Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Τα μνημ-ώνια, τα ώνια και τα όρνια(*)...

Από την καλή νεοφιλελεύθερη - τι είναι αυτό;- εφημερίδα Δημοκρατία(14/4/2011) κάποιος κύριος Παναγίωτης Λιάκος επιτέθηκε με άφθονη οίηση αλλά και ιταμότητα κατά του κυρίου Άδωνι Γεωργιαδή. Ενοχλείται από τις τηλεπωλήσεις του βουλευτή και τον ειρωνεύεται ασύστολα για τις τοποθετήσεις του σχετικά με το μνημόνιο. Το μνημόνιο δεν το ψήφισε μόνον ο κύριος Γεωργιαδής. Το ψήφισαν και ο κύριος Βορίδης άλλα προ πάντων η γνωστή και μη εξαιρετέα Dora. Φυσικά ο κύριος Βορίδης, καθότι δυνητική μεταγραφή, περνάει απαρατήρητος και δεν απασχολεί τον κατά τα όλα συμπαθή Λιάκο. Με την Dora που και αυτή ψήφισε το περιβόητο μνημόνιο και εξακολουθεί να υπερασπίζεται την ψήφο της περιφερόμενη από κανάλι σε κανάλι και από εφημερίδα σε εφημερίδα δεν ασχολείται κανένας. Θα τολμήσει ο κύριος Λιάκος να ειρωνευτεί την Dora; Πολυ αμφιβάλω. Ποιός θα τολμήσει να ειρωνευτεί την Dear Dora της Condoleeza Rice! Εξαντλείται λοιπόν όλη η μαγκιά πάνω στον Άδωνι.

Απούσης ιδεολογίας και πιστεύω τα παιδιά της Νυχτωμένης Διαχρονικά (ΝΔ) αντί να αναπτύξουν κριτικό λόγο στην απολυταρχία της αριστερής προοδευτικάντζας και να δώσουν δύναμη στους ταλαιπωρημένους από την 35ετή αριστερή ασυδοσία Έλληνες πολίτες προτιμάνε την ενασχόληση με τον κύριο Γεωργιάδη. για να ικανοποιήσουν κάποιο δήθεν αριστερό ακροατήριο, ελπίζοντας σε ένα μπράβο.

Τα όρνια της ΝΔ δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο και τον πόλεμο τον κερδίζει αυτός που έχει την θέληση της δύναμης να εκφράσει ιδέες και πιστεύω σε όλα, αυτός που έχει την πιο μακριά μνήμη. Οι Έλληνες περιμένουν να ακούσουν την φωνή της ΝΔ να υψώνεται για να καταγγείλει την ασύδοτη αριστερά, να καταδικάσει την προσπάθεια των καλο-ταϊσμένων και καλο- επιδοτούμενων κύκλων και εξωθεσμικών κέντρων να αλλοιώσουν την εθνική συνείδηση.

Θέλουμε φωνή και λόγο για την υπεράσπιση της ιστορίας, της θρησκείας, της ελληνικής παιδείας και όχι την καθωσπρεπίστικη σιωπή. Η οικονομία, το μεροκάματο, είναι σημαντικά άλλα δεν είναι μόνο αυτό που απασχολεί. Υπάρχει αγωνία για τον μέλλον και την ύπαρξη του Εθνους. Τι να το κάνω το μεροκάματο όταν θα είμαι ένα άδειο από ιστορία, παράδοση, πίστη κουφάρι. Θα έχω μεροκάματο αλλά θα είμαι ένα ανεγκέφαλο καταναλωτικό αντικείμενο με μόνη ελευθερία την ελευθερία της βόλτας στα εμπορικά κέντρα.

Όσο η ΝΔ επιμένει να ασχολείται μόνο με οικονομικοκοινωνικά και προνοιακά θέματα αδιαφορώντας για τις απειλές που επιβουλεύονται την ύπαρξη μας σαν έθνους, θα παραμένει ουραγός του πολιτικού γίγνεσθαι και θα εξαντλείται στην άγονη κριτική του Αδωνι.

ΥΓ,:(*) Όρνιο = πρόσωπο ανόητο ή ανίδεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου