Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008

Η συρρίκνωση ολόκληρης της χώρας

Ένας ανώνυμος επισκέπτης του Blog ΤΑΜΠΟΎΡΙ άφησε το παρακάτω σχόλιο που αξίζει να διαβαστεί. Με απλές και αδρές λέξεις μας δίνει το που βρισκόμαστε και ενδεχομένως για το που τραβάμε..
Η μεγαλύτερη χημική ανακάλυψη των τελευταίων ετών συνετελέσθει στην Ελλάδα του 2008. Λίγη Μ3 σε πρωινά ούρα πρωταθλήτριας, ένα δεξιό κατεστημένο και έχουμε την απίστευτη χημική αντίδραση: Τη συρρίκνωση ολόκληρης χώρας!

Πρωτεργάτης της ανακάλυψης ο μέγας φυσιοδίφης και αποκρυφιστής Μηνάς, με τη μοναδική ικανότητα να βλέπει νεκρούς και να ακούει φωνές (π.χ δηλώσεις του Ρόγκ περί χρυσού της ντόπας), που δε μπορεί να αντιληφθεί το κοινό αυτί.

Από την μια μέρα στην άλλη λοιπόν, η Ελλάδα έγινε μικρή, μέτρια, ανυπόληπτη μειωμένης δυναμικότητας. Που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει και τίμια. Πριν τέσσερα χρόνια βλέπετε, η Ελλάδα ήταν Κολοσσός, ανερχόμενη δύναμη με υποδομές, εξέχον μέλος της διεθνούς κοινότητας κλπ κλπ.

Πριν τέσσερα χρόνια η Ελλάδα ήταν άξια για να σκάσει τα τρισεκατομμύρια και να διοργανώσει την καπιταλιστική εμποροπανήγυρη. Τότε ήταν μεγάλη και ισχυρή. Και ο Ελληνικός λαός, ικανός και περήφανος για να κάνει τον εθελοντή, τον φίλαθλο, για να γεμίσει τα στάδια, να ταΐσει διαπλεκόμενους εκδότες, κατασκευαστικές, πολυεθνικές της μίζας και του εγκλήματος, ΔΟΕ, ΕΟΕ.

Σήμερα είναι ο χτικιάρης, που έχει τη ντόπα στο DNA του, που δε μπορεί να αντιληφθεί τα μεγέθη του καπιταλισμού. Τη συμβολή της πίτσας και του χάμπουργκερ στις αθλητικές επιδόσεις. Την τιμή να εκπροσωπείται απο έκπτωτους Βασιλιάδες και κατάδικους.

Συγκινούμαι πραγματικά από την προσπάθεια των επάρχων της δύσης για να υπενθυμίσουν σ’ εμένα τον ασήμαντο ότι ανήκω σε αυτή. Ότι κάπου έχω ένα πτωχό πλην τίμιο σκαμπώ στα πολυτελή της σαλόνια. Είναι τιμή μου να με νουθετούν Ανδριανόπουλοι, Μανδραβέληδες, Κατσουνάκηδες υπενθυμίζοντας την τιποτένια μου ύπαρξη.

Στρέφω το κεφάλι “από την άλλη” την αντικαπιταλιστική πλευρά για να δώ. Ο Αλέκος όμως κάνει τον “Αλέκο”. Σκάσε μου λέει. Τα μετάλλια σου τα έκαναν ντοπαρισμένοι και εισαγόμενοι. Μα σύντροφε, εσύ δεν έλεγες για τη συμβολή των “εισαγόμενων” στην πρόοδο απαντώ; Είσαι τίποτα μου ξαναλέει. Ένας τιποτένιος λαός. Μα ο παπούς μου βγήκε στο βουνό για να πολεμήσει Γερμανούς ανταπαντώ. Με γαϊδούρι ενάντια στα πάντσερ. Δεν είχε βίσμα! κράζει από το βάθος ο Αλέξης. Αν είχε, θα υπηρετούσε στο αρχηγείο της Γκεστάπο το κορόιδο!

Εντάξει, το έπιασα το μήνυμα. Θα είμαι καλό παιδί. Θα ανέχομαι τις μίζες, τα σκάνδαλα, την παρανομία των ισχυρών. Δε θα βγάλω άχνα ούτε για τα Σκόπια ακόμα και αν η Ντόρα τα βαφτίσει Άνω Θεσσαλία. Και θα επαναλαμβάνω: ανήκομεν εις τη δύση. Η Κύπρος είναι μακρυά. Οι Κομμουνιστές έσφαξαν τους Έλληνες στην πόλη. Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας κλπ κλπ κλπ.

Α.Π.

Πηγή: http://olympia.gr/2008/08/24/regime/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου