Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.....

Κ΄ένα σάλεμα σάλεψε στα ολόβαθα του νου τους
Και στην καρδιά τους μιά φωνή, κ΄έτσι η φωνή μιλούσε.
«Στρατιώτες και σπαθάρηδες, τουρμάρχες και σεργέντες,
του Λογοθέτη οι σύντροφοι, του βασιλιά οι νομάτοι,
χαρά σ’έσας κι αλλοίμονο σ’ έσας του ξένου διώχτες!
Άγριο κι αν είναι το όραμα καλό είναι το σημάδι.»…


Κωστή Παλαμά, Η Φλογέρα του Βασιλιά, Λόγος Πρώτος.

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά,

θα πάρω μονοπάτια,

να βρω τα σκαλοπάτια,

που πάν' στη λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

(Τον έστειλαν στην κρεμάλα οι Άγγλοι 14 Μαρτη 1957, γιατί είθελε, λέει νάναι λεύτερος)

Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Η Χρυσή Αυγή ορίζει την AgendaΑντηχεί παράξενο αλλά παρακολουθώντας το λεξιλόγιο των κομμάτων λίγο πρίν απο τις εκλογές όλο και πιο συχνά ακουγονται λέξεις απαγορευμένες. Λέξεις που αν τις ξεστόμιζες πριν μερικούς μήνες ήταν αρκετό για να χαρακτηριστείς σαν ακροδεξιός, χρυσαυγίτης ή ακόμη και φασίστας. Η λέξη Έθνος, Πατρίδα αρκούσαν για να πέσεις θύμα της πλέον αισχράς συκοφαντίας, του πλέον αισχρού διασυρμού. Οι εθνομηδενιστές καλοταϊσμένοι καιροφυλαχτούσαν για να βυσσοδομήσουν. “Μονδέρνοι ιστορικοί” με θράσσος, ιταμότητα και άφθονο ξερολισμό σε περίμεναν στην γωνία να σε στολίσουν σαν ξεπερασμένο απο την εποχή σου, αμετανόητο χρυσαυγίτη...
Η λέξη “λαθρομετανάστης” ήταν ικανή και αρκετή να εκδιωχθείς απο την παρεα των προοδευτικών του Φίλιον, του DaCapo, του Μπαλταζάρ και να ριχθείς στα τάρταρα σαν ένας αδιορθωτος ρατσιστής, φασίστας και χρυσαυγίτης.

Οι Ελληνες, οι χρυσαυγίτες ήταν μόνοι τους. Πάλευαν κόντρα στην παλιρροια του εθνομηδενισμού που θέλει να μας μετατρέψει απο ιστορικό Έθνος, με ρίζες στο βάθος της ιστορίας, σε τεχνικό κατασκεύασμα κάποιων δήθεν ρομαντικών. Οι χρυσαυγίτες αγωνίζονταν να αφυπνίσουν τις συνειδήσεις των ταλαιπωριμένων απο τα λαθρομεταναστευτικά στίφη και αμέσως η χορωδία των πονηρών πνεύματων ούρλιαζε ρατσιστές.

Όλα αυτά άλλαξαν. Εκλογές έρχονται. Ξαφνικά άλοι οι ολετήρες ανακάλυψαν τις λέξεις ΄
Έθνος, πατρίδα, Ιστορία, λαθρομετανάστες. Με το φόβο να φωλιάζει στην καρδιά τους. Τον τρόμο να νεκρώνει την ψυχή τους, αν ποτέ είχαν ψυχή εκτός απο το πορτοφολι, ότι οι έλληνες, οι ελληνίδες τα ελληνόπουλα θα βρούν την λύτρωση μέσα στο λόγο της Χρυσής Αυγής έκαναν στροφή επ΄ ουράς.

Ο Βενιζέλος που άρχισε, ο Σαμαράς που ξύπνησε, ο Καμμένος που βρέθηκε, ακόμη και η Διαμαντοπούλου θυμήθηκαν το Έθνος. Ο καημένος ο Τσίπρας μας μίλησε για “εθνική κυριαρχία”, “εθνική αξιοπρέπεια”. Ο σύντροφος Κουβέλης άδειασε την υποψήφια βουλευτή του Ρεπούση διαφωνώντας με τον ‘συνωστισμό”. Η αριστερόστροφή σάχλα κρύβεται, της είπαν σκύψε προς το παρόν και μετά τις εκλογές εδώ είμαστε. Τα βοθροκάναλα θυμήθηκαν τους λαθρομετανάστες. Αργά αλλά σταθερά όλοι οι ξεπουλημένοι και ξεφωνιμένοι απάτριδες υιοθετούν τις λέξεις, τα νοήματα, της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή κανονίζει το προεκλογικό παιχνίδι. Οι Έλληνες το κατάλαβαν. Η ψήφος είνα μία και θα πάει σε αυτούς που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται με αυταπάρνηση και θάρρος κόντρα στο ρεύμα για την ιδέα Ελλάδα. Η πολιτική Agenda έχει μόνο ένα όνομα Χρυσή Αυγή...

2 σχόλια: