουμε και αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα του αγώνα:


" Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών στην Άνδρο!".

Για να δούμε τότε πόσο απελευθερωμένοι θα είναι από εθνικιστικές προλήψεις οι διανοούμενοι, φιλελευθεροι και ελευθεριάζοντες κάτοικοι της Ανδρου;

2 σχόλια:

  1. ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΡΘΑΝΟΙΚΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΡΑΦΙΚΟΙ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ "ΤΣΑΝΤΙΡΙ" ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΟΥΜΕ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΕΡΙΦΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΛΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ "ΛΑΖΟΠΟΥΛΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μ' αρέσει και το προωθώ! Αν και η Μύκονος σαν εναλλακτική της Άνδρου δεν με χαλάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή