Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Ο κύριος Σαμαράς έχει καθήκον...

Σχεδόν ενάμισι χρόνο από την βαριά της ήττα και την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος η ΝΔ καρκινοβατεί Είναι ακόμη ανίκανη να εκφράσει καίριο πολιτικό λόγο. Περιορίζεται σε αποφθέγματα και δηλώσεις κοινωνικού προνοιακού χαρακτήρα. Έχει υιοθετήσει την ξεπερασμένη λογική και το λεξιλόγιο που θυμίζει το ΠΑΣΟΚ της εποχής της “αλλαγής”. Είναι επόμενο οι Έλληνες πολίτες να προτιμούν στις δημοσκοπήσεις το κόμμα του Yorgo. Το γνήσιο είναι προτιμότερο από το αντίγραφο.

Μέχρι σήμερα η ΝΔ δεν έχει μπορέσει να βρει υλικό για θετικές σκέψεις. Αντί για δράση και άποψη για το κάθε τι προτιμάει το στρώσιμο του κρεβατιού: την ιδεολογία της καμαριέρας. ‘Έχει τις φαντασιώσεις που μπορεί.

Φαντασίωση δεν είναι πολιτική αλλά φυγή από την πραγματικότητα και τις απαιτήσεις αγώνα. Αγώνα που απαιτεί την τοποθέτηση σε ένα διαφορετικό επίπεδο της “κουλτούρας” (το πνευματικό-πολιτιστικό επίπεδο) η για να χρησιμοποιηθεί ένας όρος που είναι της μόδας, το επίπεδο της μετα-μεταπολίτευσης. Είναι ιστορικά, η πρώτη φορά από 35+1 χρόνια που δίνεται η ευκαιρία στην ΝΔ να απογαλακτιστεί από τα συμπλέγματα απέναντι στην αγοραία αριστερόστροφη προοδευτικάντζα που τις κληροδότησε ο εθνάρχης Καραμανλής. Υπάρχει μία δυναμική στην κοινωνία που περιμένει να ακούσει τον αντίλογο στον ψευτοπροδευτισμό, την πνευματική αγκύλωση και την ιδεολογική τρομοκρατία της μεταπρατικής αριστεράς.

Ο κύριος Σαμαράς έχει καθήκον, υποχρέωση, αποστολή στο όνομα των επί 35+1 χρόνια ταλαιπωρημένων Ελλήνων να σπάσει θεληματικά πολλές πινακίδες και συμβατικούς φραγμούς, καθώς και αρκετές δεδομένες ιδέες και να συμβάλλει στην γενική ανακατανομή των ιδεών που γίνεται σήμερα μπροστά στα μάτια μας.

Ο κόσμος της ΝΔ έχει ιδιοσυγκρασία αγωνιστική. Περιμένει να ακούσει από τον Σαμαρά τον λόγο της δύναμης και όχι την αντικατάσταση του μονολόγου του χθες με ένα νέο μονόλογο. Οι άνθρωποι, οι ψηφοφόροι, οι οπαδοί της ΝΔ μέσα στην λαίλαπα που την έριξαν οι πεμπτοφαλαγγίτες του ΔΝΤ και της χρεοκοπίας εύχονται μαζί με την δική τους ενδυνάμωση την γέννηση και την εξέλιξη μιας νέας Νέας Δημοκρατίας με την οποία θα είναι δυνατό να αρχίσει μια πραγματική αγωνιστική πορεία προς τον λαό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου