Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

Στην Αγγλία δεν υπάρχουν Βερέμης, Καμίνης, ΔιαμαντοπούλουΠαρακολουθήσαμε τους πριγκιπικούς γάμους στην Αγγλία. Για ώρες τα αγόρια κόπανοι και τα κορίτσια γλάστρες των ΜΜΕ(ξαπάτησης) με γλυκερό τρόπο και μάτια υγρά απο συναίσθημα περιέγραφαν με ανούσιο και ανίερο τρόπο το νυφικό, το φιλί και διάφορα άλλα πικρά και άχρηστα.
Εκείνο το οποίο εμείς είδαμε, αλλά δεν είδαν οι διάφορες τηλεπερσόνες ήταν η αίσθηση αυτοκρατορίας, η ιστορικότητα ενός έθνους που είναι δεμένο στην παραδοση, όχι αυτό που είναι πίσω μας, αλλά αυτό που είναι μέσα μας. Οι ίλες του ιππικού των συνταγμάτων της αυτοκρατορίας, τα ένοπλα τμήματα, οι δεκάδες στολές, τα ιστορικά αλλά και τα σύγχρονα αεροπλάνα που πέταξαν πάνω από τα ανάκτορα, οι χιλιάδες σημαίες έδιναν την πίστη ενός λαού στο παρελθόν, στην ιστορία του σαν την προέκταση στο μέλλον.

Στην Αγγλία δεν υπάρχουν οι ιδεοληπτικοί αντιπατριώτες παγκοσμιολάγνοι. Είναι λαός υπερήφανος για το παρελθόν του, την ιστορία του, και σίγουρος για το μέλλον.
Στην Αγγλία δεν υπάρχουν Δαιμαντοπούλου, Βερέμηδες η Καμίνιδες να φοβούνται μήπως και προσβληθούν οι μουσουλμάνοι. Οι γάμοι έδωσαν στο κόσμο το μήνυμα, αυτοί είμαστε η αυτοκρατορία είναι εδώ. Όλοι εσείς οι άλλοι απαρνηθήτε το παρελθόν σας, ξαναγράψετε την ιστορία σας κατά τις επιταγές του Ηαντιγκτον και του Σορος γίνεται πολτός, αδιαφοροποίητος κομμάτια ενός γκριζου κόσμου που θα συμμετέχεται στην δική μας ιστορία γιατί εσείς δεν θα έχεται. Θα έχουν φροντίσει οι διάφοροι βερεμλήδες* να την έχουν κάνει ουδέτερη και ταπεινή...

Βερεμλήδες: Veremli στα τουρκικά ο φυματικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου