Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Η σιωπή... της Ν.Δ.

Δημοσκόπηση μετά από δημοσκόπηση η ΝΔ καρκινοβατεί Μέσα στην οικονομική, κοινωνική λαίλαπα που κτυπάει την χώρα το Νυκτωμένο Διαχρονικά κόμμα του κυρίου Σαμαρά σιωπά. Ένα νεοταξίτικο τσουνάμι κτυπάει την ιστορία, την θρησκεία, την μνήμη των δύστροπων Ελλήνων και η ΝΔ σφυρίζει αδιάφορα. Αντί του δυνατού λόγου που περιμένουν οι Έλληνες περιορίζεται σε αφορισμούς και ευχές. Οι σημερινοί νεοδημοκράτες δεν ξέρουνε αν το αλφάβητο διαβάζεται από τα αριστερά προς τα δεξιά ή ανάποδα. Οι Έλληνες που διέσχισαν τις χιλιετίες αγωνιζόμενοι στα πεδία της Ιστορίας, έβρεξαν για αιώνες το ψωμί τους σε ιδρώτα, δάκρυα και αίμα περιμένουν να ακούσουν λόγο ισχυρό αντί των φληναφημάτων που “δειλόι και άβουλοι αντάμα” ξεφουρνίζουν οι ρέκτες της ΝΔ.

Η ΝΔ θυμίζει το γνωστό γαϊδούρι του Μπουριντάν που δεμένο σε ίση απόσταση μεταξύ σανού και κριθαριού δεν μπορούσε να αποφασίσει ποιο να φάει πρώτο και πέθανε από την πείνα. Είναι ανίκανη να εκφράσει πολιτικό λόγο γιατί ακόμη είναι εγκλωβισμένη στην κληρονομιά του ούτε δεξιά ούτε αριστερά στο ιδεολόγημα του “μεσαίου χώρου” ή με άλλα λόγια του “να τα έχουμε καλά με όλους”. Προς Θεού να μη δυσαρεστήσουμε το αριστερό ακροατήριο. Περισσότερο την ενδιαφέρουν τα τσογλάνια, οι τεντιμπόηδες πρασινοφρουροί παρά οι Έλληνες που ζούνε μέσα στην ένδεια και τον φόβο. Η Παιδεία αφελληνίζεται. Η Ιστορία έχει πέσει στα νύχια εμπαθών ιστοριοδηφών που με τα λεφτά του ΝΑΤΟ(Παρασκευή+13, 15/4/11), επιδιώκουν την αλλαγή της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων. Σκοτεινές και περίεργες ΜΚΟ, φωνακλάδικες και τσαμπουκαλούδες προσπαθούν να επιβάλουν στους Ελληνες τις σχηματοποιήσεις του Χάντιγκτον και να μας μετατρέψουν από Ιστορικό Έθνος σε ουδέτερο πολτό.

Η ΝΔ σιωπά! Την ενδιαφέρουν περισσότερο οι εσωτερικές της ισορροπίες μεταξύ των ανακυκλωμένων ΕΚΚΕτζίδων, των πρώην αριστερών, των ευδαιμονιστών της φακιρικής ανυπαρξίας, των ηττοπαθών που έχουν πιστέψει ότι ο φωταδισμός της αριστερόστροφης προοδευτικάντζας είναι μονόδρομος.

Οι άνθρωποι της ΝΔ αντι να στριμώχνονται στα κανάλια και να προσπαθούν να φανούν αρεστοί στα Botox των ειδήσεων και τους ντελπεντέρηδες της διαπλοκής ας κάνουν μία βόλτα στις γειτονιές, στα καφενεία της χωράς μήπως και μάθουν κάτι για το καθημερινό δράμα των Ελλήνων που μετά την δύση κλειδώνονται στα σπίτια τους υπακούοντας σε μία άτυπη “απαγόρευση κυκλοφορίας” που θυμίζει τα σκοτεινά χρόνια της γερμανικής κατοχής. Ας πάνε σε κανένα χωριό που οι κάτοικοι πλέουν πληρώνουν από την τσέπη τους, μία άτυπη ιδιωτικοποίηση της αστυνομίας, ιδιωτικές εταιρείες για να μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.

Οι Έλληνες τους εκλέγουν και αυτοί οι Έλληνες θέλουν λόγο. Οι απλοί άνθρωποι τολμούν. Σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά οι Έλληνες έχουν απαλλαγεί από την δικτατορία των πρασινοφρουρων που έχουν λουφάξει. Μόλις σκάσουν μύτη ακούγεται το ειρωνικό και ωραίο: “Τα βρήκε τα λεφτά ο Yorgo” και επιστρέφουν, με την ουρά στα σκέλια, στην βίλα τους Οι μεροκαματιάρηδες και οι δουλευτάδες Έλληνες έχουν απαλλαγεί από τα συμπλέγματα του παρελθόντος και του καραμανλισμού ότι η αριστερά είναι μονόδρομος και αγωνίζονται. Καιρός είναι να απαλλαγεί από τα συμπλέγματα του παρελθόντος και η ΝΔ να υψώσει την φωνή της σε κάθε θέμα, την οικονομία, την παιδεία, την ιστορία.

Οι Έλληνες περιμένουν τον δυνατό λόγο και η σιωπή της ΝΔ τους γεμίζει αγανάκτηση. Καιρός είναι να μιλήσει. Είναι η τελευταία της ευκαιρία.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου