Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΝΔ: "Το Κεντροδεξιό Κόμμα"!....

“Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο φιλελεύθερο κεντροδεξιό κόμμα.” Αυτό το ωραίο και ουδέτερο δήλωσε στην εφημερίδα Το Βήμα(2/4/201) ο τομεάρχης Ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας του κόμματος κύριος Χατζηδάκης.

Φιλελεύθερο Κεντροδεξιό! Είναι οι δύο λέξεις που φανερώνουν την ανικανότητα της ΝΔ να αρθρώσει καίριο πολιτικό λόγο. Αντί της δράσης και της δύναμης που απαιτούν οι καιροί η ΝΔ περιορίζεται σε αφηρημένες έννοιες, κενές περιεχομένου λέξεις. “Κεντροδεξιό”, είναι η σύνοψη της φοβίας και της ανεπάρκειας της ηγετικής ομάδας της ΝΔ να συλλάβει την ανάγκη των Ελλήνων για ένα μεστό λόγο που θα δώσει πνοή στα νεκρωμένα από την επέλαση της Νέας Τάξης αντανακλαστικά του ελληνικού λαού που τυραννιέται καθημερινά από τους αποχαυνωμένους κομπάρσους του σκοτεινού μελοδράματος που βιώνουμε καθημερινά.

“Κεντροδεξιό” είναι το άλλοθι για τους ψοφοδεείς ανθρώπους της ΝΔ που δεν μπορούν να αρθρώσουν πολιτικό λόγο για τον λαό που πολεμά. Είναι σαν τα γραμμόφωνα που τα κουρδίζουν. Σαν κάποιος να τους έχει ψιθυρίσει στο αυτί: “Να μην ανησυχούμε κανέναν”. Και αυτοί μιλάνε πάνω στο μοτίβο να-μην-ανησυχούμε-τον-κόσμο, χωρίς να σταματήσουν, χωρίς να ακούν κανέναν. Δεν βλέπουν, δεν ακούν, δεν περπατάνε. Δεν βλέπουν το δράμα των Ελλήνων που έχουν κλειδαμπαρωθεί στα σπίτια τους, δεν ακούν τις φωνές απόγνωσης που βγαίνει από τις φτωχογειτονιές, δεν περπατάνε στους δρόμους και τα δρομάκια όπου μετά την δύση “συνδυό δεν περπατούν συντρείς δεν κουβεντιάζουν παρά πενήντα κι εκατό, και πάλε φόβον έχουν”. Είναι μικροί άνθρωποι, χωρίς αέρα, χωρίς καμιά πλατιά χειρονομία. Άνθρωποι εύκολων καιρών, που τους κυβερνά πάντα ο φόβος μην προκαλέσουν δυσαρέσκειες στο ανύπαρκτο αριστερό ακροατήριο.

Οι Έλληνες έχουν τη δική τους διαίσθηση και καταλαβαίνουν ότι από το να λές: “Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο φιλελεύθερο κεντροδεξιό κόμμα” μέχρι το “είναι τίποτα” δεν είναι μακρύς ο δρόμος. Η πολιτική έχει να κάνει με τα γεγονότα και πως τα γεγονότα όταν τα νοιώσεις δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσεις με κούφιες περιεχομένου λέξεις που δεν κερδίζουν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που σε ακολουθούν. Οι Έλληνες που δέχονται το καθημερινό ράπισμα στην θρησκεία, στην ιστορία, στην γλώσσα, στην παιδεία δεν θα γυρίζουν και το άλλο μάγουλο. Μάλλον την πλάτη θα γυρίσουν στην ΝΔ αν επιμένει μέσα “στην καταιγίδα του πολέμου” να παραμένει κλεισμένη στην κάμαρα του καθωσπρεπισμού και της φοβίας μην χαρακτηρισθεί από τα ντόπια φερέφωνα των πλανητικών νταβατζίδων: Δεξιά, πατριωτική, ακόμη και εθνικιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου